10x betonnen badkamers

Badkamerinspiratie zien we vaak langskomen. Hoewel we in deze ruimte erg beperkt zijn (we zijn bijvoorbeeld afhankelijk van waterleidingen en kunnen niet losgaan met woonaccessoires) gaat menig interieurhart hier toch sneller van kloppen.

Er zijn altijd wel leuke projecten (zoals onlangs nog die van Fleur!) te verzinnen. Iets waar je misschien niet zo snel aan zou denken zijn je badkamermuren. Doorgaans worden tegels gebruikt als wandbedekking in keukens en badkamers. Niet gek op zich, want zo heb je geen last van beschimmeld behang en tegels zijn gemakkelijk te reinigen. Maar zo’n tegelwandje heeft ook nadelen…

De voegen worden snel smoezelig, sommige schoonmaakmiddelen mogen niet op de voegen gebruikt worden (toch niet zo makkelijk te reinigen dus) en bovendien is het ook niet de meest originele wandbedekking. Een alternatief is een betonnen wand. Hoewel het misschien niet zo aantrekkelijk klinkt voor een badkamer, en er erg koud uitziet, bewijzen deze prachtige badkamers dat beton heel goed past in sanitaire vertrekken. Het is ook gemakkelijk toe te passen met bijvoorbeeld beton-ciré, aan te brengen op praktisch iedere ondergrond. Ik ben fan!

 

 

 

Lees hier alle posts van Esther.

Esther woont in Groningen waar zij bezig is met het afronden van haar bachelor Kunsten, cultuur en media. Na de zomer hoopt ze haar studiecarrière te vervolgen met een master Design Cultures in Amsterdam. Esther heeft een hekel aan alomtegenwoordigheid van Ikea meubilair in studentenkamers. Haar woning bestaat dan ook uit een ratjetoe van tweedehands vondsten, erfstukken en opgekocht meubilair uit faillissementen waarbij de beroemde Ikea Billykast dan toch wel een plekje in Esther’s hart veroverd heeft.

7 reacties

Nicci -

Beton ciré is zó fijn! Wij hebben vorig jaar onze badkamer met beton ciré laten decoraten door Bruizt (www.bruizt.nl). Wat een fantastisch materiaal. Het heeft de stoere uitstraling van beton maar voelt tegelijkertijd natuurlijk en warm. Echt een aanrader!

Linda -

Jaaaa, ik zoek wooninspiratie voor een eventueel nieuw huis. Práchtig, beton op de muren. Ik vind tegels zo saai.

Sammie -

Vet leuke ideeën.. Zelf heb ik een badkamer met veel steigerhout. Een tip, kijk op http://www.detoseats.nl. Zij hebben vet veel leuke wc-brillen die matchen met jouw voorbeeld badkamers.

Roland | Sani-bouw.nl -

Een gaaf resultaat met beton-cire in de badkamer en een echte trend op dit moment. Toch geef ik persoonlijk de voorkeur aan een combinatie met grote grijze tegels op de wanden. Een mooie mix van de twee materialen die vooral moet zorgen voor een uiterlijk met strakke lijnen.

Alex de Jong -

Mooie inspiratie! Ik vind de beton stuc echt veel stoerder overkomen dan de standaard tegeltjes. Helaas is mijn badkamer nog niet aan vervanging toe, maar zodra hij opgeknapt moet worden weet ik zeker dat ik voor deze look ga!

Reageer ook