Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 23-06-2024

  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  Op Instagram kom ik de mooiste stulpjes tegen. Zo viel mij die van Klaas direct op. Wat een fijne vibe! Geen wonder ook dat ik met mijn camera naar Den Bosch afreisde voor de nieuwste binnenkijker. Kom binnen in het gezellige huis van Klaas vol grafische, natuurlijke elementen en een hoog plafond om te smullen…

  Klaas zit er maar goed bij; zo woont hij op de bovenste verdieping van een pand uit 1901 waar hij naast hoge plafonds en authentieke details er ook nog een een stunning uitzicht bij krijgt. Na één blik op zijn interieur is het wel duidelijk; Klaas heeft er ook écht verstand van. Dat is wellicht ook niet zo gek want hij is afgestudeerd aan de Jan des Bouvrie Academie en is, na een New Yorks avontuur, een eigen woonwinkel en een interieurfunctie bij V&D, tegenwoordig werkzaam als Visual Merchandiser bij C&A waar hij verantwoordelijk is voor het interieur in de Nederlandse winkels. Ik was dan ook benieuwd naar zijn hele huis en fotografeerde voor jullie zijn fijne stulpje. Kom binnen…
  Oh ja, volg Klaas op Instagram voor dagelijks inspiratie vanuit zijn mooie huis.

  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Zicht op de woonkamer vanuit de keuken. Het koeienkleed links is van Pot & Vaas.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Deze vrolijke bekertjes zijn van Lis Lifestyle. De mand is van Loods 5.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Mijn uitzicht vanuit de woonkamer.”


  Hoe ben je aan dit huis gekomen?
  “Via Funda. Ik was op slag verliefd op de hoge plafonds, de ronde ramen en de zee van licht die naar binnen stroomt. Ik koos er dan ook bewust voor om de muren wit te laten zodat het nog lichter wordt in huis. Dit appartement meet 60m2 maar lijkt door de hoge plafonds en het vele licht veel ruimer. Dit huis stamt uit 1901 en heeft nog veel authentieke details zoals de schouw en de raamkozijnen. Ik vind het dan ook leuk om het oude met het moderne te combineren qua inrichting.”
  Heb je veel gedaan in je huis?
  “Niet echt, ik kon er zo in, maar heb wel veel geverfd. Ik nam veel spullen mee uit mijn vorige huis (Klaas woonde eerst in een nieuwbouwhuis elders in Den Bosch, red.) maar kocht ook veel nieuw zoals mijn bed, de bank en veel woonaccessoires. Dit huis is iets moderner qua interieur dan mijn vorige en bevat ook meer grafische elementen zoals de beer aan de muur. Die beer duurde trouwens een eeuwigheid om in elkaar te zetten; ik wilde ‘m bijna uit het raam gooien. Nu hij eindelijk hangt, vind ik ‘m super tof. Mijn vorige huis was veel strakker en moderner ingericht, nu werk ik meer met woonaccessoires. Toch moet ik mezelf echt inhouden dat het niet teveel wordt. Ik ben sowieso wekelijks bezig met nieuwe hoekjes creëren in huis. Daar kan ik best in doorslaan, haha.”
  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De beer boven de schouw is van Assembli, de poef is van HK Living en de kussen ernaast is van Lifestyle. De bananenboom is van Intratuin. De groene kleur is de tint Castle Grey van Farrow & Ball.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De lijstjes zijn van IKEA, erin zitten kleurenprints. De rieten mand is van Xenos en de kussen erin kocht ik bij Lis Lifestyle.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Het onderbord van leisteen is van PTMD, de glazen met houten bestek zijn van &Klevering, de glazen zandloper is van Woonexpress, de theepot van VT Wonen en de gouden knijpers van House Doctor. De groene plank maakte ik zelf.”


  "De marmeren leeuwtjes houden de boel goed in de gaten."

  “De marmeren leeuwtjes houden de boel goed in de gaten.”


  Je ben werkzaam in interieurland. Hoe ging jij zelf te werk met het inrichten van dit huis?
  “Ik heb altijd ideeën in mijn hoofd. Voor werk maak ik veel moodboards, maar voor het inrichten van mijn eigen huis doe ik dat juist niet. Als ik iets moois zie voor thuis, dan koop ik het gewoon zonder me aan een bepaald plan te houden. Het werkt altijd. De ingelijste kleuren aan de muur zijn gewoon van papier en hebben een textieltextuur. Een lijstje eromheen en klaar was ik. Ik ga met het inrichten van mijn huis echt uit van mijn gevoel. Ik ben ook zeker niet gebonden aan een bepaald merk; mijn huis is een mix van duur met goedkopere merken.”
  Je hebt je eigen woonwinkel gehad…
  “Samen met een oud klasgenoot startte ik Forever Home waarvoor we onze eigen meubels maakten, zoals het houten poefje in de gang. We hadden een hele collectie meubels en woonaccessoires. We doen het nu niet meer, maar het merk bestaat nog wel in webshopvorm. Wel is het totaal anders nu, maar goed om te weten dat het merk wel is doorgegaan. Toch kriebelt het wel weer om eigen producten te maken. De toekomst staat dus nog open dus ik zie het wel…”
  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Een van de woonspullen die ik verkocht: deze industriele kast die ooit in de VT Wonen werd uitgelicht.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De kruk onder de tafel is een eigen ontwerp die vroeger werd verkocht in mijn woonwinkel. De sidetable liet ik zelf maken. De witte vaasjes zijn van Hubsch.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De bank is van Wehkamp en de kussens zijn van YAYA (beige), Eight Mood (goud), Lis Lifestyle (zwart-wit).”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De marmeren plaat is een oud blad van een antiek kastje. De porseleinen cactus is van Hello Den Bosch, het koperen potje van Loods 5 en de betonvaas van een oude collectie uit mijn woonwinkel.”


