Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Budgetproof klusje: gordijnen verven met avocado - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  7 december, 2020

  Budgetproof klusje: gordijnen verven met avocado

  Uhm, nee… ik heb het hier niet over gordijnen mét een print van vrolijke avocado’s, maar over gordijnen gepimpt met avocadoschillen. Want wist je dat je stoffen zoals gordijnen kunt verven met avocado? Het resultaat zijn stoffen met een zachtroze tint. Het schijnt wel een stinkend klusje te zijn, maar het resultaat is het allemaal waard.

  Voor dit klusje heb je niet de vrucht nodig, maar de schil en pit. Vandaar dat je geen groene kleur krijgt, maar een mooie zachtroze tot rode tint. De bedoeling is dat je al het vruchtvlees verwijderd en je alleen de schillen en pitten in kokend water doet. Laat dit vervolgens 30 minuten lekker pruttelen, zodat het water een dieprode kleur krijgt. Erna doop je de stof erin met een tang (bijvoorbeeld een pastatang) totdat je de kleur naar wens hebt, dat kan verschillen van zachtroze tot aan een wat diepere rood-roze. Leuk feitje: de stof is gemaakt van oude kaasdoeken! De volledige DIY van stoffen verven met avocado vind je op de site van Manana Manana. Zo inspirerend.

  Budgetproof klusje: gordijnen verven met avocado
  Budgetproof klusje: gordijnen verven met avocado
  Budgetproof klusje: gordijnen verven met avocado

  Nu schreef ik eerder over het avocado kunstwerk van Mei Fang; zij doop een gedeelte van de stof in een badje van avocadoschillen. Up to you! Ik ga denk ik ook maar eens aan de slag, want hier gaan er wekelijks heel veel avocado’s doorheen.

  Meer zien van stoffen verven met avocado en meer uit het huis van Nina?

  Goed nieuws, want de komende week komen er nog één woontip online met als kers op de taart de volledige hometour (zowel de foto- als videoshoot) die vrijdag online staat. Wil je nog meer weten over Nina? Volg haar dan op Instagram via haar eigen account en die van haar bedrijf Manana Manana.

  Bekijk hier eerdere woontips uit het huis van Nina:

  Bekijk hier de woontips uit de vorige hometour bij Nancy uit Haarlem:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Eén reactie op “Budgetproof klusje: gordijnen verven met avocado”

  1. Amina schreef:

   Ik vind dit zó leuk om te zien en lezen! Echt joh, met avocado schillen en pit?! Geweldig! Ga ik onthouden. Ze zijn prachtig geworden! xxx

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu