Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken bij instagrammer Soohme - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  8 december, 2017

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  Wat een feest! Ik mocht het stulpje van Soohme’s Sharita fotograferen. Sharita volg ik al een tijdje op Instagram en haar crispy white stulpje vol pasteltinten, natuurlijke materialen en zachte stofjes viel al meteen op. Dus op naar Capelle aan de IJssel voor deze nieuwe huizentour. Kom binnenkijken

  Sharita omschrijft haar stijl als ‘romantisch Scandinavisch’. De basis is crispy white, aangevuld met een aantal zoete tinten, voornamelijk roze. De mix met zachte texturen en natuurlijk materialen als hout, wol en vilt maakt het huis alles behalve clean en ongezellig. Het straalt genoeg warmte uit, net als Sharita zelf trouwens, wat al begint bij het ontvangst bij de voordeur. En verrek: ze heeft én gezorgd voor een zeer smakelijke lunch én zelfgemaakte boterkoek én chocoladesoesjes gemaakt. Je snapt dat deze shoot iets langer duurde dan normaal.

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Zicht vanuit de hal op de woonkamer. Er stroomt altijd een zee van licht naar binnen.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De hal staat vol met pannenkoekenplantjes. Het bankje is IKEA en de ronde gouden spiegel van Sissy Boy.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De roze jas is van Costes, de kapstok van Dille & Kamille.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Het gouden fotolijstje is van H&M Home, het keramieken hangertje van Sukha, de bloesemprint van Vissevasse en de foto met vrouw met hoed is van Love Warriors.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Zicht op de keuken vanuit de hal. De keuken zelf pimpte ik met leren handgrepen van PUC. De bovenkasten verwijderden we zodat het ruimtelijker oogt.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De wand lijkt van echt hout maar het is gewoon behang. Deze is van NLXL en ontworpen door Piet Hein Eek.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Aan het plafond hing ik dit raster om mijn koperen pannen van BK aan op te hangen.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Zicht op de eethoek vanuit de hal.”

  Sharita is een hit op Instagram onder de naam Soohme, al zul je dat haar nooit zelf horen zeggen. Mijn oudste zoon zei twee jaar geleden dat ik ‘best wel eens iets kon doen op Instagram’. Sharita: “Hij leerde mij een account aanmaken en zo stond mijn eerste post ineens online. Ik merkte dat ik online veel hoekjes zag, maar mij leek het juist leuk om een totaalshot te plaatsen van bijvoorbeeld mijn zithoek. Dat was dan ook mijn eerste post: mijn hoekbank. In het begin weet natuurlijk nog niemand dat je bestaat, maar mondjesmaat kwamen er steeds meer likes en reacties op mijn posts. Mijn telefoon ging de hele tijd af, dat was wel even zeggen hoor. Mijn zoon vertelde me dat ik zelf ook meer moest reageren en liken. Tja, wist ik veel…”

  Van passie naar toekomstige baan?!

  Nu, twee jaar later, is ze goed bevriend met een aantal Instagrammers en scoorde ze onlangs haar allereerste interieurklus: een huis in Dubai! Sharita: “Alles is via Skype gegaan. Dat was best intensief. Ik heb er zo’n twee weken aan gezeten en het leuke is dat de bewoonster alles heeft doorgevoerd. In eerste instantie zou ik alleen haar woonkamer inrichten, maar ik heb uiteindelijk haar hele huis met drie verdiepingen ingericht. Nu wil ik ooit wel langs om alles in het echt te zien. Interieurstyling was altijd al een passie van mij, maar ik deed dat alleen bij mezelf en had niet gedacht dat anderen dat ook leuk zouden vinden. Over tien jaar hoop ik te zeggen dat ik dan een interieuradviesbureau run.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “In de zithoek staat een bank van FEST, de salontafels zijn van Muuto. De drie kussens rechts zijn van HAY, het linker kussentje is van Present Time. De zwarte kaarsenhouder komt uit de YPPERLIG collectie van HAY voor IKEA. Het miniplantje kocht ik bij Keet in Rotterdam.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Het knopenkussentje is van My Little Echo en kocht ik via Instagram en komt uit Australie. Het plaid is van IKEA. De quote op de muur is van Zuiver.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De witte plantenstandaard is van Hubsch, de pot waar de Strelitzia plant in zit links is van Elho.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De twee spiegels zijn van Muuto. De print rechts is van Love Warriors.”

  Wat een fijne stek én een hele eer om hier te komen binnenkijken! Waar viel je op toen je deze flatwoning voor het eerst zag?
  “Zo’n zestien jaar geleden werd ik op slag verliefd op dit huis. Voor een flat is het echt ruim. Mij trok de open ruimte me direct aan. Deze woning is op het zuiden gelegen en dus ook lekker licht. Ik moest er wel echt goed doorheen kijken, want het interieur was zwaar gedateerd; er woonde een 80-jarige vrouw in. Ik huur deze flat, dus toen ik over ging, liet de woningbouwvereniging een nieuwe keuken plaatsen en verving het alle verwarmingsbuizen. Zelf legde ik er meteen een witte eikenhout vloer in. Mijn omgeving verklaarde me voor gek; zestien jaar geleden was het nog not done om een witte vloer te plaatsen. Men vond het vaak ‘goedkoop’ ogen. Nu zie je het overal. Als je maar lang genoeg wacht…”

  Stond de indeling meteen al vast of was het in het begin vooral veel geschuif met meubelstukken?
  “Ik begon met een rechthoekige tafel tegen de muur aan bij het raam, maar daar kwam ik snel op terug. Maar om nou meteen zo’n grote tafel in het midden van de woonkamer te zetten, vond ik ook niets. Dus koos ik voor een ronde tafel met vier eetkamerstoelen. Dat oogt veel luchtiger en is ook nog eens gezelliger zitten zo met z’n allen rondom de tafel. Voor de rest stond de indeling wel vast.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Onze eethoek. De tafel is van HAY, de stoelen van IKEA. De kussentjes erop zijn van HK Living en o zo zacht. De lampen erboven en die in de zithoek zijn van Muuto.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De schommel is van Sukha, het kleedje eronder van Meraki, de kussen is van VAT Amsterdam.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Het kleedje op de schommel is van HK Living. De schommel zelf houdt zo’n 200 kilo.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Zicht op de zithoek vanuit de schommel. Zoals je ziet, doen de pannenkoekenplanten het goed in dit huis.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “In de televisiekast van Muuto liggen bakjes van HAY, een geurkaars van Scandinavisk en een knopenkussentje van My Little Echo. Het dienblad links is van HAY en het papieren zakje waar de plant in zit van UASHMAMA.”

  En je huis is zo wit. Waar komt die voorkeur voor wit vandaan?
  “Wit heb ik altijd al een mooie kleur gevonden. Het geeft mij rust en het oogt zo heerlijk fris. We wonen hier met een groot gezin met vier kinderen en het is vaak gezellig druk in huis. Door wit als basis te nemen en te kiezen voor een paar lichte accentkleuren en het gebruik van zachte, natuurlijke materialen en hout, is het huis helemaal zen. Ik heb wel eens een muurtje grijs of roze geverfd, maar dat verfde ik al binnen een half uur weer wit, haha. Het voelde gewoon niet goed. Nee, wit blijft altijd favoriet bij mij.”

  Wat is je favoriete hoekje in huis?
  “Mijn werkplek in de woonkamer. Het is een aparte ruimte binnen een ruimte. Deze werkplek staat niet midden in de woonkamer, maar is wel in verbinding met deze ruimte. Ik had eerst mijn bureau in een aparte kamer, maar dat vond ik niet gezellig. Ik kan goed werken met geroezemoes om mij heen, dus vind het helemaal niet erg dat mijn werkplek in de woonkamer is. Zoals je ziet, vind je van alles op en rondom het bureau. Om het niet te druk te maken, cluster ik. Zo maakte ik een moodboard van vilt waar ik inspirerende prints, teksten en spulletjes op hang. Ik koos voor vilt omdat kurk kan afbrokkelen. Met vilt heb je dat niet en het staat ook nog eens hartstikke mooi. Nog een tip om het minder druk te maken: vaak druk ik kleurrijke prints in zwart-wit af. Zo oogt het minder druk.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Zicht op mijn thuiswerkplek. Het bureau is van House Doctor, de bureaustoel van HAY.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De papieren zak naast het bureau is van Love Warriors.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Aan de muur hangt een moodboard van vilt. Het ladekastje maakte ik zelf van een IKEA kastje en leren handgrepen van PUC. De leren hanger op het moodboard kocht ik via Instagram en komt uit Parijs. De witte vaas links komt uit de YPPERLIG collectie van HAY voor IKEA en verfde ik wit. “

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Om de hoek van mijn werkplek zit de slaapkamer. De letter kocht ik via Instagram en komt uit Engeland.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Het houten olifantje is van Kai Boss. In huis heb ik ook nog een aapje (moeder en baby) en een beertje.”

  Wat is je top 3 aan instagrammers?
  Skovbon is van de Deense Emilie en haar moeder Kirsten. Emilie woont in een klein en schattig huisje en haar moeder weer in een groot huis. Hun huizen bevatten veel zwart, wit en natuurlijk materialen. Ik vind ze inspirerend en we zijn via Instagram goede vriendinnen geworden. Het leuke is dat zij in een groot huis woont en haar dochter weer in een klein en schattig huisje. Altijd een feest om ze te volgen. Daarnaast is de Noorse Camilla Athena ook mijn favoriet. Ze woont in een klein huisje en post daar veel over. En ja, Interior Junkie volg ik natuurlijk ook, hoewel onze stijlen totaal verschillend zijn. Jij werkt weer met veel kleur en prints, zoals dat drukke flamingobehang in de wc. Dan denk ik: ‘oh jeetje…’ maar jij zorgt er wel altijd weer voor dat het allemaal in balans is. Toen ik net begon op Instagram waren Souraya van Binti Home en jij de eerste bloggers die mij volgden. Dat vond ik zo leuk.”