  Waar zit je het liefst thuis?
  “Op de bank omdat ik de schouw het leukst vind om naar te kijken. In deze hoek heb ik ook meer feeling met de straat; er rijdt van alles langs. Omdat ik op de bovenste verdieping woon, kijk ik ook meer uit over de stad en is het lekker licht in huis. De onderburen hebben plafonds met authentieke elementen. Ik heb weer mazzel met een hoge plafonds.”
  Wat is je meest dierbare item?
  “Ik ben niet echt gehecht aan spullen, maar vind het wel leuk om ze te hebben. Niks moet perse mee als er iets gebeurt. Wat ik wel erg mooi vind, zijn de veren op de eettafel. Een oud-collega gaf ze aan me; hij is met iemand die in een dierentuin werkt. Nog altijd neemt hij af en toe veren voor me mee. Ik heb er zelf een blokje onder gemaakt zodat ze mooi staan. Veel spullen in huis zijn vervangbaar, maar deze veren vind ik super om te hebben. Hij is een erg goed contactje dus.”
  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De pauwenveer op de tafel vind ik mijn mooiste stuk in huis. Het houten lijstje aan de muur is van Trendhopper, de spiegel is van Lis Lifestyle, de hangplant van OAK, het Big Ben beeldje van &Klevering, het marmeren huisje van Bloomingville en het groene vaasje aan de muur is van Woonexpress.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Dit betonnen bakje kocht ik bij Intratuin en stylede ik met mini-cactussen.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Zicht op de keuken vanuit de woonkamer. De vitrinekast rechts is van Lifestyle. Het metalen tafeltje is van BOB.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Op de schouw staat een houten tak uit het bos, grafische glazen vaasjes van Trend Hopper en een pot met stippen van Bloomingville.”


  Wat zijn je favoriete woonwinkels in Den Bosch?
  “De hotspotpagina van Interior Junkie staat er vol mee! Daily Poetry en Living zijn erg mooi qua accessoires shoppen zoals koraal. Hello Den Bosch is ook mijn favoriet vol met kleding en woonaccessoires. YAYA is ook een tip, daar komen ook veel items in mijn huis vandaan. Dan heb je nog Robbies voor de liefhebbers van brocante maar ze hebben ook modernere items. Mijn favoriete merken zijn &Klevering, Kinta (daar komt mijn kandelaar vandaan) en Bloomingville.”
  Je reist ook veel; zo heb je in New York gewoond en ga je binnenkort naar Dubai en Bali. Koop je dan ook spullen voor thuis?
  “Ik ga wel naar woonwinkels om inspiratie op te doen en te speuren naar mooie items. Heel soms neem ik wat mee naar huis. Ik vind het gewoon leuk om de sfeer te proeven in andere landen en te zien wat in het buitenland de woontrends zijn. Ik heb wel gemerkt dat Nederland erg voorop loopt op woongebied.”
  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Mijn slaapkamer met een bed van Wehkamp en een grafisch dekbed van Essenza Home.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Het kabinetje is van IKEA. Erop een vitrinekast van Lifestyle, een houten Burj Khalifa uit Dubai, een blauwe flesvaas van de rommelmarkt en een wit vaasje van Serax. Het lijstje met een pauw kocht ik bij de kringloopwinkel”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Erboven hangen grafische mandjes van Leen Bakker. Het zijn gewoon manden maar ik bevestigde ze verticaal aan de muur, nét zo mooi.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De sidetable liet ik zelf maken. De lamp is nog van mijn oude collectie en kocht ik in het buitenland.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Het kleed in de slaapkamer is van IKEA.”


  Je hebt in New York een jaar lang stage gelopen bij een interieurdesigner, hoe was dat?
  “Geweldig. Ik werkte bij Christopher Coleman in een team van zes ontwerpers. Ik begon als loopjongen. Mocht de eerste anderhalve maand heel veel woonshoppen. Zo heb ik de stad meteen leren kennen. Ze lieten me ook echt vrij, wat heel fijn was en de sfeer was relax. Dat maakte deze stage dan ook extra speciaal. Christopher Coleman werkt met een vaste klantenkring waar de rijkste New Yorkers bij zitten. Ik heb dan ook de mooiste huizen gezien. Eén klant kocht ik de periode dat ik stage liep vier huizen in en rondom New York. Bizar. Qua stijl valt Christopher Coleman op door zijn gebruik van veel primaire kleuren. Totaal anders dan mijn woonsmaak, maar van hem leerde ik juist dat je met verschillende stijlen ook een geheel kunt creëren in huis. Een mix van alles in huis maakt het ook een stuk persoonlijker. Hij had dan rijke New Yorkers als klant, toch kocht hij ook veel op rommelmarkten. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens deze stage.”
  Over rommelmarkten gesproken. Daar heb je er genoeg van in New York, toch?
  “Ja, die zijn erg goed in New York. Zo ging ik vaak op zaterdagochtend naar de rommelmarkt in een oude garage van twee verdiepingen in Manhattan. Ieder weekend ging er steevast heen. Rommelmarkten in New York zijn totaal anders dan in Nederland. In New York vind je hier vaak de mooiste schatten. Je wordt er mega hebberig van.”
  Hoe kun je je interieur het beste omschrijven?
  “Het is een mix van grafische met natuurlijke elementen; ik hou van houtsoorten en het gebruik van planten in mijn huis.”
  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Het trappenhuis mag er ook zeker wezen.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De zwarte hanglamp is van Lis Lifestyle.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De kast in de slaapkamer is van IKEA en staat vol met prullen zoals witte vaasjes van Pols Potten en een houten schaal van Broste Copenhagen.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De ingelijste veer in plexiglas maakte ik zelf, het marmeren bakje is van House Doctor en de rieten schaal van Loods 5.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Dit gelukskatje kocht in de Markthal in Rotterdam. Het vitrinekastje is van Leen Bakker.”


  Wat vind je het meest belangrijk aan een huis?
  “Dat het sfeervol is. Soms kom ik ergens en dan mis ik de gezelligheid. Een huis moet goed voelen.”
  Wat is het fijnste aan wonen in deze buurt?
  “De locatie, op een steenworp afstand van het station en het centrum. Alles is dichtbij, zoals winkels, cafés en de Sint Jan Kerk. De Verkadefabriek zit ook om de hoek. Dat is zeker een leuke plek om eens een drankje te doen. Het interieur mag er ook zeker wezen.”
  Wat is jouw woondroom?
  “Wonen in New York. Ik zou graag een appartement in New York willen. Toch zou ik blijven pendelen tussen New York en Nederland. Tegen een huis op Bali zeg ik ook zeker geen nee. Hier hangt zo’n relaxte sfeer en is er veel jungle. Heerlijk lijkt me dat. Dus wie weet waar ik in de toekomst beland. Uiteraard ben je meer dan welkom voor een buitenlandse binnenkijker!”
  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De witte kandelaar is van Kinta, het houten trapje van Xenos.  Plaid is van V&D.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De eettafel tikte ik op de kop tijdens een faillissement verkoop. De stoelen zijn van Giga Meubel.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “Zicht op de hal vanuit de slaapkamer.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De stoel kocht ik bij Giga Meubel.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De kussens zijn van Lifestyle (groen), Eightmood (goud), YAYA (beige).”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De schouw is niet meer in gebruik maar reden genoeg om een extra hoekje te stylen.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  “De beige vaas op de schouw is van Trendhopper.”


  Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch

  Thanks Klaas voor het warme welkom!


  Nog meer binnenkijkers op Interior Junkie:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie

  11 reacties op “Binnenkijken bij Klaas in Den Bosch”

  1. Vera schreef:

   In een woord, wauw!

  2. Marieke schreef:

   Wat een onwijs gaaf huis! Weet iemand welke Ikea kast dat is op de slaapkamer (zwarte met planken)?

  3. Ellen schreef:

   Wat ontzettend mooi Klaas! Een erg stoere mix tussen grafisch, natuurlijk en modern. Helemaal af!

  4. Nicky schreef:

   Wat een prachtig huis, ik ben echt geïnspireerd!

  5. Lisa schreef:

   Geweldig! Ook ik ben heel benieuwd welke Ikea kast het is op de slaapkamer.

   • interiorjunkie schreef:

    Ja, hij is van IKEA maar weet even niet zo snel te naam. Ff zoeken in de webshop van IKEA zou ik zeggen 😉

  6. kim kemper schreef:

   hey klaas, supergeestig, ik ben op zoek naar inspiratie voor ons huis…dus tja dan kijk ik even hier..kom jij voorbij! echt leuk. mooi huis man, erg leuk voor mekaar! grtz kim

  7. Karlien schreef:

   Super. Mooi. Huis! Kan iemand mij vertellen hoe de groenige kleur in de woonkamer heet? Lijkt wel een beetje op de early dew

  8. Richelle schreef:

   Wauw. Vind gewoon alles mooi. Echt wauw

  9. Wat een mooi interieur. Enw at leuk om te zien dat er zoveel kussens worden gebruikt.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu