Menu

Search

  • I like my money right
    where i can see it:

  • 10-12-2024

    2 januari, 2018

    Zo voorkom je een stressvolle verhuizing

    Een nieuw huis is leuk! Maar de weg naar je nieuwe stek kan vaak veel stress opleveren. Niet alleen het inpakken van de verhuisdozen, maar ook het regelen van ‘saaie zaken’ hoort bij een verhuizing. De afgelopen weken gaf ik je tips voor een vlekkeloze verhuizing. Bij deze een handige checklist.

    1. Regel alle saaie zaken als eerste.

    Wacht nog even met verhuisdozen inpakken en ga eerst aan de slag met de volgende punten.

    • Geef je nieuwe adres tijdig door. Handig dit: wil je geen post mislopen, laat je post dan tijdelijk doorsturen naar de verhuisservice van PostNL.
    • Wellicht verhuis je naar een nieuwe woonplaats. Ga in dat geval dan op zoek naar bijvoorbeeld een nieuwe huisarts en tandarts.
    • Neem je je energieleverancier mee, dan kun je meteen even checken of het niet goedkoper is om over te stappen.
    • Datzelfde geldt voor je internetprovider; wellicht is het goedkoper om over te stappen. Zo hou je weer geld over om te woonshoppen. Het is natuurlijk ook fijn dat je nieuwe stulpje meteen wifi heeft; je wilt je nieuwe stek natuurlijk meteen instagrammen.
    • Vergeet niet de meterstand van je watermeter in zowel je oude als nieuwe huis door te geven.
    • Duik even in al je verzekeringen: opstalverzekering, inboedelverzekering, overlijdensrisicoverzekering etc. Zonde als deze nog gelden voor je oude huis.
    • Datzelfde geldt voor gemeentelijke belastingen, maandelijkse belastingteruggave of huurtoeslag.

    Zo voorkom je een stressvolle verhuizing

    2. Zelf verhuizen of laat je het doen?

    Veel kiezen ervoor om alles zelf te verhuizen, anderen huren een bedrijf in. Bij dat laatste is het goed om het verschil te weten tussen een erkend en niet-erkend verhuisbedrijf. Naast de prijs kunnen de kwaliteit en service ook verschillen. In mijn vorige post leg ik je hier meer over uit.

    3. Verbouwen? Ga shoppen voor een goede aannemer.

    De één leeft helemaal op van een verbouwing, de ander vindt het des hels (zoals ik). Nu verloopt een verbouwing nooit helemaal vlekkeloos, wél kun je enige stress voorkomen door een goede aannemer aan te nemen. Maar ja, wat is nou een goede? Naast goede referenties is het ook belangrijk dat je aannemer is aangesloten bij een branchevereniging (dan heb je bijvoorbeeld geen stress als de aannemer ineens failliet gaat). In mijn vorige post zette ik alle do’s en don’ts voor je op een rij.
    Zo voorkom je een stressvolle verhuizing

    4. Voorkom stress met deze handige tools.

    Nu snap ik dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet (maar echt, het komt goed!), dan is het best handig om je aan te melden voor de Verhuiscoach, een handige emailservice van de Consumentenbond die je regelmatig tips & tricks geeft over de mail. De Verhuischecklist is ook een tip, hier staan alle bovengenoemde punten (en nog veel meer) opgesomd, zodat het eigenlijk niet meer mis kan gaan. Fijne verhuizing!
    * Dit is een inspirerende samenwerking met de Consumentenbond. Door samen te werken met merken, kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontdek meerWoonverhalen

  • Laatste blogpost
  • Menu