Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De woontrends voor 2015 - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-02-2024

  De woontrends voor 2015

  Het nieuwe jaar is bijna in zicht en dat betekent dat de trendvoorspellingen weer verschijnen. Gabriela spotte verschillende trends via woonbladen en trendwatcher Lidewij Edelkoort.

  Botanisch
  Haal de natuur in huis met de botanische interieurtrend. De trend uit zich in plantkundige posters, behang en ook de kamerplant is weer ‘live and kicking’. Botanische items zijn makkelijk te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, maar denk ook eens aan industriële materialen zoals metaal.
  Beeld via Urban Comfort & Seasons & Fabrics Studio
  Ambacht
  Handwerk was al hip en ook dit jaar blijft dat zo. De liefde voor het product en het verhaal daarachter worden steeds meer gewaardeerd. Vooral mandvlechtwerk is hot! Dit is iets wat je op de dutch design week al kon zien. Ook het handweefgetouw kan ik niet vergeten. Deze wordt dit jaar niet alleen gebruikt om mee te weven, maar ook om mee te stikken en borduren. Zo geef je een uniek accent aan textiel.
   
  Beeld via Couleur Locale & Inspiration Lane & Style Files
  Metalen
  Vorig jaar was koper al helemaal hot maar dit jaar komt ook het metaal goud om het hoekje kijken. Zowel de gladde als de meer verweerde variant zijn dit jaar populair. Al deze metalen komen goed tot hun recht in een industrieel interieur. Mix en match alles naar jouw zin. Want wie nog zegt dat goud, koper en zilver niet samengaan, heeft met deze trend ongelijk. Alles mag en het liefst door elkaar.
   
  Beeld via Lara Casey & Nordic Leaves & VT Wonen
  Futurisme
  De laatste trend is futurisme, door Lidewij Edelkoort ook wel de origami trend genoemd. In deze trend worden papier, textiel en zelfs hout en metaal tot 3D-objecten gevormd. Deze interieurobjecten ogen door hun abstracte en geometrische uiterlijk futuristisch. Deze trend is perfect voor een moderne touch in je interieur.
   
  Lees hier alle posts van Gabriela

  Gabriela Nouws

  Gabriela is afgestudeerd als stand- en winkelvormgever en heeft vandaag de dag haar hart verpand aan het reclamevak. Aan het begin van dit jaar is ze haar eigen blog Eigen Handig gestart om haar interieur escapades kwijt te kunnen. Want ondanks haar liefde voor reclame miste ze interieurland behoorlijk. Inspiratie haalt ze uit woonmagazines, kunstexposities en diverse andere blogs. Daarnaast leest ze graag boeken over mindfulness en vindt het daarom belangrijk dat je huis een plek is waar je tot rust komt. Dat zie je terug in haar artikelen. Je kunt Gabriela volgen op haar blog, via Instagram en op Pinterest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu