Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  Vanaf deze maand start mijn nieuwe babykamer rubriek! Ik ontving de leukste aanmeldingen. Na wekenlang van selecteren, fotograferen en filmen staat er vanaf nu twee keer per maand een babykamer tour online, te beginnen met de Hawaii surf babykamer van Virginie uit Utrecht.

  Wat een geluk: Virginie heeft nog een paar weekjes verlof, voordat ze weer als arts aan de slag gaat. Sterker nog: het weekend na deze shoot reisde ze samen met haar vriend en pasgeboren dochtertje Luus af naar Fuerteventura voor hun late babymoon. Hun pre babymoon was naar Hawaii waar Virginie voor haar werk naartoe ging (zeker geen straf, toch?). Wat bleek: toen was ze al zwanger. Dat het kamertje van Luus een Hawaii surf babykamer zou worden, was dan ook niet zo verwonderlijk. 

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “Onze Hawaii surf babykamer. Het vloerkleedje is van KARWEI, de stoel namen we over van vrienden en de flamingo is van Sissy-Boy. Het behang is ook van KARWEI.”

  Stoer versus zoet

  “Nadat we na onze vakantie erachter kwamen dat ik zwanger was, vonden we het beiden een goed idee om Hawaii als thema te gebruiken,” vertelt Virginie. “Het stoere van de surfcultuur hebben we gemixt met zoete items, zoals flamingo’s en ananassen, een ideale combinatie.” Naar eigen zeggen ging Virginie helemaal los met de Hawaii surf babykamer. Iets wat haar vriend prima vond. “Hij heeft zich er niet zo mee bemoeid, wat veel mannen hebben, dus dat was best makkelijk voor mij,” grapt ze. Ook toen bekenden schrokken van het palmbomenbehang had hij er alle vertrouwen in. “Veel vonden zo’n hele muur best heftig, maar het past hier gewoon. Sterker nog: de babykamer is er helemaal niet drukker of kleiner van geworden. Zo’n accentmuurtje is ideaal voor zo’n ruimte.”

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “Op de commode ligt een aankleedkussen met een hoes van Roomblush, de mand is van Dille & Kamille en de knuffels erin kregen we van vrienden en familie.”

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “Dit rugzakje kregen we cadeau en past perfect in deze babykamer.”

  Op de valreep

  Virginie begon met de Hawaii surf babykamer toen ze dertig weken zwanger was. Dat was maar goed ook, want amper één dag na haar verlof beviel ze van dochtertje Luus. Virginie: “Het weekend voor de bevalling had mijn vader net alle laatste dingen afgerond. Perfect getimed, dus.”

  De eerste aankoop voor de babykamer bleek onbewust de ukelele te zijn die Virginie in eerste instantie als verjaardagscadeau aan haar vriend gaf. Die heeft er weinig van kunnen genieten, want hij verhuisde al snel naar de babykamer. “Nu grapt hij wel eens dat ik voetbalschoenen voor mijn verjaardag krijg om me terug te pakken, vertelt Virginie. Ze tipt het boek ‘We’re here to get you uked’ om ukelele te leren. Wat blijkt? Je kunt het al in een weekend leren. Helaas heeft ze sinds de bevalling weinig tijd om er nog op te spelen, maar tijdens haar zwangerschap deed ze het dagelijks (en speciaal voor ons in de video onderaan deze post).

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “Het ledikantje is van Sebra, het kleed maakten twee vriendinnen van mij en de flamingo knuffel is via Alie Express. De lakens en dekentje in de wieg zijn van Roomblush. De print en de lijsten zijn van Desenio.”

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “Deze Volkswagen bus hadden we al en kochten we ooit in Singapore. De lichtbox kregen we cadeau.”

  DIY cadeaus

  Een ander item wat de twee al hadden en die ook een prominente plek in deze Hawaii surf babykamer kreeg, is het Volkswagen busje. “Deze pronkt nu op een plank boven de commode en past precies in dit kamertje,” vertelt Virginie. Naast de items die ze al hadden, kreeg het stel verrassend veel zelfgemaakte cadeaus van vrienden. Zo maakte een vriendin de slinger met surfplanken, pimpten twee andere vriendinnen een gebreid dekentje met de naam van hun dochtertje en een rieten mandje, ook met de naam erop. “Deze maakte een vriendin van mij voordat ze ging reizen door India. Ze wist als een van de eersten de naam omdat ze niet in Nederland zou zijn als ik zou bevallen.” Nog zo’n bijzonder DIY cadeau is de houten spaarpot die de vader van een andere vriendin een houten ananas als spaarpotje. “De spaarpot is aan de andere kant van plexiglas zodat Luus later kan zien hoeveel ze al heeft gespaard,” vertelt Virginie. Of de beste man (Rob heet hij) in te huren is voor zo’n ananas? Virginie: “Wie weet heeft hij tijd, dus je kunt altijd onderaan deze post een berichtje achterlaten.”

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “De kapstok is van H&M Home, de slinger met surfplanken maakte een vriendin van mij en de ukelele namen we mee van Hawaii.”

  Stokoud wiegje

  De Hawaii surf babykamer bevat naast heel veel bijzondere cadeaus van vrienden ook een bijzonder wiegje. Deze is namelijk van haar vriend geweest. “Tijdens mijn zwangerschap zat ik me maar steeds te bedenken wat voor wieg we moesten nemen, totdat mijn schoonmoeder met dit oude wiegje aan kwam zetten. Het probleem was alleen dat ik ‘m foei lelijk vond en er overal stof aan zat. Niet mijn smaak.” Toch zag ze er een mooi project in; ze liet de wieg door iemand die ze vond op Marktplaats uit elkaar halen; de stof werd verwijderd, net als de baleinen en er kwamen stalen pootjes onder. Et voila: een oude wieg in een modern jasje! Virginie: “Luus slaapt er nog eventjes in, maar gaat binnenkort in haar ledikantje liggen.”

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “In de wieg lag vroeger mijn vriend. De witte kast is van KARWEI, de gele toekan kregen we en rechts in de vensterbank een houten spaarpot die de vader van een vriendin maakte. Ernaast staat een fotolijstje van H&M Home.”

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “De hanglamp is van Hornbach.”

  Vergelijken

  Naast de wieg bevat de Hawaii surf babykamer van Luus ook iets anders dierbaars. Virginie: “Dat zijn de babyfoto’s van mij en mijn vriend. We vinden het namelijk heel leuk om te zien of ze een beetje op ons lijkt toen wij net zo oud waren.”

  Favoriete merken heeft Virginie zeker. Eén daarvan is Stip Styling waar de commode vandaan komt. “Dit merk knapt oude meubels op en gaf deze commode een likje felgele verf. Maar zelf kun je dit natuurlijk ook heel gemakkelijk doen. Daarnaast is Etsy favoriet voor mobieltjes, babykleren en andere accessoires en is Ukkepuq heel leuk voor een babygym.

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “Tijdens mijn zwangerschap speelde ik regelmatig op de ukelele.”

  Binnenkijken in de Hawaii surf babykamer van Virginie

  “Op de commode ligt een mandje met de naam van Luus erop, dat een vriendinnetje voor ons maakte.”

  Gouden tip: begin op tijd

  Of Virginie zelf nog tips heeft voor iedereen die zwanger is en met de babykamer aan de slag wilt? “Begin op tijd, veel beginnen pas tijdens hun verlof, maar ik had dus geen verlof, omdat Luus al met zesendertig weken geboren werd,” vertelt ze. “Heel blij ben ik dan ook dat ik al met dertig weken ben begonnen. Het is zoveel fijner om die laatste maand voor de bevalling helemaal niets te hoeven doen, zodat je volop kunt genieten van die laatste maand.” Die bioscooppas die Virginie aanschafte, was dus bedoeld voor haar verlof, maar helaas. “Tot nu toe heb ik hem slechts één keer kunnen gebruiken, haha.”

  Uiteraard maakte ik ook een video tour van deze Hawaii surf babykamer. Die bekijk je hieronder:

  Thanks Virginie en Luus voor het warme welkom in deze prachtige Hawaii surf babykamer!

  Zelf ook een Interior Junkie proof babykamer?

  Na mijn verlof ga ik weer nieuwe babykamers fotograferen en filmen rondom de Randstad en Zwolle. Wil jij je babykamer aanmelden, stuur dan vijf low res overzichtsfoto’s van het kamertje naar info@interiorjunkie.com o.v.v. Interior Junkie proof babykamer inclusief je woonplaats.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com
  Muziek in de video: Carefree van Kevin MacLeod is gelicentieerd onder een Creative Commons Attribution-licentie
  Bron: Incompetech
  Artiest: Incompetech

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu