Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De circus babykamer van Sanne uit Haarlem - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 21-05-2024

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  Stylist en blogger Sanne van &Stijl woont samen met haar man Mari, zoontje Bo en dochtertje Jip in een verbouwde garage in Haarlem (en ja, de hometour komt ook binnenkort online). Dochtertje Jip had in het vorige huis een ware flamingo kamer, maar voor dit huis koos Sanne voor circus babykamer vol parels uit Marrakech…

  Sanne kennen jullie wellicht wel van mijn hometours: in 2,5 jaar tijd verhuisde ze drie keer in Haarlem. Dus toen ze me weer uitnodigde voor een binnenkijker kon ik het niet laten om ook meteen even een babykamer tour te fotograferen en te filmen. Wat bleek? De flamingokamer uit het vorige huis was ingeruild voor een circus babykamer waar het felroze plaats maakt voor warme beige. Maar dit was niet meteen de eerste kleurcombinatie die deze circus babykamer had. Sanne: “Het kamertje verfde ik eerst in saffierblauw en zeester, maar toen alle meubels en accessoires stonden, vond ik het niet passen bij elkaar. De kwast werd er weer bijgepakt en koos ik voor een warme goud-beige achtige tint voor op de muur waar ik wel heel blij mee was.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Het ledikantje is van Petit Amelie, het vloerkleed nam ik mee uit Marrakech.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “De slingers zijn van No.74 en op de muur zit de kleur Spiced Honey van FLEXA.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Deze print kocht ik bij Archive Store.”

  Een eigen plekje

  Toen Sanne met haar gezin verhuisde naar dit huis begon ze meteen met het inrichten van zowel de babykamer voor Jip als de stoere jongenskamer voor zoontje Bo. “We wilden per se dat deze ruimtes af waren, zodat de kinderen meteen hun eigen plekje hadden,” aldus Sanne. “Ik ging als een malle zowel doordeweeks als in het weekend aan de slag met beide kamers. Mari vond het allemaal prima, die liet me lekker mijn eigen gang gaan. In het begin sliepen we zelfs nog op Jip haar kamertje omdat onze eigen slaapkamer nog niet af was.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Samen met dochtertje Jip die de kamer echt ‘wow’ vindt.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Ook dit maantje nam ik mee de koffer in na een weekendje Marrakech.”

  Dag flamingo, hallo giraf

  Waar dat circus thema vandaan kwam? “Ik wilde voor dit huis een rustige babykamer. De vorige met flamingo’s was eigenlijk best druk. Ook heeft ze hier niet eens in geslapen, omdat ze in het begin nog bij ons sliep,” aldus Sanne. Sanne vond dieren uiteraard passend bij een circus babykamer, net als de slingers, het hemeltje en de sterren en de maan. “Door de binnenkijkers die ik zelf maak voor mijn blog zie ik ook regelmatig andere baby- en kinderkamers, dus ik raak altijd wel geïnspireerd. En door die inspiratie verander ik regelmatig het huis. Best tricky dus, haha.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “De giraf is van Melissa and Doug en kocht ik via Bol.com. Het kastje spotte ik bij het grofvuil.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Zowel de olifant- als konijnenhaak kocht ik bij Lidor.nl.”

  Parels uit een ver land

  Het meest trots is ze op het kleur- en materiaalgebruik. “Het past gewoon allemaal bij elkaar, het is een heel fijn kamertje geworden,” vertelt Sanne trots. “En Jip slaapt gewoon erg goed met die donkere tinten, ook best fijn!” Als babykamer pro tipt ze dat je vooral dingen moet proberen zonder bang te zijn dat het niet mooi is. Sanne: “Een muurtje schilder je zo weer even, niets om je druk om te maken, toch?” Ook tipt ze AliExpress voor kinderspullen. “Daar komt bijvoorbeeld die inktvisknuffel vandaan, die kostte maar €20! Als laatste tip ik ook om spullen mee te nemen van een mooie reis. Zo kochten wij voor een prikkie de gouden maantjes, sterren en de rieten lamp in Marrakech.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Het hoofdeinde is van Leo and Moon, het gordijn rechts is van H&M Home.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Heyt hoedje lieten we maken in Marrakech, zoontje Bo heeft er eentje met zijn naam erop. De maan en sterretjes komen hier ook vandaan. De witte maan is via AliExpress, de regenboog is van Cotton Design.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “De lamp rechts komt uit Marrakech, de pompons ernaast kocht ik bij Intratuin.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “De inktvis is een budgetvondst van AliExpress. Het cameraatje ook!”

  Een echte Wow-kamer!

  Dat Sanne goed werk heeft gedaan, bleek maar weer uit de reactie van dochtertje Jip. Sanne: “Toen ze haar circus babykamer voor het eerst zag, zei ze ‘wow’. Meteen het enige woord dat ze kan hoor, maar wel het goede woord, haha.” Jip vindt de enorme giraf haar favoriete item in haar circus babykamer. Die houdt dan ook netjes naast haar ledikantje de wacht.  Wat het favoriete hoekje van Sanne is, is het ledikant met het rotan hoofdeinde. Sanne: “Eigenlijk hoort deze natuurlijk aan het eind van een bed, maar zoals ik het nu heb gestyled vind ik ‘m ook erg leuk. Als Jip ouder wordt, dan krijgt ze zo’n mooi tweedehands bed en dan doe ik dat hoofdeind er wel bij zoals het hoort.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Deze stoel kocht ik in een vintagewinkel in Utrecht aan de Oude Gracht. De ster erop is van IKEA.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “De slinger met pompons is van Kwantum.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “De panter is van Doing Goods.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Deze rotan stoel kocht ik bij Kwantum, erop zit Artis de Partis.”

  Grofvuilvondst

  Gaat het met deze laatste uitspraak niet kriebelen om weer aan de slag te gaan in deze circus babykamer? “Eigenlijk heb ik voor dit kamertje geen wensen meer, hij is helemaal af. Hoewel, als ik tegen een mooi item aan loop, dan koop ik het zeker.” Tegen spullen aanlopen, is Sanne erg goed in blijkt maar weer. Het tweedehands kastje spotte ze namelijk op straat. “Gelukkig was dat bij mijn ouders in de buurt, zodat mijn vader meteen kon helpen sjouwen. Dit kastje is wel een van mijn favoriete items in deze circus babykamer.” Ze heeft dus niks meer te wensen. “Ik ben een tevreden mens. Hoewel, je weet het immers maar nooit met mij…”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “De panterprint op het kastje is van Charliedot,com.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “Jip slaapt heerlijk in haar kamertje.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  “De mammoet kocht ik bij vt wonen, de print met maantjes op de kast is van AliExpress.”

  De circus babykamer van Sanne uit Haarlem

  Thanks Sanne en Jip voor de gezellige dag!

  Video tour zien van deze circus babykamer?

  Uiteraard maakte ik ook een video baby tour. Die bekijk je hieronder. Meer hometours zien, abonneer je dan gratis op het Interior Junkie YouTube kanaal.  Meer weten over Sanne volg haar dan via haar site &Stijl en Instagram

  Zelf ook een interior junkie proof babykamer?

  Na mijn verlof ga ik weer nieuwe babykamers fotograferen en filmen rondom de Randstad en Zwolle. Wil jij je babykamer aanmelden, stuur dan vijf low res overzichtsfoto’s van het kamertje naar info@interiorjunkie.com o.v.v. Interior Junkie proof babykamer inclusief je woonplaats.

  Bekijk hier de vorige babykamer tours:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Eén reactie op “De circus babykamer van Sanne uit Haarlem”

  1. Kylie schreef:

   Hai! Wat een gezellig kamertje! Ik vroeg me af met welke andere kleur je spiced honey hebt gecombineerd?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu