Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Doe eens gek en kies voor een blauwe schouw - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  14 mei, 2018

  Doe eens gek en kies voor een blauwe schouw

  Voorafgaand aan elke nieuwe huizentour vind je een paar dagen ervoor enkele woontips uit het desbetreffende huis. Dit keer ging ik binnenkijken in het kleurrijke huis van Odet uit Warmond. Dat haar stulpje de naam Villa Kakelbont met zich mee krijgt, is niet geheel onlogisch. Check maar even haar blauwe schouw

  De één houdt van een spierwit huis met zachte accenten (zoals we eerder zagen bij Sharita uit Capelle aan de IJssel), de ander gaat voor vergrijsde tinten (dat zagen we in het herenhuis van Klaas uit Den Bosch) en weer een ander kiest ervoor om ook het plafond mee te verven (herinner je Patrick uit Rotterdam nog met zijn roze plafond?). Bij Odet is dat toch net even wat anders.

  Alle muren in dit huis hebben namelijk een kek kleurtje

  En dan heb ik het niet over zachte tinten. Welnee, Odet houdt van kleur dus alles is lekker uitgesproken. Zo vind je in haar woonkamer okergeel, felroze, zwart en dus ook blauw op de muren terug. Hoe haar huis voelt bij binnenkomst? Als een warme, kleurrijke deken.

  Doe eens gek en kies voor een blauwe schouw Doe eens gek en kies voor een blauwe schouw

  Ik vind het lef hebben om zoveel kleur te gebruiken voor één ruimte, maar eerlijk is eerlijk: ik vind de blauwe schouw er nu écht uitspringen. En het staat ook perfect met de okergele muur. Het lijkt in dit hoekje alsof alle kleuren elkaar versterken en nog beter uit komen. Zoals je ziet komen alle kleuren weer elders terug in huis, zoals in het vloerkleed, het schilderij en de meubelstukken. Zo ontstaat er ook balans en wordt het minder heftig. Deze blauwe schouw doet de naam Villa Kakelbont wel aan aan, toch? De kleur blauw is uit de Mengcollectie van Flexa T0.50.40 en het geel is uitdezelfde collectie F4.67.63.

  Meer zien van deze blauwe schouw en nog veel moois uit dit huis?

  Krijg jij ook geen genoeg van dit huis? Goed nieuws, want de komende dagen vind je nog meer inspiratie uit het huis van Odet met als kers op de taart de volledige huizentour die vrijdag live gaat, zowel de fotoshoot als de video. Wil je nog meer van Odet zien, volg haar dan op Instagram. 

  Bekijk hier de woontips uit de vorige hometour bij designblogger Patrick uit Rotterdam:

   

   

   

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

   

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu