Binnenkijken bij Commedesleroi

Fashion blogger, pr man en creatieve duizendpoot Leroy Aznam a.k.a Commedesleroi en zijn vrouw Farah deelden maar al te graag hun liefdesnestje met Interior Junkie. Kom binnen…

Bij binnenkomst in het Amsterdamse stulpje van de twee valt al meteen de custom made boekenkast van Lundia op. “Een rib uit ons lijf,” als we Leroy mogen geloven. “Drie ribben!” vult Farah hem aan. “De vakkenkast stond al jarenlang op ons wensenlijstje en toen we ineens een financiële meevaller hadden, twijfelden we geen moment: we hebben hem direct samengesteld en gekocht.”

Het huis van Farah en Leroy staat middenin de Amsterdamse Pijp op loopafstand van de Albert Cuyp en de gezellige Ferdinand Bolstraat. Een levendige buurt is het dan ook zeker. De woning zit op de beganegrond en heeft een half open keuken en een groot raampartij aan de straatkant, een rommelhok (verboden terrein voor Interior Junkie!), een slaap/kleedkamer aan de achterzijde en een tuin. De basis is wit met hier en daar een kleurrijk accent.

Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij de twee; inloop is dan ook de normaalste zaak van de wereld. Op het tijdstip dat ik langskom om te fotograferen, rolden net twee zusjes de kroeg uit om op de bank van Leroy en Farah te ontnuchteren. Nadat de twee hun roes gingen uitslapen in de slaapkamer, kon ik mijn gang gaan en het gezellige huis fotograferen.

Topstuk in jullie interieur?
Farah: “Dat is met stip de witte kast van Lundia. Zelf heb ik jarenlang als inkoopster bij Bijenkorf gewerkt en was daar verantwoordelijk voor de woonafdeling. Hiervoor bezocht ik vaak beurzen om meubelstukken en woonaccessoires in te kopen en toen kwam ik ineens die kast tegen. Ik kreeg hem maar niet uit mijn hoofd. Uiteindelijk heeft het nog vijf jaar geduurd voordat we hem kochten.”
Leroy: “Ik ben ook erg blij met onze keuken…”
Interior Junkie: “Wordt er dan ook wel een beetje in gekookt?”
Beiden: “Nee! Onze beide moeders staan er vaker in dan wij.. ”

Er breekt brand uit, wat nemen jullie als eerste mee naar buiten?
Leroy: “Toch echt de praktische dingen als onze laptops en harde schijven, want daar staat ons hele leven en alle (oude) foto’s op.”

De ultieme woonwens?!
Leroy: “Het huis hierboven kopen en samentrekken met die van ons. Dan gaan we echt nooit meer weg hier!”

Waarom een huis in de Pijp?
Farah: “Je hebt hier alles bij de hand; er zit een markt om de hoek, in de straat zit een gezellig koffietentje en onze was (Farah en Leroy hebben bewust geen wasmachine, red.) brengen we altijd weg naar de wassalon om de hoek. Vanaf deze plek is niets in Amsterdam ver.”
Leroy: “We zitten ook dichtbij de ring. Handig voor familieleden en vrienden die buiten Amsterdam wonen.”
Farah: “De sfeer is ook goed. Hier woont dan ook van alles: van jonge gezinnen tot aan studenten. Het is een leuke mix.”

Het leuke aan wonen in Amsterdam is…
Leroy: “Het leeft hier meer dan in welke stad in Nederland dan ook. Elke dag van de week is er wel iets te doen, maar je kunt ook de rust opzoeken als je dat wilt. In Arnhem ben ik opgegroeid en als ik daar de deur opendeed, hoorde je niet. Hier in Amsterdam hoor je van alles: de trams, auto’s, mensen. Wij vinden dat heerlijk, de stad geeft ons echt energie. En de avondwinkel (Amsterdam zit er vol mee, red.) is onze favoriet. We zijn vaste klant…”
Farah: “Ik ben een Amsterdammer pur sang. Ben hier dan ook geboren en ik weet eigenlijk niet beter. Als ik moet kiezen om ergens anders te wonen, dan wordt dat denk ik toch een andere wereldstad. New York bijvoorbeeld. Of Hong Kong.”

Bekijk hieronder de volledige interieurshoot. Benieuwd naar de backstagebeelden? Deze dag werd ik ook door een televisiecrew van AT5 gevolgd. De link naar de video vind je z.s.m. online op Interior Junkie.

Voor de Lundia kast ligt een kleed van Sissy Boy Homeland

De goed gevulde boekenkast

Farah en Leroy aan de werk/eettafel

Het boek van Helmut Newton wordt mooi uitgelicht op een boekenstandaard

De lamp gemaakt van glazen flessen komt van de Bijenkorf

Vloerkleed van Sissy Boy Homeland

Leroy op de bank van Jenchikova, de plaat van New York komt van IKEA

De twee reizen de hele wereld over met als favoriet Azië waar hun roots liggen

Een grote plaat van de Flat Iron Building in New York hangt boven de bank

Poster is een recent campagnebeeld van modemerk Scotch & Soda

Nijntje houdt de boel vanuit de hoek goed in de gaten. Ze kochten hem in de Nijntje winkel in de Scheldestraat, Amsterdam

Budgettip: een poster aan de muur in plaats van een schilderij

Farah voor de Lundia boekenkast. “Drie ribben uit ons lijf!”

Een portret van Sophia Loren (de moeder van Leroy is fan) gekocht bij Internova

Leroy op de bank gekocht bij Jenchikova

Farah bij de boekenkast

Het dienblad van sloophout komt bij WAAR vandaan op de Heiligeweg, Amsterdam. De poef is van Bijenkorf

Tip: geen zin om foto’s in te plakken? Maak een wand vol foto’s. Deze staat in de keuken

Overall view van het huis

Zilveren kaarsenstandaard

De twee trouwden een paar jaar terug op Bali. De tekst is door een vriendin van beiden bedacht. Leroy: “Ze had ooit een feestje en had een tafel voor dichte vrienden gereserveerd en dit stond dan op elke tafel.”

 

Nog meer binnenkijkers van eigen hand:

© Elisah Jacobs

4 reacties