  Wat is je meest dierbare stuk in huis?
  “Mijn roze eetkamerstoel van HAY die in de zithoek staat. Destijds was het eigenlijk niet mogelijk, maar ik heb zowel de kleur, de stof als het onderstel uitgekozen. Mijn eigen stoel ‘ontworpen’, dus. De bank van FEST is net zo’n voorbeeld. Ik wilde er graag zo’n labeltje van FEST aan, omdat ik die zo mooi vond. Geen enkele hoekbank van hun had een label. Ik kreeg er wel eentje. Nu hebben alle banken van FEST een label. Dat is zo grappig.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Deze roze stoel is mijn meest dierbare stuk in huis en liet ik zelf naar eigen smaak ontwerpen.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “In de slaapkamer maakte ik van een IKEA een hemelbed door een kant-en-klaar hemel te kopen van Love Warriors. Het bolletjes plaid is van El Ramla Hamra. De macramehanger is van Knotting Wall.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Naast het bed staat een nachtkastje van VT Wonen, het Indiase beeldje heb ik al heel lang en de schelpjes zijn van By Bazz.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De papieren zak is van Love Warriors, het kleedje erin van El Ramla Hamra.”

  Waar ben je trots op in huis?
  “De lampen in de woonkamer. Ik heb er namelijk wel een aantal versleten; ik vond ze nooit mooi genoeg. Deze vind ik perfect omdat ze semi-transparant zijn en van hout. Dat steekt mooi af bij al dat wit.”

  Wat staat er nog op je woonwensenlijstje?
  “Een witte gietvloer die overloopt naar alle ruimtes in huis. En ooit wil ik een open keuken creeren. Ik zit te denken aan zwart staal, dat zou dan het enige zwarte in mijn huis zijn.”

  Uiteraard maakte ik ook een videotour van Sharita’s huis. Die bekijk je hieronder. Meer videotours zien? Abonneer je dan op het Interior Junkie YouTube kanaal.

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Het krukje is van IKEA, het vachtje van HK Living.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Het houten hangertje is van Madu Madu, het tasje van Josh V, de bel van By Bazz.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De vrolijke print is van PS Ik Hou van Jou, het houten cameraatje van Fammy & Alexander en de macraméhangers van Knotting Wall.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Het bureau is van IKEA, de stoel van HAY, het wandplankje van Foxy Potatoe en de houten boomstam is van Loods5.”

  "Het bureau is ban IKEA, de stoel van HAY,  het wandplankje van Foxy Potatoe. De houten boomstam is van Loods5." 

  “Het konijnenhoofd is van Biby & Co, de cactus is nep en kocht ik bij een bloemist in de buurt. Het bolletjeskleed is van HAY.”

  "Het bureau is ban IKEA, de stoel van HAY,  het wandplankje van Foxy Potatoe. De houten boomstam is van Loods5." 

  “Het roze bolletjesplaid is van By Bazz, De dekbedovertrekken zijn van Ferm Living, de kussens op de grond van VAT Amsterdam. De lijstenhouders zijn van IKEA, het appeltje van Studio Meez, het pauwenprintje borduurde ik zelf en de lichtbolletjes zijn van Seletti.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De plantenbak gebruiken wij om spulletjes in op te bergen. Deze is van Ferm Living, het roze erin is van Muuto.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “In de keuken is plek voor verschillende stekjes. Deze groeien ooit uit tot nieuwe plantjes. De flesjes zijn van Dille & Kamille.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Het mandje is van IKEA, de keukenrolhouder is van HAY.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De print met pannenkoekenplant is van My Deer, het mandje is van Bassi.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Het schommelhoekje. De kinderen schommelen er dagelijks op.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “Ik koos bewust voor een werkplek in de woonkamer. Dat is veel gezelliger.”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  “De print rechts is van Love Warriors. De pot is van HAY”

  Binnenkijken bij instagrammer Soohme

  Thanks Sharita voor het warme welkom!

  MEER ZIEN VAN DIT HUIS?

  De afgelopen week kon je vier woontips vinden uit het huis van Sharita. Die vind je hier terug:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  2 reacties op “Binnenkijken bij instagrammer Soohme”

  1. Leon schreef:

   Vind het altijd zo inspirerend om het huis te zien van anderen.. zo inspirerend. Ze heeft zelfs een schommel in huis! Wat top.. alles helemaal gestyled tot in de puntjes. Vind ik heel erg knap! Ik zou het zelf niet kunnen.. en de kinderkamers zien er ook heel leuk en vrolijk uit.
   https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/majestic/

  2. Mickey schreef:

   Prachtig allemaal, weet je waar de lamp met lang wit touw naast het bureau vandaan komt.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu