Afzuigkap lelijk?! Dat is dit design exemplaar zeker niet

Vorige week vertelde ik jullie alles over afzuigkappen en het feit dat deze best wel wat mooier mogen. Want ja, je gebruikt het ding immers dagelijks én hij is altijd goed in zicht. Waarom zou je er dan geen eentje nemen die ook nog eens matcht met je interieur?!

De afzuigkap blijft voor mij een doorn in het oog. Tot voor kort had ik het idee dat ik het maar moest doen met een huis-tuin-en-keuken variant, totdat ik me meer verdiepte in de wereld van de afzuigkap. Wat blijkt? Er zijn genoeg Interior Junkie proof afzuigkappen om mee te pronken in de keuken, zoals de Cloud van Novy, eentje waarvan je niet eens door hebt dat het écht een afzuigkap is. Kijk, dat moet ik dus hebben.

Afzuigkap lelijk?! Dat is dit design exemplaar zeker niet

Op het eerste gezicht ziet de Cloud afzuigkap eruit als een strakke plafondlamp. Totdat je gaat koken en merkt dat de kooklucht in je keuken ineens wordt afgevoerd. Naast dat strakke design van een lamp werkt ‘ie ook nog eens naar behoren; in de binnenkant van de Cloud zorgt een optimale luchtstroom ervoor dat kookdampen goed worden opgevangen. Geen etenswalm in je keuken, maar frisse, gezuiverde lucht. Hoe dan? In deze afzuigkap zorgen vetfilters ervoor dat kookwalmen worden opgezogen en worden gezuiverd.  De lucht komt dus terug in de keuken en hoeft dus niet worden afgevoerd naar buiten. Scheelt ook nog eens extra energie. Eco-vriendelijk, dus.

Afzuigkap lelijk?! Dat is dit design exemplaar zeker niet

Daarnaast heeft ook deze afzuigkap, net als de Mood afzuigkap waar ik vorige week over schreef, een zogenaamde ‘silent body’ zodat hij geen geluid maakt. Zo kun je nog eens een goed gesprek hebben als je kookt.  Hij zorgt voor frisse lucht in de keuken én bespaart energie én hij ziet er ook nog eens mooi uit. Mijn zoektocht wordt steeds moeilijker want ik heb nog een hele mooie gezien. Daar  vertel ik je snel meer over. Een tipje van de sluier: ideaal voor degenen die helemaal geen afzuigkap in de keuken wilt zien…

 Afzuigkap lelijk?! Dat is dit design exemplaar zeker niet

* Dit is een inspirerende samenwerking met Novy.

2 reacties

Jocelyn Paul -

Deze ziet er goed uit! Een vriendin van mijn moeder heeft een kookplaat waar tevens de afzuiging in verwerkt zit. Daarbij gaat de lucht via de kookplaat weer naar buiten, dus dan heb je helemaal geen gedoe met een afzuigkap. Ik zag er zojuist een van het merk Bora, maar er zullen vast meerdere opties voor zijn. Succes met je zoektocht!

interiorjunkie -

Klopt! Best geniaal eigenlijk. Het moet natuurlijk ook mooi passen bij de rest van het huis 😉

Reageer ook