Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

De leukste kringloopwinkels en vintage shops - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  De leukste kringloopwinkels en vintage shops

  Ja, hij is weer terug: de rubriek kringloopwinkels! In deel één ging ik op zoek naar de tofste kringloopwinkels in Midden-Nederland, maar voor dit deel koos ik voor Amsterdam en vul ik het lijstje aan met coole vintage shops. Van spotgoedkoop tot aan de duurdere vintage shops. Voor elk wat wils, dus.

  1. Tweedehands mooi @ Ari

  We trappen af met vintagewinkel Ari. In deze winkel vind je prachtige Oost-Europese vintage. Nou ja, vintage… volgens eigenaar Ari is het woord ‘vintage’ niet het juiste woord voor zijn spullen. Hij gebruikt liever het woord tweedehands. Hij ziet zijn eigen winkel namelijk niet als een hippe vintage shop. Nee, hij koopt gewoon op gevoel en zet vervolgens alles gewoon zijn winkel in. Gevolg: een overvolle winkel.

  Maar die bende trekt juist mensen aan. Van elkaar horen ze: ‘Die vent in Amsterdam is helemaal gek; zijn winkel staat overvol’. Mensen komen dan bij hem kijken en blijven vervolgens terugkomen. En dat is logisch: Ari verkoopt gewoon prachtige tweedehands vondsten.

  Door het ruime aanbod in vintage, ehm… tweedehands, kost winkelen bij Ari dus wat tijd en energie, maar voordat je het weet, sleur je bij deze kringloopwinkel een pronkstuk mee naar buiten. Moeite waard, toch?
  Ari zit op de Overtoom 532, Amsterdam.

  2. Kringloopparels @ De Lokatie

  ‘De Lokatie’ in Amsterdam is goed gesorteerd en behoorlijk groot: van planten tot aan servies, je vindt hier werkelijk alles. Ook fijn: de meeste prijzen liggen rond de €1. Daarnaast biedt deze kringloopwinkel werkplekken aan mensen met een grote afstand van de arbeidsmarkt.
  De Lokatie zit op de Distelweg 85 in Amsterdam.

  3. Industrieel design @ Neef Louis

  Bij van Neef Louis vind je veel industrieel moois. Met de nadruk op veel. Neef Louis zit namelijk in een hele grote loods in de buurt van de NDSM-werf. Dat is helemaal de moeite waard om even het water over te steken, toch?
  Neef Louis zit op de Papaverweg 46 in Amsterdam.

  4. Brocante @ Van Dijk en Ko

  Tegenover Neef Louis vind je Van Dijk en Ko. Door de gekleurde stoelen die langs het hek staan, is deze spot niet te missen. Eenmaal binnen waan je je door een loods die mutjevol staat. Vooral voor brocante spullen ben je hier aan het juiste adres: weegschalen, meelzakken, paspoppen, koffers… je gaat even helemaal terug in de tijd bij Van Dijk en Ko.
  Van Dijk & Ko zit op de Papaverweg 46 in Amsterdam.

  5. Moois uit de jaren 50 en 60 @ Popboy

  En last but not least: Popboy. Je waant je in deze winkel helemaal in de wereld van Elvis Presley en Marilyn Monroe. Voor vintage spullen uit de jaren 50 en 60 ben je hier aan het juiste adres. Echter zijn de spullen waarschijnlijk niet het eerste waar je oog op zal vallen. De muren van deze kringloopwinkel zijn namelijk bontgekleurd door Gijs Frieling. Hij staat onder andere bekend om zijn geschilderde muren in het mode- en design hotel in Arnhem.
  Popboy zit op de Tweede Anjeliersdwarsstraat 19, Amsterdam

  Hopelijk heb ik je weer geïnspireerd met deze kringloopwinkels en vintage shops… Mis je er nog eentje? Laat je het me even weten?

  Beeld gevonden via:

  Van Dijk & Ko
  lisaemmaLisa studeert Media & Communicatie in hartje Utrecht. Ze heeft een grote passie voor mode, interieur en reizen. Ook is ze van jongs af aan al verslaafd aan schrijven. Ze werd bekend bij het publiek in 2013, toen ze haar eerste modeblog genaamd ‘Lisa Emma’ lanceerde. Na een aantal jaar fanatiek bloggen, besloot ze haar fashion blog offline te halen. Ze is een tijdje off the record geweest, maar kon het uiteindelijk toch niet laten om weer achter haar laptop te kruipen en teksten te gaan schrijven. Ze is verder gegaan onder de naam ‘Lisa Emma’ waar mode, reizen, food én interieur nu centraal staan. Voor Interior Junkie schrijft ze nu artikels waarin ze haar passie en ideeën deelt omtrent interieur. Volg Lisa op Instagram en haar site.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu