Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De tweeling babykamer van Suzanne uit Haarlem - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  29 november, 2019

  De tweeling babykamer van Suzanne uit Haarlem

  Suzanne woont samen met haar man en tweeling in een jaren 30 huis in Haarlem. Toen het stel erachter kwam dat ze een tweeling verwachtten, was het even flink aanpoten. Want met een tweeling moet je alles dubbel kopen. Gelukkig bleek de tweeling babykamer groot genoeg voor de komst van de meisjes Nine en Liva…

  Dat een tweeling dubbel pret met zich meebrengt, is duidelijk. En hoe leuk is het dat je iets meer mag shoppen voor in de tweeling babykamer? “Mijn man was er stil van toen we erachter kwamen dat we een tweeling kregen,” vertelt Suzanne. “We waren er uiteraard wel meteen erg blij mee. Het klopt dat met een tweeling alles in tweeën komt. Zo ook alle huiltjes en luiers, maar we zijn er nu helemaal aan gewend en vinden we het heerlijk om er twee te hebben. Nine heeft duidelijk een eigen willetje, terwijl Liva een stuk rustiger is. Heel leuk om nu al de verschillen tussen de meisjes te zien.”

  Botanisch behang als basis

  Na de 20 weken echo ging het stel aan de slag met de tweeling babykamer en een maand voor de bevalling was het af. “Toen speelde mijn nesteldrang erg op. Alles was al af, behalve de bedjes: die zaten nog in de verpakking,” vertelt Suzanne. “De basis voor de tweeling babykamer was het botanische behang van Creative Lab. Suzanne: “Mijn man en ik speurden naar een mooi behangetje en kwamen steeds uit bij een botanische print. Deze die we nu hebben, vonden we extra mooi omdat de print op maat wordt gemaakt, zodat je niets hoeft te snijden. Het behang kon er zo op.” Dat dit muurtje behangen zou worden, was meteen al duidelijk. “Je zou denken dat je juist de muur doet waar de ledikantjes staan, maar we vonden het juist leuk om de muur te kiezen waar je tegenaan loopt als je binnen stapt. Het is echt dé eyecatcher van de kamer geworden.”

  Schommelstoel als favoriete plek

  Of er nog nagedacht is wie links of rechts zou slapen, antwoordt Suzanne: “Nine was als eerste geboren dus die slaapt op links, haha.” Boven de ledikantjes hangen Birthposters “Ik vond dat zo leuk, helemaal om nu te zien hoe klein ze waren bij de geboorte. Echt een aanrader zo’n poster.”

  Het hoekje met de schommelstoel is de plek waar het meest gezeten wordt in de tweeling babykamer. “Mijn man zit hier altijd de nachtflesjes te geven,” vertelt Suzanne. “Stiekem zit hij er meer dan ik haha. Het is een Marktplaatsvondst waar we lang naar zochten omdat het een originele Rohé rotan schommelstoel is en die zijn vaak best prijzig.” Na wat speurwerk vond het stel er eentje voor een fijne prijs. Niet alleen deze stoel is een Marktplaats vondst, ook de medicijnkast. “Ik maakte er een roede in, zodat hij meteen door kan gaan als kledingkast.”

  DIY wandrek

  In deze tweeling babykamer lijkt de commode een DIY project, maar niets is minder waar; deze is zo gekocht. Het wandrekje erboven is er wél eentje. “De plankjes waren wit en dat vonden we niet zo mooi, dus lieten we houten planken op maat maken, precies dezelfde breedtemaat als de commode.” Met een kleine aanpassing kun je zo iets eigen maken, laat Suzanne maar weer zien.

  Of ze nog favoriete merken weet om te delen? Suzanne: “Ik hou van merken als Liewood, Done by Deer, Trixie en Little Dutch. Hier in Haarlem hop ik ook vaak even binnen bij Never Grow Up en Baby Plus, twee hele leuke babywinkels.”

  Grote verbouwing?!

  Of het stel nog wensen heeft voor de tweeling babykamer? “Dit kamertje is echt helemaal af, wellicht zoeken we nog iets moois voor aan de muur,” aldus Suzanne. “Op ons huis kan nog een verdieping, zodat we extra ruimte krijgen. Wellicht gaan de meisjes dan naar boven of wordt het onze verdieping.” Wordt vervolgd dus!

  Of ze nog een ultieme babykamertip heeft? “Je zou denken dat je alles dubbel moet kopen, maar dat blijkt, naast de ledikantjes natuurlijk, niet waar. Mijn man dacht eerst aan twee commodes, als een soort van babywasstraat. Bleek totaal niet handig want je kunt geen twee baby’s tegelijkertijd te verschonen. Echte merken heb je niet voor tweelingen, behalve kinderwagens. Wij hebben er nu eentje van Bugaboo waar ze beiden in kunnen. Dus mijn tip: veel hoef je dus echt niet dubbel te kopen, als je meer wel ruimte maakt voor twee bedjes natuurlijk.”

  Uiteraard maakte ik ook een video baby tour van de tweeling babykamer van Suzanne

  Meer babytours, hometours en andere wooninspiratie bekijken, abonneer je dan gratis op het Interior Junkie YouTube kanaal. Volg Suzanne op Instagram.

  Zelf ook een Interior Junkie proof babykamer?

  Wil jij je babykamer aanmelden, stuur dan vijf low res overzichtsfoto’s van het kamertje naar info@interiorjunkie.com o.v.v. Interior Junkie proof babykamer inclusief je woonplaats. Ik fotografeer en film de komende tijd babykamer in en rondom Amsterdam of Zwolle.

  Bekijk hier de vorige babykamer tours:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  De tweeling babykamer van Suzanne uit Haarlem

  2 reacties op “De tweeling babykamer van Suzanne uit Haarlem”

  1. Melissa schreef:

   Gefeliciteerd! Ik ben helemaal weg van het behang.

  2. Desiré schreef:

   Heel mooi gedecoreerd!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu