Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

DIY: creatief met kunstige posters aan de muur - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  6 mei, 2016

  DIY: creatief met kunstige posters aan de muur

  Ken jij de Art Collectie 2016 van IKEA al? Voor deze limited collectie vol met kunstige posters werkte de Zweedse woonketen samen met Europese en Amerikaanse fotografen. Fijn ook: budgetproof! Ik ging in mijn slaapkamer aan de slag om er zelf iets kunstigs van te maken.

  Ik ben gek op kunst aan de muur; zo pronkt er aan mijn muur een schilderij met grachtenpandjes gemaakt door een vriendinnetje, nam ik tijdens mijn New Yorkse avontuur twee werken mee van een Franse kunstenaar en hangt er in mijn zithoek een zwart-wit foto die ik maakte van de Manhattan Bridge. Toch was mijn muur in mijn slaapkamer nog erg leeg. Tijd om hier eens verandering in te brengen.

  Goeie match met mijn denim bed

  Met een bed van denim en een knalgele kast ernaast vraagt de slaapkamer om iets fleurigs aan de muur. Speciaal voor IKEA ging ik dan ook in de weer met twee prints uit de Art Collectie 2016. De abstracte poster van Tanya Long sprak me direct aan door de uitgesproken gele en blauwe tinten, net als het fleurige werk vol kleurrijke vlinders van Nathalie Edenmont en de felrode posters van Jill Greenberg. Maar ook de zwart-witte poster van Mathieu Cesar vind ik prachtig en ging ook hiermee aan de slag.
  DIY: creatief met de Art Event collectie van IKEA
  DIY: creatief met de Art Event collectie van IKEA

  Creatief met washi-tape

  Voor beide prints ging ik aan de slag met mijn o zo geliefde washi-tape. Ik vind dit ideaal omdat je zo geen gaten in de muur hoeft te spijkeren en het zo vaak kunt veranderen als je wilt. Ik vond het leuk om zelf creatief aan de slag te gaan met de posters door een eigen lijst eromheen te creëren, alsof je zelf een beetje de kunstenaar bent. Handig om te weten: bij alle posters komt dubbelzijdig tape zodat je ze kunt ophangen zonder dat je er iets van ziet (en er ook zo weer vanaf haalt).
  DIY: creatief met de Art Event collectie van IKEA
  DIY: creatief met de Art Event collectie van IKEA
  DIY: creatief met de Art Event collectie van IKEA

  Verknipt kunstwerk

  Voor de tweede poster ging ik in de weer met een schaar (gebruik een lineaal voor rechte lijnen) en verknipte ik de hele poster en clusterde ik de losse delen samen aan de muur met washi-tape. Let wel dat je hiervoor een waterpas nodig hebt om alles netjes recht te krijgen. Ik koos ervoor om de poster ‘heel’ te laten qua patroon maar je kunt natuurlijk ook alle losse stukken door elkaar halen. Et voila!
  DIY: creatief met de Art Event collectie van IKEA
  DIY: creatief met de Art Event collectie van IKEA
  DIY: creatief met de Art Event collectie van IKEA
  DIY: creatief met de Art Event collectie van IKEA
  Natuurlijk kun je ook kiezen om de prints in een mooie lijst te doen. De prints van Jill Greenberg gaf ik een mooie plekje in de RIBBA 50×50 cm lijst en die van Mathieu Cesar ging in een RIBBA lijst met als afmeting 61×91 cm. Beide lijsten plaatste ik op mijn houten kratje naast mijn bed. En zie hier; mijn eigen kunstexpositie naast mijn bed. Dat is nog eens goed wakker worden.
  De Art Event collectie bestaat uit nog veel meer coole posters, check de website van IKEA voor de complete collectie.
  IKEAARTEVENTHR11
  IKEAARTEVENTHR13
  * Dit is een inspirerende samenwerking met IKEA.

  2 reacties op “DIY: creatief met kunstige posters aan de muur”

  1. Tanya Long schreef:

   Hey, I like what you did with my work! 🙂

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu