Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  18 november, 2016

  DIY: kunstwerkje van gedroogde bloemen

  Van bloemen in elk seizien van het jaar word ik blij. Wanneer ik een bos bloemen krijg, zou ik ‘m het liefst voor altijd willen bewaren. E dat kan ook écht! Dat bewaren is helemaal niet ingewikkeld namelijk en dat laat ik je in deze DIY zien.

  Het drogen van de bloemen vond ik best even spannend. Als klein meisje had ik het drogen van bloemen geprobeerd door wat bloemen tussen een boek te leggen, maar dit was geen succes omdat de kleuren helemaal weg waren. De bloemist waar ik naar toe ging voor deze DIY vertelde me gelijk waarom; de bloemen moeten namelijk heel snel gedroogd worden om de kleur te behouden. Ik houd van snel en niet te veel priegelen dus zocht ik die snelle manier op; de bloemen moeten in de magnetron. En daar las ik succes- en horrorverhalen over. Succes was: de bloemen zijn mooi gedroogd. Horror was: de magnetron vatte vlam. Spannend klusje dus…

  Benodigdheden

  • Bloemen
  • Magnetron
  • Rol bakpapier (hele rol)
  • Rol keukenpapier
  • Twee dingen waar je de bloemen tussen kunt persen, ik gebruikte twee ovenschalen die in elkaar pasten.
  • Schaar
  • Hobby lijm, ik gebruikte die van de Action

  Stap 1

  Ga naar de bloemist, deze mensen kunnen je advies geven over welke bloemen je goed kunt drogen. Koop niet een te grote bos. Ik kocht voor ongeveer €5 bloemen als een roos, gipskruid, kangoeroepoot en een takje gedroogde bladeren.

  Stap 2

  Knip alles in kleine takjes zoals jij ze mooi vindt. Je kunt grote en kleine takjes knippen voor wat variatie. Begin bij de makkelijke bloemetjes zoals het gipskruid, dat wil over het algemeen goed indrogen.

  dsc_1515

  Stap 3

  Knip een stuk bakpapier van ongeveer 45 centimeter breed en vouw het dubbel. Doe deze in de ovenschaal en vouw het bakpapier open zodat je de bloemen ertussen kunt leggen. Wanneer de bloemen goed leggen vouw je het bakpapier dicht en druk het alvast aan met je handen. Doe daar bovenop de andere ovenschaal of iets anders zwaars.

  dsc_1521

  dsc_1519

  Stap 4

  Nu komt het spannende gedeelte. Doe alles in de magnetron en stel ‘m in op 600 watt en 3 minuten. Blijf er bij staan om te kijken of alles goed gaat.

  Stap 5

  Haal alles uit de magnetron maar pas op: dit kan heet zijn. Haal de bovenste ovenschaal er vanaf en droog deze (als het nodig is) af. Haal de bloemen tussen het bakpapier uit en gooi het natte bakpapier weg. Knip daarna nieuwe een nieuw stuk bakpapier zoals ik in stap 3 omschreef. In principe zijn ze nu al gedroogd maar voor de zekerheid kun je ze nog extra afbakken met alleen de onderste ovenschaal en het vel bakpapier waar je de bloemen op legt (extra afbakken heb ik met alle bloemen gedaan).

  dsc_1523

  Stap 6

  Pak nu de lijst erbij en een het vel papier waar je de bloemen op wilt leggen. Leg ze eerst even neer om te kijken wat mooi is en lijm ze daarna vast.

  dsc_1530 dsc_1527

  Stap 7

  Geef je kunstwerkje het allermooiste plekje in huis. Hoera! Deze bloemen hoef je niet na 2 weken weg te gooien en blijven altijd mooi.

  dsc_1536 dsc_1538

  wendy

  Een ontwerpster met buitengewoon veel liefde voor interieur. Zo zou Wendy, die uit het pittoreske dorpje Winkel komt, zich omschrijven. Momenteel studeert ze met veel liefde en passie Fotografie aan de Akademie Vogue. In de toekomst hoopt ze ontwerp en fotografie te kunnen combineren. De komende tijd zal zij al haar interieur tips en tricks met jullie delen.  Daarnaast mag Wendy zichzelf de komende twee maanden dé Interior Junkie proof stagiaire noemen. Volg Wendy via haar website Style Day én Instagram.

  2 reacties op “DIY: kunstwerkje van gedroogde bloemen”

  1. Noraly schreef:

   Waar gebruik je het keukenpapier dan voor? Die zie ik nergens terugkomen ?

  2. Rebecca schreef:

   En hoe lang bak je ze af / na (op welke stand)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu