Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Zo style je je salontafeltjes budgetproof - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  Zo style je je salontafeltjes budgetproof

  Het is dan wel echt winters weer buiten, maar in mijn hoofd is het nog volop zomer. Helemaal toen ik onlangs een shoot vol met bloemen had. Ik stylede mijn salontafeltjes geheel in de French Apéro stijl waar naast de hapjes uiteraard de zee aan bloemen alle aandacht trok.

  Nu ben ik niet vies van eten. Sterker nog: het liefst eet ik de hele dag door. Naast het toetje is ook zeker het aperitief favoriet bij mij. Tijdens mijn Toscaanse honeymoon at ik elke dag anti pasti, maar voor deze shoot staat de French Apéro centraal; een chic aperitiefje op z’n Frans, compleet met een baguette, Franse worst, kaasjes, groentechips en een mierzoete cocktail. Maar het zijn juist de bloemen waar ik even meer over wil vertellen, want deze fleurige figuranten uit deze smakelijke shoot zijn onmisbaar voor deze herfst. Ik som hieronder mijn favorieten op.

  Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style!

  Een chrysant vol geluk

  De ultieme herfstbloem is natuurlijk de chrysant, uiteraard in zijn oorspronkelijke goudgele kleur. Ik weet niet beter dan dat mijn moeder tijdens de herfst altijd chrysanten kocht (en mij nog altijd elk jaar een bosje chrysanten geeft). Deze ‘gouden’ bloem , die trouwens ook in andere kleuren verkrijgbaar is, brengt warmte en kleur in je huis én staat voor geluk en gezondheid. En laten we nou net dat laatste nodig hebben tijdens de gure herfstmaanden.

  Voor altijd de jouwe met de Dahlia

  Een andere eyecatcher uit deze shoot is de Dahlia. Fotografeerde ik afgelopen jaar een enorme bos Dahlia’s in mijn woonkamer, dit keer koos ik voor een iets subtieler exemplaar in een paarse kleur. Ik vind deze zo mooi: hij lijkt bijna nep, zo perfect is ‘ie. Deze Mexicaanse schone komt met de betekenis ‘voor altijd de jouwe’. Onmisbaar tijdens mijn wittebroodsweken!

  Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style!

  Bloem vol hartstocht, verlangen en romantiek

  Nog zo’n romantische bloem is de anjer, een bloem die nooit verveelt, omdat de anjer verschillende vormen en kleuren heeft. Voor deze shoot nam ik een felroze, een van mijn lievelingskleuren voor bloemen. Hij zit gezellig in een flesje met gipskruid en de distel. Deze laatste heeft niet zo’n mooie betekenis (afweer, zorg en kommer), maar steekt qua kleur mooi af bij de rest. En wist je dat gipskruid in de verte familie is van de anjer? Samen in een vaasje, dus.

  Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style!

  ‘Goede mond’

  Een bloem die ook perfect past bij deze French Apéro shoot is de Lisianthus ofwel de Eustoma. ‘Eu’ staat voor goede en ‘stoma’ voor mond. De Lisianthus staat dus voor ‘goede mond’. Op mijn salontafeltjes vind je de paarse variant in een kristallen glas met gouden randje. De roze-witte Lysianthus stalde ik in een champagneglas.

  We kunnen dan wel richting winter gaan, maar in mijn hoofd is het nog volop zomer. Helemaal toen ik afgelopen weekend een shoot vol met bloemen had. Ik stylede mijn salontafeltjes geheel in de French Apéro stijl waar naast de hapjes uiteraard de zee aan bloemen alle aandacht trok. Nu ben ik niet vies van eten. Sterker nog: het liefst eet ik de hele dag door. Naast het toetje is ook zeker het aperitief favoriet bij mij. Tijdens mijn Toscaanse honeymoon at ik elke dag anti pasti, maar voor deze shoot staat de French Apéro centraal; een chic aperitiefje op z'n Frans, compleet met een baguette, Franse worst, kaasjes, groentechips en een mierzoete cocktail. Maar het zijn juist de bloemen waar ik even meer over wil vertellen, want deze fleurige figuranten uit deze smakelijke shoot zijn onmisbaar voor deze herfst. Ik som hieronder mijn favorieten op. Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style! Een chrysant vol geluk De ultieme herfstbloem is natuurlijk de chrysant, uiteraard in zijn oorspronkelijke goudgele kleur. Ik weet niet beter dan dat mijn moeder tijdens de herfst altijd chrysanten kocht (en mij nog altijd elk jaar een bosje chrysanten geeft). Deze 'gouden' bloem , die trouwens ook in andere kleuren verkrijgbaar is, brengt warmte en kleur in je huis én staat voor geluk en gezondheid. En laten we nou net dat laatste nodig hebben tijdens de gure herfstmaanden. Voor altijd de jouwe met de Dahlia Een andere eyecatcher uit deze shoot is de Dahlia. Fotografeerde ik afgelopen jaar een enorme bos Dahlia's in mijn woonkamer, dit keer koos ik voor een iets subtieler exemplaar in een paarse kleur. Ik vind deze zo mooi: hij lijkt bijna nep. Deze Mexicaanse schone komt met de betekenis 'voor altijd de jouwe'. Past dus precies in mijn huis. Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style! Bloem vol hartstocht, verlangen en romantiek Nog zo'n romantische bloem is de anjer, een bloem die nooit verveelt, omdat de anjer verschillende vormen en kleuren heeft. Voor deze shoot nam ik een felroze, een van mijn lievelingskleuren voor bloemen. Hij zit gezellig in een flesje met gipskruid en de distel. Deze laatste heeft niet zo'n mooie betekenis (afweer, zorg en kommer), maar steekt qua kleur mooi af bij de rest. En wist je dat gipskruid in de verte familie is van de anjer? Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style! Gerbera Verrassend maar waar, maar de gerbera heeft én geen geur én geen symboliek. Toch vond ik dat deze bloem niet mocht ontbreken op mijn salontafel. Ik knipte de gerbera extra korte en stylede 'm in twee glaasjes. salontafel-bloemen-interiorjunkie25 * Dit is een inspirerende samenwerking met Bloemenbureau Holland. Door samen te werken met merken, kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  We kunnen dan wel richting winter gaan, maar in mijn hoofd is het nog volop zomer. Helemaal toen ik afgelopen weekend een shoot vol met bloemen had. Ik stylede mijn salontafeltjes geheel in de French Apéro stijl waar naast de hapjes uiteraard de zee aan bloemen alle aandacht trok. Nu ben ik niet vies van eten. Sterker nog: het liefst eet ik de hele dag door. Naast het toetje is ook zeker het aperitief favoriet bij mij. Tijdens mijn Toscaanse honeymoon at ik elke dag anti pasti, maar voor deze shoot staat de French Apéro centraal; een chic aperitiefje op z'n Frans, compleet met een baguette, Franse worst, kaasjes, groentechips en een mierzoete cocktail. Maar het zijn juist de bloemen waar ik even meer over wil vertellen, want deze fleurige figuranten uit deze smakelijke shoot zijn onmisbaar voor deze herfst. Ik som hieronder mijn favorieten op. Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style! Een chrysant vol geluk De ultieme herfstbloem is natuurlijk de chrysant, uiteraard in zijn oorspronkelijke goudgele kleur. Ik weet niet beter dan dat mijn moeder tijdens de herfst altijd chrysanten kocht (en mij nog altijd elk jaar een bosje chrysanten geeft). Deze 'gouden' bloem , die trouwens ook in andere kleuren verkrijgbaar is, brengt warmte en kleur in je huis én staat voor geluk en gezondheid. En laten we nou net dat laatste nodig hebben tijdens de gure herfstmaanden. Voor altijd de jouwe met de Dahlia Een andere eyecatcher uit deze shoot is de Dahlia. Fotografeerde ik afgelopen jaar een enorme bos Dahlia's in mijn woonkamer, dit keer koos ik voor een iets subtieler exemplaar in een paarse kleur. Ik vind deze zo mooi: hij lijkt bijna nep. Deze Mexicaanse schone komt met de betekenis 'voor altijd de jouwe'. Past dus precies in mijn huis. Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style! Bloem vol hartstocht, verlangen en romantiek Nog zo'n romantische bloem is de anjer, een bloem die nooit verveelt, omdat de anjer verschillende vormen en kleuren heeft. Voor deze shoot nam ik een felroze, een van mijn lievelingskleuren voor bloemen. Hij zit gezellig in een flesje met gipskruid en de distel. Deze laatste heeft niet zo'n mooie betekenis (afweer, zorg en kommer), maar steekt qua kleur mooi af bij de rest. En wist je dat gipskruid in de verte familie is van de anjer? Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style! Gerbera Verrassend maar waar, maar de gerbera heeft én geen geur én geen symboliek. Toch vond ik dat deze bloem niet mocht ontbreken op mijn salontafel. Ik knipte de gerbera extra korte en stylede 'm in twee glaasjes. salontafel-bloemen-interiorjunkie25 * Dit is een inspirerende samenwerking met Bloemenbureau Holland. Door samen te werken met merken, kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Stylingtip: knip de bloem kort en leg ze in een vaasje

  Verrassend maar waar, maar de gerbera heeft én geen geur én geen symboliek. Toch vond ik dat deze bloem niet mocht ontbreken op mijn salontafel. Ik knipte de gerbera extra korte en stylede ‘m in twee glaasjes. Datzelfde deed ik met een koraalkleurige roos; die dreef in een mooi wijnglas, bij de rest haalde ik de blaadjes ervan af en stylede er de salontafeltjes mee af. De grote felroze roos kreeg uiteraard een mooi plekje in een flesje. Als kers op de taart vind je ook een sierananas. Een beetje zomerse sferen in de herfst mag best, toch?

  Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn fleurig gestylede salontafeltjes vinden. Laat je mij ook nog even weten welke bloem jouw lievelingsbloem is?

  salontafel-bloemen-interiorjunkie25

  We kunnen dan wel richting winter gaan, maar in mijn hoofd is het nog volop zomer. Helemaal toen ik afgelopen weekend een shoot vol met bloemen had. Ik stylede mijn salontafeltjes geheel in de French Apéro stijl waar naast de hapjes uiteraard de zee aan bloemen alle aandacht trok.  Nu ben ik niet vies van eten. Sterker nog: het liefst eet ik de hele dag door. Naast het toetje is ook zeker het aperitief favoriet bij mij. Tijdens mijn Toscaanse honeymoon at ik elke dag anti pasti, maar voor deze shoot staat de French Apéro centraal; een chic aperitiefje op z'n Frans, compleet met een baguette, Franse worst, kaasjes, groentechips en een mierzoete cocktail. Maar het zijn juist de bloemen waar ik even meer over wil vertellen, want deze fleurige figuranten uit deze smakelijke shoot zijn onmisbaar voor deze herfst. Ik som hieronder mijn favorieten op.  Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style! Een chrysant vol geluk  De ultieme herfstbloem is natuurlijk de chrysant, uiteraard in zijn oorspronkelijke goudgele kleur. Ik weet niet beter dan dat mijn moeder tijdens de herfst altijd chrysanten kocht (en mij nog altijd elk jaar een bosje chrysanten geeft). Deze 'gouden' bloem , die trouwens ook in andere kleuren verkrijgbaar is, brengt warmte en kleur in je huis én staat voor geluk en gezondheid. En laten we nou net dat laatste nodig hebben tijdens de gure herfstmaanden.  Voor altijd de jouwe met de Dahlia  Een andere eyecatcher uit deze shoot is de Dahlia. Fotografeerde ik afgelopen jaar een enorme bos Dahlia's in mijn woonkamer, dit keer koos ik voor een iets subtieler exemplaar in een paarse kleur. Ik vind deze zo mooi: hij lijkt bijna nep. Deze Mexicaanse schone komt met de betekenis 'voor altijd de jouwe'. Past dus precies in mijn huis.  Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style! Bloem vol hartstocht, verlangen en romantiek  Nog zo'n romantische bloem is de anjer, een bloem die nooit verveelt, omdat de anjer verschillende vormen en kleuren heeft. Voor deze shoot nam ik een felroze, een van mijn lievelingskleuren voor bloemen. Hij zit gezellig in een flesje met gipskruid en de distel. Deze laatste heeft niet zo'n mooie betekenis (afweer, zorg en kommer), maar steekt qua kleur mooi af bij de rest. En wist je dat gipskruid in de verte familie is van de anjer?  Mijn salontafel gestyled met bloemen: French Apéro style! Gerbera  Verrassend maar waar, maar de gerbera heeft én geen geur én geen symboliek. Toch vond ik dat deze bloem niet mocht ontbreken op mijn salontafel. Ik knipte de gerbera extra korte en stylede 'm in twee glaasjes. salontafel-bloemen-interiorjunkie25 * Dit is een inspirerende samenwerking met Bloemenbureau Holland. Door samen te werken met merken, kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

   

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Mooiwatbloemendoen.nl. Door samen te werken met merken, kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support! 


  3 reacties op “Zo style je je salontafeltjes budgetproof”

  1. Janny schreef:

   Heel mooi inderdaad Elisah. Besef je wel dat al die bloemen van heel ver komen! De meeste bloemen worden ingevlogen uit verre landen… niet zo heel duurzaam dus. Denk je daar wel eens over na als je bloemen koopt, vroeg ik me af? Liefs van Janny.

  2. Pientje schreef:

   Ziet er mooi uit, leuk geschreven ook. Ik wil je even tippen om iets beter op te letten of je wel de juiste bloem namen vermeld.. de bloem die je paarse Dalia noemt is een chrysant.. lijkt qua vorm wel op een dalia, maar zie het blad. Daar kun je vaak aan zien wat voor bloem het is als je er niet alles van weet. Niet naar bedoeld, gewoon een tip. Succes! Groetjes Pientje

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu