Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  De voordelen van schuifdeuren in je huis

  Schuifdeuren zijn dé perfecte oplossing voor een echte eyecatcher in je huis die niet te veel  beslag neemt op de ruimte. In deze blog vind je inspiratie voor werken met schuifdeuren in huis.

  Creëer de perfecte look met schuifdeuren 

  Al jarenlang zijn schuifdeuren razend populair in huis. Voor iedereen is een ander type schuifdeur systeem passend. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van de schuifdeuren, want wat past nou het beste in jouw huis? Heb je bijvoorbeeld een huis met veel hout, dan zijn houten schuifdeuren wellicht een goede toevoeging. Bij een modern huis zijn zwarte stalen schuifdeuren enorm populair, vaak gecombineerd met een visgraat vloer. Een andere stijl is die van de jaren dertig, waarbij schuifdeuren onmisbaar waren in het interieur. Dit zijn vaak witte schuifdeuren met glas die overlopen in de ruimte. Voor elke stijl is er dus wel een passend type schuifdeur te vinden. 

  Krijg meer ruimte in je kamer 

  Het is wat de ruimte betreft ook verstandig om te kijken naar welke type schuifdeuren praktisch zijn. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor ijzeren schuifdeuren. Een van de grote voordelen van een schuifdeur in je kamer, zoals de woonkamer, is het creëren van meer ruimte. Vaak neemt een draaideur behoorlijk wat ruimte in beslag. Dit komt natuurlijk doordat de deur naar binnen of buiten draait, waar dan vervolgens niks kan staan. Bij schuifdeuren is dit niet het geval omdat het dus eenvoudig weg schuift. De leefruimte wordt niet meer beperkt door een draaideur, en er is meer plaats voor decoratie. 

  Gebruik de schuifdeur om dingen te scheiden

  Zelfs in een enorm strak interieur of opgeruimd huis zijn er bepaalde dingen die men misschien liever niet altijd laat zien. Ook hiervoor zijn schuifdeuren enorm handig om in te zetten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de tv en alle bedrading niet per se heel mooi zijn in de ruimte. Toch wil iedereen televisie kunnen blijven kijken zonder hem natuurlijk elke keer te verplaatsen. Daarvoor kan een schuifdeur goed van pas komen. Ook voor het scheiden van een ruimte is een schuifdeur heel erg handig. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen afscheiden van de keuken en de woonkamer. Mocht iemand in huis even zin hebben om televisie te kijken terwijl anderen aan het borrelen zijn in de keuken, kan de schuifdeur zo even dicht.

  Hierdoor zijn er dus op een gemakkelijke manier twee ruimtes te creëren. Werk jij in huis ook met een schuifdeur?

  © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu