Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Baby tour in de budgetproof babykamer vol dieren van Adriana - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 24-02-2024

  Baby tour in de budgetproof babykamer vol dieren van Adriana

  Adriana woont samen met haar man Daan, dochters Liene, Jula en zoontje Floris  in Windesheim. Sinds een paar maanden is daar ook zoontje Bastijn bijgekomen. Met vier kinderen kan Adriana een echte babykamer pro genoemd worden. De babykamer vol dieren valt op door de stoere betonlook muur.


  In de twaalf jaar dat Adriana en Daan hier wonen, is elk kamertje goed gevuld. Sterker nog: na vier kinderen heeft Adriana zelfs nog plek voor een inloopkast. Stiekem ben ik dan ook zwaar jaloers op dat laatste, aangezien ik die van mij ‘moest’ opofferen. “Het was al meteen duidelijk dat Bastijn op de bovenste verdieping naast onze slaapkamer zou komen. Dit was voorheen de werkkamer van mijn man,” vertelt Adriana. “Voorlopig blijft hij nog in de hangwieg bij ons, maar hij gaat op een gegeven moment in zijn eigen babykamer vol dieren slapen. Het fijne van dit huis is, is dat alle kinderen een eigen kamer hebben. Dat vonden we belangrijk. Zelf deelde ik er vroeger eentje met mijn zus, dat vond ik minder omdat ze een echte rommelkont was, haha.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “In het wiegje heeft mijn vader vroeger gelegen, het panterkleedje is nep en kocht ik bij Kruidvat, het hemeltje is van Roonblush en het wagentje links kregen we cadeau.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Deze vos is van Doing Goods, het behang van Roomblush.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Zicht op het relaxhoekje en de commode. Het vloerkleed is een beni ouarain en kocht ik via Benio.nl.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Met gouddraad kocht ik bij Action en maakte ik ‘Bastijn’ van. De lijstenhouder is van IKEA en de slinger maakte ik van overgebleven behang. De panterschoenen kocht ik bij Prenatal, de sneakers tikte ik op de kop op de rommelmarkt. Het knuffeltje met stippen kreeg ik cadeau van een vriendin.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Het rieten mandje scoorde ik op een vintage sale in Zwolle, het tukje is van Prenatal.”

  De eerste aankoop: een hangwiegje

  Adriana begon al vroeg in haar zwangerschap met inrichten. “Meer in mijn hoofd hoor; ik denk vaak in beelden. Daarnaast verzamelde ik al wat spullen, maar wachtte nog met inrichten,” vertelt ze. De eerste aankoop was het hangwiegje en het behang van Roomblush. “Dat vond ik meteen al leuk: met dieren en heel grafisch. De tinten in het behang wilde ik terug laten komen in de rest van deze babykamer vol dieren, dus dat vormde uiteindelijk de basis.” Net als het behang had Adriana ook meteen het idee voor de betonlook muur. “Die kocht ik bij De Oude Bank, waar ik werkte. Hier hebben ze namelijk heel veel betonlook en andere soorten verf. Ideaal dus voor deze babykamer.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Deze hangwieg kocht ik als eerste via Marktplaats, het touw kocht ik op de vtwonen & design beurs, de hydrofiele doek is van Zoedt en het knuffeltje kreeg ik cadeau en is van ZARA. De kast fungeert nu als commode en scoorde ik op de rommelmarkt. De kruk is van Xenos, het windlicht van de kringloop.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “De kapstok is van de rommelmarkt, het rompertje van ZARA, de muts van Prenatal en het lijstje weet ik helaas niet meer.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “De rotan stoel kocht ik tijdens een vintage sale van een vriendin in Zwolle. De kast is van Marktplaats en de mand erop is van de kringloop.”

   Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Het haakje kocht ik bij Moonloft, het gouden plaatje kreeg ik cadeau.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “De kapstok is van IKEA, het cognackleurige pakje is van HEMA, de zwarte trui van Prenatal en het tasje is van IKEA. Het plaatje met HELLO erop kreeg ik cadeau van een vriendin.”

  Wieg met een bijzonder verleden

  De babykamer vol dieren van zoontje Bastijn omschrijft Adriana als een mix van bohemien, retro en natuurlijke materialen. “Planten vind ik heel mooi, alleen werkt dat nooit bij mij, daarom staat er slechts één cactus in de vensterbank. Die zal het wel overleven, want dit kamertje is ontzettend zonnig.”

  Een van de meest dierbare items in dit kamertje is het wiegje. Hier lag ooit haar vader in! “Mijn vader hecht hier minder waarde aan, maar mijn oma van 92 jaar vindt dit geweldig, ook omdat mijn vader haar enige kind is. Heel bijzonder dat Bastijn er straks in ligt.” Naast het wiegje is ook de Nyla basket favoriet die ze kreeg van haar man, naast het mobieltje met speelgoedbeestjes, welke Adriana zelf maakte.

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “De Nyla basket kreeg ik van Daan en is via Bol.com. De print linksboven maakte ik van overgebleven behang, die met de olifant is via Goedhart boekenhandel en kregen we cadeau van mijn ouders. De print met You Lucky Bastard knipte ik uit een papieren tasje van HOMESTOCK.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “De bijtring vond ik op een markt in Leiden, de hydrofiele doek is van Prenatal.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “De deken is van Roomblush.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “In de vensterbank vind je nog veel meer dieren.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Het rotan tafeltje is van de kringloop.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Deze mobiel maakte ik zelf van pompons, kralen en speelgoedieren.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Dit lijstje kocht ik in de kringloop.”

  Budgetproof vondsten

  Of ze zelf nog tips heeft voor iedereen die zwanger is en met de babykamer aan de slag wilt? Adriana: “Ik vind het leuk om spullen te vinden voor een fijn prijsje. We hebben een groot gezin, dus je wordt daar selectiever in. Ik vind het zonde om veel geld uit te geven. Het is zo makkelijk om alles nieuw te kopen. Kijk bijvoorbeeld eens in je familie of daar spullen over zijn en blaas het nieuw leven in. Of kijk of je op Marktplaats of in de kringloopwinkel een leuke vondst kunt doen. Daarnaast tip ik ook om dicht bij jezelf te blijven en niet teveel te kijken naar anderen.”

  Favoriete merken heeft Adriana ook zeker. Ze tipt Zoedt, VanPauline voor leuke broekjes, Prenatal, ZARA en H&M. “Bij deze laatste shop ik ook vaak de organic cotton kleertjes,” vertelt ze. “Mijn laatste aankoop is de beni ouarain van Benio.nl. Ik zocht er al tijden naar. Dit was ooit een wandkleed en fungeert nu als vloerkleed. Hij is heerlijk zacht en straks kan Bastijn er ook lekker op liggen.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “De commode kocht ik jaren geleden in een brocante winkel. De mand eronder is van de kringloop en de drie manden in het midden van Action en Wibra.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “De betonlook verf is van De Oude Bank in Zwolle.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Het kussen kocht ik bij H&M Home, de bijtring is van Prenatal, de beer is van H&M en de leeuw kregen we cadeau.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “De blokken kregen we cadeau, ze zijn van Prenatal.”

  Babykamer tour in de babykamer vol dieren van Adriana

  “Binnenkort slaapt Bastijn eindelijk in dit wiegje.”

  Videotour van deze babykamer vol dieren

  Uiteraard maakte ik ook een video baby tour van de babykamer vol dieren. Die bekijk je hieronder. Thanks Adriana, Daan voor het warme welkom én de donuts…

  Zelf ook een Interior Junkie proof babykamer?

  Na mijn verlof ga ik weer nieuwe babykamers fotograferen en filmen rondom de Randstad en Zwolle. Wil jij je babykamer aanmelden, stuur dan vijf low res overzichtsfoto’s van het kamertje naar info@interiorjunkie.com o.v.v. Interior Junkie proof babykamer inclusief je woonplaats.

  Bekijk hier de vorige babykamer tours:

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Baby tour in de budgetproof babykamer vol dieren van Adriana

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu