Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Chic wonen? Kies voor blauw in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  27 maart, 2019

  Chic wonen? Kies voor blauw in huis

  Zin om je huis wat chiquer te maken? Kies dan voor blauw in huis. Deze kleur geeft net dat va- va- voom effect dat je zoekt?! Maar waar kun je het allemaal mee combineren en voor welke blauwtint kies je? Blauw is er namelijk in zoveel verschillende tinten, van koel tot aan warm.

  De basiskleur voor een chic interieur

  Met blauw in huis creëer je een mooie basis voor een chique interieur. Net zoals bij andere kleuren zijn er van de kleur blauw ook heel veel verschillende soorten tinten. Blauw behoort tot de koelere kleuren, net zoals groen- en paarstinten. Afhankelijk van de lichtinval in je huis kan een koele kleur, zoals blauw, je interieur wellicht nog wat koeler doen ogen. Maar gelukkig kan blauw in huis gemakkelijk gecombineerd worden met andere, warmere kleuren, waardoor de eventuele koele uitstraling kan worden verminderd. En geloof me, het is echt de moeite waard om eens te experimenteren met blauw in je interieur.

  Chic wonen? Kies voor blauw in huis

  Blauw in combinatie met andere kleuren

  De kleur blauw ligt misschien niet zo voor de hand in een interieur, maar waarom eigenlijk? Het mag dan een wat koelere kleur zijn, dit doet niets af aan de schoonheid van blauw. Het is een kleur die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren en waarmee je veel verschillende kanten op kunt. Maar omdat ik me in dit artikel richt op het creëren van een chique kleur, somde ik hieronder op welke kleuren je goed met blauw kunt mixen en matchen. Handig om te weten als je bijvoorbeeld al veel accessoires van één bepaalde kleur in huis hebt.

  Alle tinten blauw gecombineerd met wit

  Dit ligt misschien wat voor de hand, maar als je het al spannend vindt om te experimenteren met een andere kleur, zoals blauw, dan zou ik de rest van het interieur simpel houden. De kleur wit en blauw vormen een prachtig contrast en wit zorgt voor balans in je interieur.

  Chic wonen? Kies voor blauw in huis

  Alle tinten blauw gecombineerd met zachtroze

  Blauw in huis en roze, het klinkt als een romantische combinatie, toch? Dit komt wellicht doordat we (nog steeds) blauw associëren met jongens en roze met meisjes. In het geval van een metamorfose niet eens zo gek; je houdt met deze kleurencombinatie namelijk het midden tussen een stoere en zachte uitstraling, het beste van beide dus. Geen wonder dat Pantone in 2016 Rozenquartz en Serenity Blue uitriep tot trendkleuren van het jaar uitriep.

  Hague blue met okergeel

  Een gewaagde combinatie, maar oh zo mooi: Hague Blue van Farrow & Ball in combinatie met okergeel. Hague Blue is een combinatie van marineblauw en een vleugje blauw dat je terugziet in de veren van een pauw; blauw met een speciaal randje, dus. Okergeel is een warme kleur die de eventuele koelte van deze blauwtint mooi compenseert. Eén muur met deze kleur en een meubel of accessoire in okergeel et voila: een chic interieur. Overigens kunnen meerdere tinten blauw worden gecombineerd met okergeel, maar deze specifieke combinatie heeft mijn persoonlijke voorkeur. Oh, en je kent de kleur natuurlijk uit de slaapkamer van Interior Junkie Elisah.

  Chic wonen? Kies voor blauw in huisBlauw gecombineerd met blauwtinten

  Dit is misschien een niet zo voor de hand liggende keuze, maar een blauwe muur als basis kan perfect gecombineerd worden met bijvoorbeeld een bank of ander meubelstuk in een tint blauw. Zo krijg je een mooi ton-sur-ton effect. Zo zijn er blauwtinten die neigen naar grijs en dit vind ik zelf echt een prachtige combinatie. Door kleuren te kiezen uit hetzelfde kleurenpalet creëer je rust en een eenduidige stijl.

  Blauw in huis in combinatie met natuurlijke materialen

  Als je aan de slag gaat met kleur, dan kun je er bijna niet omheen: het afstemmen van je meubels op je interieur. Voor een chic interieur adviseer ik zoveel mogelijk te werken met natuurlijke materialen zoals hout en leer. Een cognacleren bank tegen een blauwe muur of een vintage teak buffetkast geven je interieur een heerlijke schwüng. Wil je gaan voor extra glamour? Dan mogen messing én fluwelen meubels niet ontbreken. Dit heerlijk aaibare materiaal zorgt voor een romantische sfeer terwijl hout en leer je interieur stoerder en robuuster maken. Zo wordt blauw in huis extra chic.

  Chic wonen? Kies voor blauw in huis

  Beeld credits:

  1+4. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com uit de post ‘Een kijkje in mijn nieuwe slaapkamer‘. 2. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com uit de hometour uit het kleurrijke huis van Odet. 3. Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com uit de hometour bij Cynthia Schultz uit Zwolle. 5. Elise van den Arend/Interior Junkie uit de post ‘Studentenkamer inspiratie van Daphne uit Groningen‘.

  profielfoto-interior-junkie (1)

  Kiki is van jongs af aan bezig met interieur en houdt van bloemen, gedempte kleuren en het mixen van stijlen. Ook is ze altijd op zoek naar interieurpareltjes in kringloopwinkels en markten. Op haar eigen blog, Interior Tales, deelt Kiki haar interieurvondsten & dromen maar ook op Interior Junkie deelt ze regelmatig haar wooninspiratie met jullie.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu