Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Zo maak je je huis herfstproof - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  27 november, 2019

  Zo maak je je huis herfstproof

  De herfst is nu volop in gang en wat hebben we toch een paar mooie en zonnige herfstdagen achter de rug. Dit nieuwe seizoen vraagt natuurlijk om wat aanpassingen in huis, zodat je ook dit najaar heerlijk thuis kunt toeven. En dat hoeven niet eens hele rigoureuze te zijn. Bij deze mijn tips voor een herfstproof huis.

  Tip 1: pas je kleurthema aan

  Zo maak je je huis herfstproof

  Nu hoef je echt niet elk seizoen een compleet ander interieur te nemen, maar ik vind het wel altijd leuk om met een paar kleine aanpassingen m’n huis weer net even wat anders te maken. Geef je zithoek een kleine touch-up met een paar nieuwe kussens in warme en herfstige tinten als cognac, okergeel, donkergroen en bordeauxrood. Ook warme materialen als (grofgebreid) wol en schapenvachtjes doen het goed in de herfst.

  Tip 2: kek kleurtje op de muur

  Zo maak je je huis herfstproof

  Vind je het juist leuk om je handen uit de mouwen te steken, geef dan een muurtje in huis een nieuwe kleur. Tinten met een warme ondertoon matchen goed met de herfst, terwijl je tinten met een koelere ondertoon juist kunt bewaren voor het voorjaar. Heel mooi voor dit najaar zijn bosgroen, okergeel, bordeauxrood of zoals hierboven voor in de slaapkamer: warmroze.

  Tip 3: héél veel kaarsen

  Zo maak je je huis herfstproof

  Het najaar is niet compleet zonder extra sfeerverlichting in huis. Denk maar aan kaarsen, héél veel kaarsen. Zodra het ‘s avonds steeds donkerder wordt, is het tijd om weer een voorraad waxinelichtjes en (geur)kaarsen in huis te halen. Ik werk per ruimte altijd met verschillende geuren en dit najaar is het natuurlijk ideaal om met geuren te werken met onder meer bergamot, sinaasappel en kaneel. Dat geeft mij altijd het ultieme herfstgevoel.

  Tip 4: De Grote Najaarsschoonmaak

  Zo maak je je huis herfstproof

  Net als in het voorjaar doe ik ook elk najaar een grote schoonmaak. Heerlijk om eens even flink de bezem door het huis te halen. Met de snoer- en zakloze steelstofzuiger van Philips kun je je huis heel gemakkelijk schoonmaken. De stofzuiger zuigt en dweilt namelijk tegelijkertijd. Dat is ideaal voor mijn hal waar dit najaar regelmatig natte schoenen te vinden zijn. Toen we onze hal een paar jaar geleden aanpakten, lieten we een hele mooie tegelvloer plaatsen. Enig nadeel: we waren de deurmat vergeten mee te nemen in de tegelvloer. Gevolg: met een losse deurmat gaat de deur niet meer open, dus nu moeten we het al een paar jaar doen zonder mat. De steelstofzuiger komt dan ook als geroepen, want die pakken we er nu gemakkelijk bij. Dan niet te denken aan de vieze wielen van de kinderwagen waarmee we regelmatig in het bos lopen. Life saver ten top!

  Zo maak je je huis herfstproof Zo maak je je huis herfstproof

  Tip 5: ruim de inhoud van je kasten op

  Begin eens bij je kledingkast en ga na wat je vorig herfst niet hebt gedragen. Dat kan dus meteen naar de kringloop of wellicht kun je er een vriendin mee blij maken. Ik ruim ook vaak in het najaar alle kasten en bergingen op en probeer ze wat meer te ordenen. Heb je iets niet een jaar gebruikt, dan moet het weg. Je zult zien dat je hier steeds makkelijker in wordt. De bedoeling is uiteindelijk dat je steeds minder gaat kopen, want stiekem heb je eigenlijk helemaal niet zoveel spullen nodig.

  Tip 6: haal het bos in huis

  Zo maak je je huis herfstproof

  Geen zonnige herfstdag compleet zonder een stevige boswandeling. Ik heb er al een aantal achter de rug. Leuk is om op zoek te gaan naar mooie takken die je thuis in een vaas kunt doen. Zie je een mooi kleurrijk blad? Droog ‘m in een boek en lijst hem later in. Heel leuk om je inspiratiewand in huis nieuw leven in te blazen. Ook prachtig voor deze herfst: pampus gras! Zo maak je je huis herfstproof Zo maak je je huis herfstproof

  Tip 7: lucht je huis grondig en gooi alle ramen en deuren open.

  Doe dit ook regelmatig, ook als het hartstikke koud is. Als je je huis regelmatig lucht, dan voer je afvalstoffen en vocht af. Een goed gelucht huis wordt ook beter verwarmt. Met 10 tot 30 minuten luchten per dag ben je klaar.

  Tip 8: verpot je plantjes

  Heel veel doen dit in het voorjaar, maar ik vind het altijd fijn om dit in het najaar te doen. Na de zomer vind ik de potten altijd een beetje droog. Om ze klaar te maken voor het najaar ben ik altijd een dagje zoet met alles verpotten. De stekjes stop ik weer in minipotjes, zodat ik over een paar maanden weer nieuwe planten heb om mee te werken.

  Zo maak je je huis herfstproof

  Tip 9: winter dekbed erop

  Lang heb je het tegen gehouden, maar het is nu toch echt tijd om dat zomer dekbed gedag te zeggen en het winterdekbed op je bed te doen. Niets zo fijn als een lekker warm bed, toch? Datzelfde geldt ook voor ons kleintje: meneertje slaapt alweer heerlijk in zijn najaarsslaapzakje. Een nieuw dekbed vraagt natuurlijk ook om een herfstig dekbedovertrek.

  Ook je huis herfstproof maken met de SpeedPro Max Aqua steelstofzuiger? Op de website van Philips vind je meer informatie. Zo maak je je huis herfstproof

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Philips. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  Advertisement

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu