Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Binnenkijken bij Liza Chloé - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 04-03-2024

  10 oktober, 2013

  Binnenkijken bij Liza Chloé

  Binnenkijken in het Amsterdamse grachtenpand van blogger Liza Chloé. Kom binnen!

  De meesten dromen ervan, Liza Chloé van LizaChloe.com woont er écht. Het prachtige appartement in de Amsterdamse binnenstad is het onderkomen van de bekende modeblogger. Amsterdams van buiten, van binnen een echte française. Tijdens het maken van deze binnenkijker komt ze namelijk net terug van een jaar Parijs. Kom binnen in het Amsterdamse stulpje van modeblogger Liza Chloé.

  Eenmaal binnen komt er een zee van ruimte op me af, prachtige (foto)kunst, een heerlijke bank om in weg te dromen én een knalrode keuken. Uhm, knalrood, Liza?! “Toen ik ging verhuizen naar dit pand wilde ik perse een rode keuken. Vraag me niet waarom. Mijn vader waarschuwde me nog, maar ik was natuurlijk veel te eigenwijs,” grapt ze. Haar woning oogt volwassen en strak, maar als ik goed kijk, zie ik dat Liza Chloé oog voor detail heeft met vooral veel humor. Op de schouw pronkt bijvoorbeeld een gebit van gips in een stolp. Die stamt nog uit de tijd dat ze een beugel kreeg. Een ander setje is in de boekenkast te vinden op een stapel tijdschriften en ik realiseer me ineens dat dit een geniaal idee is (en ben nu dus flink op zoek naar mijn gipsen gebit!). Haar woning is verder een mix van kunst en design met rommelmarktvondsten en spullen van IKEA. Daar moest ik uiteraard een binnenkijker schieten.

  Liza op de bank

  Liza op een bank van de Bijenkorf met op de achtergrond neon art die gekocht op de jaarlijkse Miami Art Fair

  Is je woonsmaak door de jaren heen veranderd?
  “Toen ik hier net woonde, zat ik middenin een roze periode. Alles moest in die kleur. Ik had die periode ook veel oosterse woonaccessoires en veel zebraprintjes. Er stonden hier bijvoorbeeld veel kleurrijke kaarsen en van die typische Xenos kussentjes met gouden stiksels. Dat heb ik twee jaar terug allemaal weggedaan. Alleen het kleurrijke plaid op het logeerbed stamt nog uit deze periode. Die mocht nog nét blijven.”

  Ik zie veel spullen kaarsrecht liggen. Ben jij een perfectionist?
  “Ikzelf vind me niet perfectionistisch, wél ben ik heel precies: alles moet zo liggen zoals ‘het hoort’. Mijn vriend durft nergens aan te zitten haha. Magazines moeten een witte rug hebben, dat staat gewoon mooier. En ik bewaar alle doosjes die wit of zwart zijn. Leuk om hoekjes mee te creëren zoals op mijn salontafel.”

  Wat was je eerste aankoop?
  “Een grote oosterse lamp omdat ik natuurlijk in zo’n fase zat. Ik kocht hem bij Woon Express in Den Haag. Nu hangt hij er niet meer.”

  Hoe ziet jouw ideale huis eruit?
  “Het liefst is mijn huis wit met veel hout en staal. Ik hou erg van het industriële in een interieur, maar ik vind die typische Scandinavische huizen – minimalistisch met hout –  ook prachtig. Dat zou ik met een volgend huis wel willen. Op Pinterest pin ik veel van dat soort interieurs. Een grote boekenkast vind ik ook erg belangrijk, dat maakt echt de sfeer. In mijn kast vind je magazines als de Franse Vogue, Blend, Zoo Magazine, Mark, Wound, S Magazine, Purple Magazine, Rushh, Elsevier, Lula en A Magazine en boeken als ‘De macht van mode’, ‘Mode en verbeelding’, ‘The art of fashion’ en ‘Under the Influence’.”

  Liza is gek op witte en zwarte doosjes (ja, zelfs die van de iPhone!) en stalt ze dan ook graag uit in huis. De camera is van haar opa geweest

  De doosjes op de salontafel zijn van Céline en Chanel. De tafel nam Liza Chloé over van haar broer. De kaarsjes zijn van Rituals en Memo Paris

  Op de schouw pronkt gebit nummer één in een stolp van Loods 5

  Nummer twee én drie vind je in de boekenkast op een stapel tijdschriften

  Wat zijn je meest favoriete adresjes?
  HAY in Amsterdam natuurlijk! Ik koop zelf niet veel meubels voor in mijn huis. Veel meubelstukken heb ik van mijn ouders overgenomen. Wel koop ik veel woonaccessoires. Ik ben gek op de Bijenkorf woonafdeling en verder vind ik Frozen Fountain leuk om af en toe langs te gaan. Snuisterijen haal ik het liefst bij Muji.”

  In Parijs woonde je veel kleiner. Hoe ging dat?
  “In Parijs ging ik van een ruim appartement in Amsterdam naar een appartementje van 35m2. Deze stond wel middenin Le Marais, de leukste wijk van Parijs. Ik nam veel prullen mee uit Amsterdam zoals mijn witte doosjes. Binnen een dag was alles verhuisd, ook omdat het dus maar 35m2 was. Ik moet eerlijk bekennen dat mijn koffer bomvol zat met kleding.. Het appartement was gemeubileerd dus meubels hoefden gelukkig niet mee.”

  Heb je veel gekocht in Parijs?
  “De trolley in de keuken heb ik gekocht op een rommelmarkt in Le Marais, Le Marais Troisieme. Twee keer per jaar vindt deze plaats. De eerste keer dat ik er was, kocht ik zonnebrillen voor €30 per stuk terwijl ze nieuw €300 kosten. Dat is natuurlijk een leuke aankoop. De tweede keer dat jaar dat de markt weer werd georganiseerd, mocht ik hem natuurlijk niet missen. Toen liep ik tegen de trolley aan. Ik ben echt gek op het afstruinen van markten, vooral in Parijs. In Nederland vind ik de markten wel iets minder.”

  De trolley die Liza Chloé kocht in Parijs

  Ook deze is mooi ingedeeld

  Wat is je woonobsessie?
  “Het liefst zet ik mijn huis vol met spullen van Jean Prouvé. Ik ben echt fan. Mijn oom was vroeger goed met hem bevriend. Mijn ouders hebben bijvoorbeeld wel heel veel van zijn spullen. Ooit hoop ik op een huis vol met zijn ontwerpen.”

  Wat is het meest dierbare stuk in huis?
  “Mijn piemel van keramiek ofwel mijn zoutvaatje! De sneeuwbal uit Parijs vind ik ook leuk. Van mijn vrienden kreeg ik onlangs voor mijn verjaardag de champagnebucket van Maison Martin Margiela, maar die is nog niet binnen. Dat wordt ook wel een van mijn meest dierbare spullen in huis. Het oude fototoestel in de kast is van mijn opa geweest. Mijn koffietafelboeken vind ik ook leuk om te hebben. Eigenlijk zijn veel spullen me best dierbaar in huis.”

  Ben je een huismus?
  “Ik werk veel vanuit huis, dus ik ben er wel altijd. Ik ben het liefst alleen; minstens twee dagen per week wil ik lekker op mezelf zijn. Dat vind ik heerlijk. Mijn vriend mag natuurlijk altijd langskomen maar dan moet hij wel zijn mond houden haha. We zitten nu wel in een fase dat we overleggen of we willen samenwonen. Hij is echter niet zo van de prulletjes maar ik zou ze nooit weg willen doen. Qua woonstijl verschillen we heel erg. Hij heeft typisch zo’n mannenhuis. Hij waardeert mijn stijl wel, maar hij snapt bijvoorbeeld weer niet dat ik tijdschriften bewaar. Ik doe dat ook als archief en omdat ik ze gewoon cool vind.”

  Je hebt veel kunst aan de muur. Ben je zelf ook creatief?
  “Ik kan niets met mijn handen. Ben ook niet muzikaal ondanks de vele pianolessen vroeger. Koken vind ik wel erg leuk en daarmee wil ik ook meer gaan doen online. Misschien dat ik in de toekomst meer eten post op mijn Instagram. Ik ben niet zo van de huisfeesten maar ik kook wel graag voor vrienden. Zo organiseer ik regelmatig thema dinner parties. Met Barbies bijvoorbeeld inclusief rijdende auto’s op de eettafel, Barbies die elkaars haren kamden en vechten… Elke donderdag is het ook Expeditie Robinson avond met vrienden. Dan maakt iedereen een hapje.”

  Een van de vele ‘hoekjes’ in het huis van Liza Chloé. De reisgidsen van Louis Vuitton verzamelde ze. De glazen pot met gele kaarsjes vond ze er perfect bij passen

  Ernaast pronkt een stapel koffietafelboeken. De camera is de Diana F+ van Lomography

  Meest favoriete plek in huis?
  “De keuken en de zithoek. Vooral het hockergedeelte van de bank, daar mag niemand anders zitten. En mocht dat toch gebeuren – vaak  op de donderdag-Expeditie-Robinson-avond – dan zit ik op de schommelstoel van Eames.”

  Wat is van IKEA?
  “De sidetable, hiervan haalde ik de hendels eraf, omdat ik dat mooier vond. Zo ziet de kast er ook strakker uit. Verder is de keuken, de lamp op de sidetable en veel in mijn slaapkamer van IKEA.”

  Wil je veel geld aan een meubelstuk?
  “Ik wil best sparen voor een Jean Prouvé stoel. In mijn slaapkamer wil ik ook heel graag de ligstoel van Eames. Die heb ik gezien bij de Frozen Fountain. De vlinderstoel wil ik ook wel hebben, gezien bij BOB Design. Zoveel wensen..”

  De sidetable en de lamp zijn van IKEA

  De foto op de achtergrond is gemaakt in Azië

  Last van toeristen?
  “Valt mee. In het begin had ik wel het idee dat iedereen me altijd kon zien. Ik zou bijvoorbeeld nooit naakt door het huis lopen.. “

  Hoe is wonen op de grachtengordel?
  “Er wonen geen families om me heen, alleen maar homostelletjes. Dat is wel gezellig, maar verder wonen hier geen mensen van mijn leeftijd. Ik vind het wel prima. Ik zit net in het gedeelte dat ik wel in het centrum woont, maar waar het niet druk is. Het zit net in zo’n hoek dat mensen juist een andere straat nemen. Af en toe komt er een boot langs, that’s it. Ik vind deze plek het leukste stukje van de hele grachtengordel. Als vrienden in de buurt zijn, bellen ze altijd even aan en dat vind ik heel gezellig.”

  Als je ooit ergens anders gaat wonen waar zou dat dan zijn?
  “Iets verder in de Jordaan maar dan wel op de gracht. Nadeel is wel dat ik nu al zo mooi woon dat het moeilijk te overtreffen is. Ik vind dit huis persoonlijk te donker, dus mijn volgende huis moet lekker licht zijn en een buitenruimte hebben. Na zes jaar mis ik dat echt. Ik wil ook graag een kat! Ik zou nooit vier hoog willen wonen. Tenzij het een dakterras heeft en het huis verder supercool is. Ik wil ook geen benedenruimte meer, een souterrain is zo donker.”

  Huisje, boompje, beestje.. Mag je vriend dan ook mee?
  Liza grapt: “Hij mag af en toe best komen logeren…”

  In de boekenkast ligt alles netjes op z’n plek

  Liza Chloé in de zithoek waar elke donderdag Expeditie Robinson wordt gekeken

  De Rocking Chair van Eames waar Liza Chloé vaak op donderdag naar ‘verbannen’ wordt

   

  In de werk/eetkamer liggen alle tijdschriften netjes op de grond opgeborgen in een tijdschriftenrek van Woon Express. Links vind je een aantal foto’s van Erwin Olaf. Aan de muur hangt een kunstwerk van Yasumasa Morimura. Dit is een man die zich altijd voordoet als iemand anders in zijn kunst. Hier is hij Frida Kahlo

  De mannequin komt bij De Vlieger vandaan en stamt uit de tijd dat Liza Chloé aan het AMFI studeerde. Nu zwaait hij naar voorbijgangers

  De mini-cactussen kocht Liza Chloé op de Bloemenmarkt. Ooit droomt ze van een XL cactus

  De letters kocht Liza Chloé bij Sissy Boy Homeland en is een knipoog naar de vele reacties van vrienden als ze bij haar thuiskomen: “Vet!”

  Overal in huis vind je de mooiste koffietafelboeken

  Liza Chloé aan het werk. De tafel is van Woon Express en de stoelen zijn overgenomen van haar ouders. Overdag is het een kantoor, ‘s avonds kan er zomaar eens een thema dinner party op de planning staan…

  Deze vaas kocht haar moeder bij Pols Potten

  Op de schouw creëerde Liza Chloé een mooi stilleven

  De mand komt bij Neef Louis vandaan

  In de slaapkamer vind je nog meer doosjes…

  … en meer gestilleerde hoekjes

  De zwarte Chanel tas matcht goed met de zwarte XL ventilator

  Liza Chloé bij het raam

  De marmeren bak op de sidetable kreeg Liza Chloé van haar vriend en komt bij HAY vandaan

  Links op de bar staat een oude foto van haar ouders, gemaakt in Parijs in 1969. De klok is van Woon Express in Den Haag. De sneeuwbol in de kast komt bij Fleux Paris vandaan.

   

  In het IKEA lijstje in de kast is een quote uit Blend ‘You can neither win nor lose if you don’t run the race’ van David Bowie ingelijst

  Een kattenbelletje van Karin Swerink, hoofdredacteur van Vogue, kreeg ook een mooi plekje in de boekenkast

  Thanks Liza voor de binnenkijker!

  Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

  Nog meer binnenkijkers van eigen hand:

  © Elisah Jacobs

  9 reacties op “Binnenkijken bij Liza Chloé”

  1. Lydia schreef:

   Ben gelijk naar de klok gaan zoeken op woonexpress.nl maar helaas hebben ze hem niet meer 🙁

  2. Anne schreef:

   Wauw wat een geweldige spulletjes, helemaal mijn ding! Had ik ook wel verwacht van mijn favoriete Nederlandse blogster 😉

  3. Marcella schreef:

   Leuk!

  4. Bychristiana schreef:

   Schitterende foto’s!

  5. […] Binnenkijken bij modeblogger Liza Chloé. […]

  6. Cindy schreef:

   Gave woning! Ik zou graag willen weten waar ze het licht: “That’s what she said” vandaan heeft gehaald. Weet iemand het?

  7. […] Bron foto: 1, 2, 3, 4, 5,6,7,8,9 […]

  8. Lisa schreef:

   Erg tof interieur. Heb zojuist die rocking chair van Eames toegevoegd aan het verlanglijstje!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu