Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Deze planten moet je echt in huis halen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  11 mei, 2018

  Deze planten moet je echt in huis halen

  A home without plants is just a house. Best kloppend, toch? Sommige mensen vinden het alleen nog steeds lastig om planten te onderhouden, dus daarom zette ik voor jullie op een rijtje gezet wat de mooiste planten zijn in 2018 en hoe je deze het beste kunt verzorgen.

  1. De palm

  De palm is een klassieker. Niks geeft je een beter vakantiegevoel dan dit. Ben je hem nog nooit bij iemand in huis tegengekomen? Dan is het vooral tijd om deze plant in jouw huis te halen. Deze tropische touch aan je woonkamer kan geen kwaad. Om deze plant in leven te houden, kan je het beste een tropische regenbui nabootsen. Dit betekent eens in de 3 dagen rijkelijk water geven (om besproeien met de plantenspuit), het liefst met regenwater. De kalk in kraanwater tast de wortels van de palm aan. Als het heel warm en droog weer is, hebben ze bijna iedere dag water nodig. Ook heel mooi is een Strelitzia (zie de thumb, die al tijden in de slaapkamer van Interior Junkie Elisah pronkt).

  2. Calathea Orbifolia

  Deze plant heeft een diepgroene kleur en heeft de bijnaam ‘living plant’ omdat hij zijn bladeren ‘s avonds sluit en ‘s ochtends weer opent. De plant houdt van elke dag een beetje water maar zorg dat er niet een laag water in blijft staan. Ook houdt deze plant niet van direct zonlicht en hoeft hij dus niet in de buurt van een raam te staan. Daarnaast is het gewoon een plaatje om te zien.

  Bekijk hier op Pinterest een aantal mooie Calathea Orbifolia’s voor in huis.

  3. Monstera Deliciosa

  De plant komt uit Zuid-Amerika en is een tropische klimplant die enorm hoog kan klimmen. De naam is ontstaan door de vorm van zijn blad; deze is gevormd met gaten/spleten. De plant is heel sterk en kan goed op een donkere plek staan. De plant houdt wel van water, dus je moet regelmatig water geven en tussen de twee gietbeurten in mag hij niet uitdrogen.

  Bekijk hier op Pinterest hele mooie Monstera Deliciosa’s voor in huis.

  4. Philodendron Melanochrysum

  Deze plant is erg zeldzaam en exotisch. De bladeren zijn hartvormig en aan de grote van het blad kan je zien hoe oud de plant is, hoe cool! In Nederland kan je ze meestal kopen met bladeren vanaf 15 cm. De plant moet altijd vochtig blijven en staat het liefste op een warme plek met veel zonlicht. Mocht je deze plant kopen en je moeder wilt hem graag ook, dan kan je de plant ook eenvoudig laten stekken. 2 voor de prijs van 1.

  Bekijk hier op Pinterest foto’s van de Philodendron Melanochrysum voor in huis.

  5. Luchtplantjes

  Ja dit is de uitkomst voor iedereen die zijn planten vergeet water te geven. Airplant oftewel luchtplantjes hebben geen aarde nodig en kunnen overal geplaatst worden, dus ook in de lucht. Er zijn nog steeds veel verschillende soorten luchtplantjes die allemaal andere aandacht nodig hebben. Zo zijn er soorten die wel veel water nodig hebben. Dus als jij iemand bent die dat vaak vergeet, dan moet je niet deze variant in huis halen. De tectorum bijvoorbeeld is een echte zonaanbidder en heeft al genoeg aan af en toe wat besproeien. Wel willen alle luchtplanten dat de omgeving niet té droog is, maar wel dat er genoeg frisse nieuwe lucht is. Zo zit er voor iedereen een passend luchtplantje bij.

  Bekijk hier op Pinterest hele leuke airplantjes.
  Dus durf jij het nu ook aan om een paar mooie planten in huis te zetten?

  michelle

  Michelle is een Media, Informatie en Communicatie student in Amsterdam en heeft een grote passie voor vormgeving. Met haar grote liefde voor Interieur is ze dan ook constant bezig met het stylen van verschillende ruimtes. Haar familie wordt ondertussen gek van haar, dus het is tijd dat ze haar interesse voor interieur gaat delen met anderen. Michelle voorziet haar woonruimte constant van de nieuwste woonaccessoires, is fan van de allernieuwste woontrends en fotograferen geeft haar een boost. Volg haar via haar websiteInstagram en Linkedin.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu