Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Welke soorten verwarming zijn er voor in huis?

  Winter is coming: dat betekent koudere dagen en langere nachten. In deze tijd van het jaar is het des te belangrijk om een goed werkende verwarming in huis te hebben. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan even verder!

  Het wordt anders helaas onmogelijk om het comfortabel te krijgen in een land als Nederland. Maar tegenwoordig zijn er verschillende manieren waarop je je huis kunt verwarmen. Belangrijk is om goed te kijken naar jouw wensen, behoeftes en budget. Een nieuwe cv ketel kopen kan nodig zijn om aan jouw verwarmingsbehoeftes te voldoen.

  Radiatoren

  Je kunt misschien alleen die ouderwetse grote radiatoren vinden die je overal tegenkomt in oudere huizen zoals in ons natuurhuisje (zie hieronder). Radiatoren zijn nog steeds de meest gekozen optie. Toch zijn er tegenwoordig verschillende systemen verkrijgbaar. Ken je die radiatoren aan de wand in badkamers? Of designradiatoren die er mooi uitzien zoals het middelste beeld hieronder (ja, die messing stang is gewoon een radiator)? Er zijn dus meer mogelijkheden dan voorheen, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen en er beter uitzien.

  Convector kachel

  Deze zijn vooral handig voor kamers waar het bereik van de centrale verwarming niet zo groot is. Je kunt deze kachels dus inzetten om net wat meer warmte te genereren. In principe wordt de warmte uit de kachel geduwd om een kamer te verwarmen. Ze zijn niet geschikt als centrale verwarming, maar zeker wel voor kleine kamers. Tevens zijn ze erg stil in gebruik.

  Elektrische kachels

  Deze kachels zie je vaak terug in woningen die niet goed geïsoleerd zijn. Ze kunnen net dat extra zetje geven aan de centrale verwarming. Heb jij bijvoorbeeld een slaapkamer op de zolder laten bouwen? Vaak is het daar niet super warm. In dat geval kan een elektrische kachel uitkomst bieden. Deze kachels zijn ook niet bedoeld om de hele dag te laten branden. Het is beter om ze voor een kortere periode aan te zetten en weer uit te schakelen wanneer het aangenaam is. Een groot nadeel van deze kachel is echter dat het een enorme stroomvreter is. Dus: gebruik ze alleen in kleinere ruimtes en voor een kortere periode.

  Vloerverwarming

  Deze worden steeds populairder en het is dan ook een slimme investering. Je zult het namelijk altijd en overal comfortabel warm hebben. Wist je dat je zelfs twintig procent kunt besparen op de stookkosten in vergelijking met een normale verwarming? Dat komt omdat vloerverwarming gebruikmaakt van stralingswarmte. Hierdoor blijft de kamer ook warm wanneer het wat kouder is. En niet te vergeten: het is gewoon heerlijk aan je voeten!

  Zonneboiler als verwarming

  Deze manier van verwarmen is vrij nieuw. Je maakt hierbij gebruik van de warmte van de zon om je woning te verwarmen. Het is eigenlijk een thermisch zonnepaneel dat dit mogelijk maakt. Vaak worden zonneboilers gebruikt in combinatie met cv ketels. Alle warmte die een zonneboiler genereert en niet gebruikt hoeft te worden (vooral in de zomer) kan worden opgeslagen voor later gebruik. Hoe handig is dat? Er zijn nog een aantal andere opties om je woning mee te verwarmen, zoals een pelletkachel of een houtkachel. Maar dit zijn de meest populaire van dit moment.

  Hoe ga jij je huis deze winter verwarmen?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu