Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Alles over mijn droom vakantie naar Namibie - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  15 augustus, 2018

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Time flies.. Ik ben alweer een maand terug van mijn vakantie naar Namibie. Met recht een droomreis! Via Stories en mijn reisvlogs nam ik jullie al mee op mijn reis, maar ik heb natuurlijk nog zoveel meer te vertellen over deze vakantie naar Namibie. Daarom een hele post met al jullie vragen beantwoord.

  Waarom koos ik Namibie als droomreis?

  Jaren geleden zijn mijn schoonouders van Kaapstad naar Windhoek gereden en de verhalen en foto’s die zij maakten van deze reis zijn ons altijd bij gebleven. Dit jaar wilde ik eigenlijk een maand lang toeven op Bali, beetje werken, beetje relaxen, eigenlijk net als drie jaar geleden toen manlief en ik hier twee maanden woonden.

  De hubby had echter geen zin om wéér naar Bali te gaan en opperde Namibie. Ik was daarentegen nog niet enthousiast (want ja, ik zag mezelf dus alweer op Bali zitten, een hele maand lang, wellicht nog wel langer). Toch deed ik alvast research. Zouden er misschien nog coole verblijven zijn in Namibie? Na een rondje Google was ik er meteen over uit: in Namibie kun je heel goed glampen! En ja, kamperen, iets waar ik totaal niet van hou, scheen hier ook een geweldige ervaring te zijn. Toch maar eens proberen dan maar?

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Heb ik de reis geboekt bij een reisbureau of heb ik alles zelf geregeld?

  Omdat ik Interior Junkie ben, ben ik uiteraard ‘vervloekt’ met het feit dat ik altijd Interior Junkie proof wil verblijven. Ik maak daar echt een hele sport van om op zoek te gaan naar coole accommodaties. In eerste instantie had ik een georganiseerde reis op het oog, waar dus alles voor je geregeld is. Zaten best mooie plekken tussen, alleen stond er in de kleine lettertjes dat het niet zeker is dat ik ook daadwerkelijk in dat verblijf zou komen te zitten: ‘dit hotel of een soortgelijke’. Van dat zinnetje gaan mijn nekharen recht overeind staan. Als ik iets boek, dan wil ik ook écht in dat hotel zitten.

  Een georganiseerde reis zat er dus absoluut niet in en ik ben blij dat we dat ook niet hebben gedaan. Een reis zelf samenstellen, is namelijk het leukste wat er is. Je hebt alle vrijheid om te bepalen waar je naartoe gaat en waar je verblijft en de voorpret begint al direct.

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Maarre, hoe ging ik dan te werk?

  Ik pakte de kaart van Namibie erbij op Google Maps, zocht ondertussen naar mooie verblijven en zocht deze op de kaart op. Die markeerde ik dan allemaal als favoriet (dan krijg je dus allemaal sterretjes op de kaart, dat heb ik sowieso altijd van elke stad met mijn favoriete adresjes), zodat ik meteen kon zien waar alles zich in Namibie bevond en hoe lang het rijden was tussen de accommodaties in. Een land kan er op Google Maps niet zo groot uit zien, maar toch kan de weg van A naar B zo zeven uur duren. Je wilt natuurlijk niet helemaal uitgeput thuiskomen van je vakantie omdat je alleen maar gereden hebt. Een jeep huurden we via Drive Namibia, een kleinschalig autoverhuurbedrijf dat ons ook ophaalde en wegbracht naar het vliegveld. Wij hadden de Nissan Double Cab met één daktent.

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Hoe kwam ik op al die mooie adresjes?

  Ik onderscheidde alle verblijven in drie categorien: Toppertjes, Kamperen en Prima. Toppertjes waren uiteraard de honeymoonproof adresjes, Kamperen was om de kosten een beetje te drukken en Prima waren gewoon normale verblijven, niet te shabby maar ook zeker niet te chique. Gewoon ‘prima’, dus. Elke accommodatie checkte ik op beschikbaarheid en zette alles in een excelbestand.

  En toen was het even puzzelen wanneer iets beschikbaar was en aan de hand van beschikbaarheid stippelde ik de route uit. We zaten dus regelmatig te schuiven met de heenvlucht omdat een Toppertje bijvoorbeeld niet beschikbaar was op de datum waarop we wilden inchecken. Dan besloten we toch wat eerder te vliegen in juni of bijvoorbeeld wat later terug te vliegen.

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Hoe zag mijn reisschema eruit en waar verbleef ik?

  De reis begon in Windhoek, daar bleven we één nachtje slapen in het Hilton. Van Windhoek reden we in één ruk door naar Sesriem, zo’n zeven uur rijden. Daar sliepen we een nachtje in Desert Camp, de nacht erna in Quiver Camp en de laatste nacht weer in Desert Camp. Waarom? Ik wilde perse in Quiver Camp maar die was dus alleen maar voor één nachtje nog beschikbaar dus hopten we steeds van lodge.

  Na Sesriem reden we door naar Walvisbaai waar we op het schiereiland Pelican Point twee nachtjes verbleven in het Pelican Point Hotel. Erna reden we door naar Spitzkoppe om een nachtje te kamperen. Na dit nachtje was ons volgende verblijf in Twyfelfontein in Mowani Mountain Camp, zo’n vijf uur rijden, waar we twee nachten sliepen. Ook na dit Toppertje gingen we weer kamperen, dit keer in Palmwag Lodge & Campsites. De nacht erna kampeerden we vlak voor de poort van het Etosha National Park bij Etosha Taleni Village om de dag ernaar door het park naar Onguma Tented Camp te rijden, ook weer zo’n vijf uur (normaliter doe je er drie uur over, maar we combineerden dit natuurlijk ook meteen met een safari in eigen auto).

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  In Onguma Game Resort zaten we drie nachten te glampen om vervolgens weer richting het zuiden te rijden omdat ons laatste weekje aanbrak. We stopten een nachtje bij Mount Etjo Safari Lodge, een dag erna zaten we vlakbij in Okonjima Lodge. Deze volgorde is niet zo logisch omdat die laatste dichterbij Etosha ligt, maar omdat de reis van Etosha nog best lang was, wilden we volop genieten van Okonjima Lodge omdat deze mooie was dan Mount Etjo Safari Lodge.

  Het Pelican Point Hotel, Mowani Mountain Camp en het Onguma Game Resort waren dus de toppertjes en schrijf ik binnenkort nog meer over…

  Hoe vond ik het rijden in Namibie?

  Best spannend de eerste dag, maar het links rijden en het feit dat je in een jeep zit, wende meteen. Nu is het ook zo dat je in Namibie bijna geen auto tegenkomt omdat het land zo dunbevolkt is (Windhoek uitgezonderd, daar lijkt wel het hele land te wonen qua drukte). Dus als ergens de weg op de linkerhelft heel slecht was, ging ik gewoon rechts rijden.

  De wegen in Namibie zijn dus grotendeels zandwegen. Dat is dus wel even wennen. Sommige wegen zijn ook ronduit slecht, heel hobbelig en de kans is groot dat je een lekke band krijgt. Je ziet dan ook regelmatig oude banden langs de kant van de weg en het is verplicht om elke keer te stoppen als je mensen langs de kant van de weg ziet. Wellicht hebben ze je hulp nodig. Soms kan het zijn dat je dagen langs de kant van de weg staat omdat je niemand tegenkomt. De meeste jeeps hebben een koelkast in de achterbak, dus wij hadden altijd genoeg eten en drinken mee. Maar ook warme dekens want ‘s nachts kan het flink afkoelen.

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Hoe duur was mijn vakantie nou?

  Qua budget hebben we alles gehad. Van heel goedkoop (€22 per nacht voor kamperen in Spitzkoppe) tot aan heel duur (€650 per nacht voor Mowani Mountain Camp). Dus ja, reken maar uit…

  Wat vond ik het mooiste van Namibie?

  De diversiteit! Ik heb het gevoel alsof ik verschillende vakanties in één heb gehad. Van struinen door een bloedhete rode woestijn, in een luchtballon erover ‘varen’, inchecken op een schiereiland wat verdacht veel leek op Texel tot aan een maanlandschap in Etosha.

  Wat vond ik het minste aan Namibie?

  De ochtenden zijn in de wintertijd (dus nu) heel koud en de avonden zijn fris. Wij hadden ons erop verkeken, dus moesten nog lastminute wat warme kleding shoppen. Gelukkig hebben de grote steden gewoon winkelcentra met genoeg outdoor- en kledingwinkels.

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Alles over mijn droom vakantie naar Namibie

  Vond ik die wilde beesten niet eng?

  Heel eng. Je zit dus echt in de kooi en je voelt je ineens heel kwetsbaar. Desalniettemin zijn de dieren hier banger voor jou dan jij voor hen, maar toch. Ik wil echt geen leeuw tegenkomen. In Namibie zie je regelmatig borden langs de kant voor de weg waarop staat dat er olifanten en giraffen kunnen oversteken. Of dat er achter het hek een gebied met leeuwen is. In Etosha mag je sowieso niet uit de auto, behalve op de aangegeven plekken. Blijft spannend.

  Zou ik Namibie aanraden om op vakantie te gaan?

  Zeker, mede door de diversiteit en dat je veel verschillende dingen hier kunt doen en dat het landschap ook zo verschillend is. Namibie is wel een duur land. Nu kun je mijn hele reis ook doen met alleen puur kamperen, maar een hotel boeken, is al best prijzig. Dat heeft dan wel meteen als voordeel dat het nog steeds niet heel toeristisch is en dat het land niet door toerisme verpest is. Nog echt een pareltje, dus.

  Bekijk hier mijn Namibie vlogs. Niets missen van mijn video’s vol wooninspiratie abonneer je dan gratis op mijn YouTube kanaal.

  * Dit was mijn vakantie en niets is gesponsord. 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu