Binnenkijken bij Rolf & Cynthia

Binnenkijken bij Rolf & Cynthia

Vijftig tinten grijs op IJburg! Kom binnen…

Ruim wonen in een rustige omgeving met een strand om de hoek én het centrum van Amsterdam op slechts 30 minuten fietsen? Rolf en Cynthia verruilden een appartement in de levendige buurt rondom het Centraal Station in voor een ruimer appartement op IJburg. Het kabaal van treinen, auto’s en boten werd ingewisseld voor rust, ruimte en een stadsstrand. Rolf: “Een buitenruimte was voor ons erg belangrijk. In ons vorige huis hadden we deze niet. Per toeval stuitten we op IJburg. Dat was in het begin wel erg wennen. Het is hier namelijk veel rustiger dan bij het Centraal Station. Op IJburg kun je ruimer wonen en krijg je meer huis voor je geld. We waren echt toe aan een grotere woning. Dan kom je toch sneller buiten de ring terecht.”

Mini & Cooper

De wens van een Mini Cooper voor de deur werd ingewisseld voor een échte Mini en Cooper, de twee lieftallige wollige huisgenoten van Rolf en Cynthia. Mini (wit) en Cooper (zwart) domineren maar al te graag de boel in huis. Zo kan Mini, zodra de interieurshoot start, de fotografe (ik dus) geen moment met rust laten. Nee, kat Mini steelt de show, wil op elke foto (en komt dan ook op bijna elke foto) en laat een solo-optreden van stiefbroertje Cooper dan ook zeker niet zomaar gebeuren zonder dat zij er ook op staat.

https://www.interiorjunkie.com/?p=13872

In het interieur van Rolf en Cynthia vind je veel grijstinten aangevuld met blank hout en veel wit wat terugkomt in de eetkamerstoelen van Eames, de hoogglans keuken en de lampen. Enige warmte wordt toegevoegd door de vele woonaccessoires en de kleurrijke boeken in de boekenkast. De enorme verzameling sneakers, de (race)fietsen in huis en zelfs een ingelijste foto van Patrick Kluivert tijdens de finale van de Champion’s League van 1995 verraadden hun voorliefde voor sport. Een andere gezamenlijke passie is koken. De eethoek en keuken nemen dan ook de meeste vierkante meters in beslag. Rolf: “Onze tafel is groot genoeg voor twaalf man. We houden dan ook regelmatig etentjes voor vrienden.”

Van wonen aan het IJ naar wonen op IJburg. Wat vinden jullie zo leuk aan IJburg?
Rolf: “IJburg is een dorp op zich. Iedereen kent elkaar. In onze vorige woning kenden we onze buren niet eens. Hier gaat het contact veel gemakkelijker. Vooral in de zomer is IJburg leuk. De haven, de gezellig terrasjes én het strand (Blijburg, red.) om de hoek zijn ideaal. Daar zitten we dan ook geregeld. Ook houden we erg van fietsen en springen dan ook geregeld op de fiets naar het centrum. Binnen een half uur zijn we er dus zo ver wonen we ook weer niet.”

Jullie kochten het huis vanaf een tekening. Was dat niet vreemd?
Cynthia: “Dat was eigenlijk best gek maar ook bijzonder. Je kunt zo de hele bouw van het huis volgen. Van een zandbak en de eerste steen in het begin tot aan een heel complex als eindresultaat.”
Rolf: “Dan krijg je ook meer een band met het huis. We zijn regelmatig wezen kijken. De bouw zelf duurde 1,5 jaar.”
Cynthia: “Fijn was ook dat we de indeling zelf mochten bepalen. Zo hebben we de keuken in de volledige lengte laten bouwen met veel kastruimte zodat het geheel ruimtelijker wordt. Dat hebben ze niet gedaan bij de rest van de appartementen.”

Binnenkijken bij Rolf & Cynthia

Hoe gingen jullie met de inrichting te werk?
Rolf: “We waren eigenlijk zo klaar, want we wisten direct wat we wilden. Onze vorige inboedel – voornamelijk van IKEA – hebben we op Marktplaats verkocht. Die spullen waren zo weg!”
Cynthia: “We hebben alles nieuw gekocht, behalve de bank. Die ging mee, maar ondertussen hebben we alweer een nieuwe…”

Wat vonden jullie het meest belangrijk bij het inrichten van jullie appartement
Rolf: “Onze focus lag op de keuken en de eethoek. Koken doen we graag en we organiseren dan ook regelmatig etentjes met vrienden. Hier drinken we koffie, kletsen wat met vrienden en houden etentjes. In sommige huizen gebeurt het allemaal rondom de televisie. Hier gebeurt alles rondom de keuken en de eethoek. Deze ruimte neemt dan ook de meeste ruimte in beslag.”
Cynthia: “We wilden ook een minimalistisch interieur, maar niet zo dat het er meteen als een showroom uitziet. Daarom werk ik vaak met kaarsjes, planten, kussens en vaasjes om meer warmte in huis te creëren. Dat zorgt ook meteen weer voor wat meer gezelligheid.”

Binnenkijken bij Rolf & Cynthia

Zijn jullie zelf handig?
Cynthia: “Wij verzinnen vaak het ontwerp en dan gaat mijn vader ermee aan de slag. Hij is erg handig en maakte bijvoorbeeld de lampen boven de eettafel. Deze lampen worden vaak gebruikt in winkels. Ook de schuifdeur in de woonkamer maakte hij. Daarmee besparen we ook meteen ruimte.”
Rolf: “De zithoek lieten we op maat maken en meet 2.80cm. Groot genoeg om met twaalf man aan te zitten. De kussens op de bank lieten we maken bij het Schuimrubberhuis op de Albert Cuyp.”

Ik zie veel fotografie aan de muur. Allemaal zelf gemaakt?
Rolf: “Alleen die boven de eettafel. Deze maakte ik in New York. Al die typische New Yorkse hotdogkraampjes vonden we wel typerend voor in de eethoek.”
Cynthia: “De foto van Kate Moss en de twee boven de bank haalden we van internet (budgetttip, red.) en lieten het afdrukken.”

Binnenkijken bij Rolf & Cynthia

Binnenkijken bij Rolf & Cynthia

Zitten jullie qua woonsmaak op één lijn?
Cynthia: “Als ik Rolf zijn gang laat gaan, dan staat er niets in huis, haha. Hij is van mening dat hoe meer er in huis staat, hoe minder ruimtelijk het lijkt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.”
Rolf: “Ik had bijvoorbeeld zo mijn twijfels over het kleed, maar ben er uiteindelijk wel blij mee.”
Cynthia: “Rolf houdt bijvoorbeeld niet van allemaal plantjes, kussens en vazen. Daar houd ik  wel weer van. En die staan dus ook gewoon in huis.”

Wat is typisch Rolf?
Cynthia: “De boeken in de boekenkast!”

En wat is typisch Cynthia?
Rolf: “Dat kleed dus.”

Binnenkijken bij Rolf & Cynthia
Binnenkijken bij Rolf & Cynthia

16

Wat is jullie gezamenlijke trots?
Beiden: “De keuken. Dat is echt ons ding.”
Rolf: “En de fotografie aan de muur natuurlijk. Mijn fiets die ik dagelijks gebruik staat altijd in de gang (in deze fotoserie staat hij toevallig in een andere kamer, red.). Dat maakt hem toch een beetje een ‘woonaccessoire’. Het liefst hang ik hem op aan zo’n ophangsysteem, dat bespaart ook meteen weer ruimte.”

Kopen jullie wel eens meubelstukken zonder dat de ander het weet?
Cynthia: “Rolf kocht bijvoorbeeld de Eames stoelen zonder dat ik het wist, maar ik ben er wel superblij mee.”

Wat is jullie favoriete plek in huis?
Cynthia: “De zithoek, dat is echt mijn hoekje.”
Rolf: “Ik zit juist het liefst aan tafel. Muziekje erbij, lekker computeren.”

Binnenkijken bij Rolf & Cynthia

Zijn jullie echte huismussen?
Cynthia: “Dat zouden we wel meer moeten worden, eerlijk gezegd.”
Rolf: “We zijn veel weg, maar vinden het ook leuk om thuis te zijn met vrienden. Dingen doen met vrienden vinden we belangrijk. Of dat nu buiten de deur is of niet.”

Wat staat nog op jullie verlanglijstje?
Rolf: “Een mooi televisiemeubel. Die hebben we nog steeds niet gevonden. En zo’n bruine vintage vlinderstoel lijkt me ook erg mooi als contrast met onze strakke inrichting. Ik droom ook van een grotere boekenkast. De EXPEDIT kast die we nu hebben, is maar tijdelijk, maar ondertussen staat hij hier al drie jaar. Die wil ik ooit wel vervangen.”

Wat zouden jullie anders doen in een volgende woning?
Cynthia: “Een mooie betonnen vloer met vloerverwarming. En een mooie badkamer.”

Rolf op de bank met katten Mini en Cooper

Rolf op de bank met katten Mini (links) en Cooper (rechts)

 

Zicht op de keuken en de zithoek vanaf de eethoek

Zicht op de keuken en de zithoek vanaf de eethoek

Het boek Rizolli Kate: The Kate Moss Book kreeg Rolf voor zijn dertigste verjaardag van vrienden

Het boek Rizolli Kate: The Kate Moss Book kreeg Rolf voor zijn dertigste verjaardag van vrienden

 

In de slaapkamer hangt een lamp van IKEA

In de slaapkamer hangt een lamp van IKEA

 

De jas van Cynthia is vintage, het bed, de spiegel, lijsten en het nachtkastje zijn van IKEA. Het hoofdbord maakten ze zelf. In de lijsten zitten foto's die Rolf maakte in New York

De jas van Cynthia is vintage, het bed, de spiegel, lijsten en het nachtkastje zijn van IKEA. Het hoofdbord maakten ze zelf. In de lijsten zitten foto’s die Rolf maakte in New York

Mini - verliefde op de camera! - op bed

Mini – verliefd op de camera! – op bed

De sneakerverzameling van Rolf en Cynthia. v.l.n.r: Air Jordan IV, Nike Free 5.0, Nike Free 3.0. De tas rechts  is van Burton en kochten ze op een wintersport trip in Les Deux Alpes. Het kastje staat op dit moment te koop dus wie interesse heeft, moet even hieronder een reactie achterlaten...

De sneakerverzameling van Rolf en Cynthia. v.l.n.r: Air Jordan IV, Nike Free 5.0, Nike Free 3.0. De tas rechts is van Burton en kochten ze op een wintersport trip in Les Deux Alpes. Het kastje staat op dit moment te koop dus wie interesse heeft, moet even hieronder een reactie achterlaten…

De fiets van Rolf is van Singlespeed en liet hij samenstellen met diverse onderdelen. De lijsten inclusief de houder zijn van IKEA. In de lijsten zitten foto's van o.a Patrick Kluivert tijdens de Champion League '95 (via ANP)

De fiets van Cynthia is van Singlespeed en werd samengesteld met diverse onderdelen. De lijsten inclusief de houder zijn van IKEA. In de lijsten zitten foto’s van o.a Patrick Kluivert tijdens de Champion League ’95 (via ANP)

Rolf in de eethoek

Rolf in de eethoek

 

In de gang hangt ook een metalen tijdschriftenrek met zwarte coating van Guidelines van de Nederlandse designer Frederik Roije.

In de gang hangt tijdschriftenrek Guidelines (metaal met zwarte coating) van de Nederlandse designer Frederik Roije.

 

De extra kamer wordt gebruikt om de rest van de boeken- en cdverzameling in op te slaan. Hier staat ook de racefiets van Rolf en een Eames stoel

De extra kamer wordt gebruikt om de rest van de boeken- en cdverzameling in op te slaan. Hier staat ook de racefiets van Rolf en een Eames stoel

 

Zicht vanaf de hal op de woonkamer

Zicht vanaf de hal op de woonkamer

 

De tijdschriften en de kaarsen staan op een bijzettafel van Zuiver

Het hoogpolige tapijt kochten de twee bij een tapijthandel

 

De hal

De hal

Een gedeelte van de keuken met op de achtergrond de zithoek

Een gedeelte van de keuken met op de achtergrond de zithoek

De zithoek met op de achtergrond de foto die Rolf maakte in New York

De zithoek met op de achtergrond de foto die Rolf maakte in New York. De twee lieten de afbeelding afdrukken op kunststof

 

De lampen zijn zelfgemaakt met behulp van verlichtingsmateriaal voor winkeliers. Rechts staat lamp Lotek van Beno Premsela gekocht bij Bijenkorf

De lampen zijn zelfgemaakt met behulp van verlichtingsmateriaal voor winkeliers. Rechts staat lamp Lotek van Beno Premsela gekocht bij Bijenkorf

 

Kat Mini

Kat Mini

 

De zithoek

De zithoek met links een kussen die de oma van Rolf haakte

 

De console is zelfgemaakt en moet de verwarming verbloemen

De console is zelfgemaakt en moet de verwarming verbloemen

 

Kat Cooper houdt de boel vanaf de zithoek goed in de gaten

Kat Cooper houdt de boel vanaf de zithoek goed in de gaten

 

In de hal hangt ook een groot bord met o.a foto's en brieven

In de hal hangt ook een groot bord met o.a foto’s en brieven

Een foto van Rolf en Cynthia gemaakt op wintersport

Een foto van Rolf en Cynthia gemaakt tijdens een wintersport vakantie

Het tafeltje komt bij Fabricati vandaan

Het tafeltje van Zuiver komt bij Fabricati vandaan

 

Rolf en Cynthia in de woonkamer

Rolf en Cynthia in de woonkamer

De hal

De hal

 

En nog eentje dan maar...

En nog eentje dan maar…

Binnenkijken bij Rolf & Cynthia

Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

Nog meer binnenkijkers van eigen hand:

© Elisah Jacobs

22 reacties

Xandra -

Leuk om te zien! Ik was nooit zo van de kleur grijs in m’n interieur, maar ik zie steeds meer leuke foto’s voorbij komen. Misschien ga ik t ook wel proberen.

interiorjunkie -

Ja moet je zeker doen. En zorg voor een contrastkleur zoals cognac. Staat heel cool!

Xandra -

Goede tip! Dankje!

Carlijn -

Mooi!! Ik las in het stuk dat jullie de foto’s boven de bank en van Kate Moss van internet hadden gehaald. Waar hebben jullie die gevonden in die hoge resolutie?? Ben zelf ook opzoek naar een mooie foto en deze vond ik wel heel erg mooi!

interiorjunkie -

Hi Carlijn, deze foto’s zijn er helaas al afgehaald. Was een foutje van de desbetreffende fotograaf 😉

Wieneke -

ik hou van deze stijl! heel mooi!

Leonie -

Ik heb interesse in het kastje. Hoe kan ik in contact komen?

Judith -

Mooi ingericht! Waar komt de lamp op het nachtkastje vandaan?

Michelle -

Ziet er ontzettend leuk uit! Kunnen er voortaan in iedere blogpost katten? 😀

interiorjunkie -

Haha, ik zal er op letten in het vervolg. Honden doen het ook erg goed 😉

Rianne -

Super leuke binnenkijker! Van welk merk is de bank?

Leyla -

Mooie binnenkijker! Ik ben geintreseerd in het kastje. Kan ik contact met u opnemen?

Homemarit -

Mooie binnenkijker weer! Super

Kim -

Hoi,

Wat voort tafeltje is het precies. Ik kan het niet helemaal goed zien op de foto. Is het hoogglans? Zou je kunnen aangeven wat de afmetingen zijn en de prijs?

Alvast bedankt!

Groetjes :)

Reageer ook