Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Woonshoppen in Groningen - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  18 augustus, 2014

  Woonshoppen in Groningen

  Woonshoppen in Groningen

  Nieuw in het bloggersteam is Marianne. Welkom! Voor haar eerste post struinde ze Groningen af op zoek naar de leukste woonadresjes. Shop ze..

  Na drie jaar studeren in Groningen ben ik wel zo’n beetje in alle woonwinkels van stad (niet DE stad, Groningers gaan standaard “Naar stad”) binnen geweest. Een aantal adresjes verdient het om gedeeld te worden.

  Laif en Nuver zetelt in een prachtig pand aan de vismarkt (nummer 40). Bij deze woonwinkel vindt je allerhande woonaccessoires. Van levensechte springbokkenkoppen voor aan de muur tot schattige stolpjes en wandschildjes met leuke teksten. Rondkijken is met recht een feestje te noemen. Mocht je niet in de buurt zijn dan is hun webshop, die zeker ook het bezoeken waard is, maar één klik van je verwijderd.

  In de Zwanenstraat, wat op zich al een leuk straatje is, zit Franje op nummer 2-4. Klinkt vrolijk, is het ook. Leuke kleurrijke damesmode maar ook prachtige retro kopjes, lepeltjes en kaarsen die leuk zijn uitgestald. Ze hebben een hele leuke Facebookpagina met zowel praktische informatie als leuke sfeerbeelden.

  Woonshoppen in Groningen Woonshoppen in Groningen

  050 is het kengetal van Groningen maar ook een hippe designwinkel met grappige spulletjes. Zo hebben ze exotische flamingo’s, kussens met opdruk en kaarten die je voor allerlei gelegenheden kunt versturen en alles met een flinke knipoog.

  Op de website van Nul 50 vind je meer informatie over openingstijden en het adres.

  Woonshoppen in Groningen

  Het Binnenste Buiten is een adresje in de Folkingestraat (nummer 22) waarbij binnenlopen een beleving is. Buiten staan en hangen al allerlei mooie dingetjes zoals mobiles voor buiten en vogeldrinkschaaltjes. Binnen moet je na elke stap even opnieuw rondkijken. Originele kasten uit India, fotolijstjes in aparte maten en oude koffers behoren tot de collectie. Op de site staat meer informatie.

  Woonshoppen in Groningen

  Toy Toy is voor zowel volwassenen als kinderen erg leuk. Ze hebben ouderwets speelgoed, de zachtste knuffels van de wereld en rond kerst grappige kerstspulletjes. Van pleisters die op plakjes bacon lijken tot servies en van opwindbare kikkers tot de mooiste noteboekjes. Toy Toy heeft het allemaal. Daarnaast is er nog een tweede vestiging waar meubels en brocante te koop zijn. Deze vestiging zit echter in de provincie en is slechts enkele malen per jaar geopend. Je vindt Toy Toy aan de Folkingestraat 11 en Toy Toy Thuis aan de Hereweg 73 in Meeden (Gr.)

  Op de website van Toy Toy worden beide winkels toegelicht en staan actuele openingstijden en data.

  Woonshoppen in Groningen Woonshoppen in Groningen

  Op zoek naar een cadeautje voor die ene hippe kennis? De kans is groot je slaagt bij Ascoli (Folkingestraat 5). Deze winkel heeft allemaal hippe dingetjes van bekende merken. Van kleine figuurtjes met een zuignapje waarmee je glazen kunt markeren tot een grote schemerlamp voor buiten. Daarnaast zijn er allemaal grappige dingetjes waarvan je het bestaan misschien niet eens wist maar uiteindelijk toch heel handig blijken te zijn. Al was het alleen maar voor de heb. Nu Nieuwsgierig? Online winkelen kan ook.

  Woonshoppen in Groningen

  Beeld gevonden via:

  1. Google Plus. 2 + 3. Franje facebookpagina. 4. Nul 50. 5. Hip Groningen. 6 + 7. Toy Toy. 8. Ascoli.

  MarianneMarianne (22 jaar) is masterstudente Nieuwe media, Taal en Communicatie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Haar thuis thuis is in een dorp onder de rook van Heerenveen. Ze heeft een beetje een gat in haar hand wat betreft bloemen en woonaccessoires. Inspiratie haalt ze uit zowel de gids van het geel-blauwe woonwarenhuis als uit de boeken die ze leest over het verre oosten. Haar stijl? Kleurrijk, praktisch en gezellig.

  Eén reactie op “Woonshoppen in Groningen”

  1. […] Nou hoef je natuurlijk niet alleen voor deze winkels naar Groningen af te reizen. In dit artikel vind je nog meer woonwinkeltjes. […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu