DIY: van skateboard tot boekenplank

Hoe gaaf is het als je je oude skateboard (of die van je broertje) aan de muur kan hangen om ‘m te gebruiken als boekenplank? Deze DIY is vrij simpel om uit te voeren, maar heeft een heel tof effect. Het enige was je nodig hebt, zijn oude skateboards, wat schroefjes en stevige scharnieren.

Om deze Californische look af te maken, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een oud nummerbord op de skateboard te zetten.

DIY: van skateboard tot boekenplank

Stap 1

Zorg dat de wielen van het skateboard eraf zijn, hierdoor houd je vier gaatjes over. Als je geluk hebt, zijn de wielen van een oud skateboard er al af.

DIY: van skateboard tot boekenplank

Stap 2

In een van deze vier gaatjes kun je het scharnier schroeven. Zorg ervoor dat je de juiste dikte kiest zodat ze stevig gemonteerd kunnen worden en dat de plank niet alle kanten op schuift, die tijd heeft het wel gehad!

DIY: van skateboard tot boekenplank

DIY: van skateboard tot boekenplank

Wat vind jij van een skateboard als boekenplank?

Beeld via Veerle

veerle
Veerle heeft van jongs af aan een passie voor interieur. Volgens haar is een kamer niet compleet zonder een echte DIY. Zo slaapt ze op een bed van fruitkistjes en staan haar boeken op oude skateboards, bijna alles in haar studentenkamer in Utrecht heeft ze zelf onder handen genomen. Als arme studente Journalistiek is ze altijd op zoek naar de mooiste pareltjes voor het interieur, zónder prijskaartje… Ze droomt van het inrichten van haar eigen Beach house, waar natuurlijk de surfplanken in de woonkamer niet mogen ontbreken! Volg Veerle op Instagram.

Reageer ook