Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Budgetproof eco resort op Koh Talu - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  7 augustus, 2014

  Budgetproof eco resort op Koh Talu

  Vergeet Koh Samui, Koh Tao of Ko Phangan. In de Golf van Thailand blijkt er ook een ander tropisch eiland te zitten met een ecofabulous resort waar het heerlijk toeven is.

  Weg van de drukte en het geroezemoes om je heen. In plaats daarvan rust, palmbomen, een spierwit strand en met je voetjes heerlijk poedelen in de branding. Eigenaar Phao nodigde mij samen met een groep andere Nederlandse, Franse en Belgische bloggers en reisagenten uit om te genieten van al het moois wat het eiland te bieden heeft. Na het drukke Bangkok was ik wel toe aan een beetje rust. En tegen een tripje naar een tropisch eiland zeg ik natuurlijk geen nee. Zeker niet als ik naast de nodige rust ook flink aan het werk word gezet om het ecosysteem te beschermen.
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Over het eiland
  Koh Talu is een prive-eiland in de Golf van Thailand welke je binnen 20 minuten bereikt met een speedboot vanaf het plaatsje Bangsaphan. Vanaf Bangkok reden we er in ongeveer 6 uur heen per minibus, maar je kunt ook de bus of trein nemen naar de stad Hua Hin waar het hoofdkantoor van Koh Talu Island Resort zit. Vanuit hier kun je de trip naar Bangsaphan verder regelen. Het eiland zelf is nog vrij onbekend onder vakantiegangers en dat maakt het ideaal omdat je hier niet omringd bent door toeristen en je echt kunt genieten van de rust.
  Na aankomst op het strand van Bangsaphan zie je in de verte al het tropische eiland liggen dat qua vorm opvalt omdat het van bovenaf net op een walvis lijkt. Als vakantieganger kun je op Koh Talu kiezen uit verschillende accommodaties, allen gelegen aan drie baaien inclusief een spierwit strand: Big Bay, Pearl Bay en Thien Bay die eerder gebruikt werden voor het verbouwen van kokosnoot palmbomen. Elke hutje, huisje of villa heeft zee- of tuinzicht en een buitendouche waar je ‘s avonds onder de sterren doucht. Hoe fijn is dat?
  Fruitsmoothies & ijskoffies
  Koh Talu Island Resort heeft twee resorts op het eiland: eentje zit op de plek waar de boot aanmeert, de andere is tien minuten lopen richting het noorden en heeft net als resort nummer één verschillende soorten accommodaties en een gezellige beach bar en een restaurant (handig: het eiland heeft ook een supermarktje) waar het eten trouwens superlekker is en er dagelijks fruitsmoothies voor je neus (en ijskoffie op aanvraag) worden gemaakt. Als je het leuk vindt, komt er af en toe een katje naar je toe om te knuffelen (het liep daarom ook storm bij mijn hutje..).
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh TaluEnthousiast geworden?! Op Koh Talu verblijf je al voor €150 per nacht. Dat is de prijs voor 1 kamer inclusief 3 maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en onbeperkt drankjes (koffie, thee, sap) plus een snorkel-, kano- en trekking tocht en de boottocht van en naar het eiland. Op het eiland zelf kun je nog andere activiteiten boeken en zelfs een wedding package (hint hint hint!) samenstellen. Want ja, als je toch gaat trouwen, waarom dan ook niet op zo'n prachtig eiland?Tip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Sea Reviving Project
  Het gebied rondom Koh Talu zit vol met vis, dat maakt dit gebied dan ook een van de belangrijkste plekken voor vissers. Hier werd vroeger dan ook flink gebruikt van gemaakt. Zelfs zoveel dat het ecosysteem zodanig werd aangetast door de explosieven die de vissers gebruikten dat er op een gegeven moment geen vis meer te bekennen was. Met andere woorden: dat de vissers niks meer konden vangen om te verkopen, hadden ze uiteindelijk aan zichzelf te danken.
  In 1982 riep de afdeling Visserij van het Ministerie van Landbouw dan ook het zogenaamde Sea Reviving Project het leven in om het ecosysteem rondom Koh Talu weer op gang te brengen. Eén visser voelde zich zo schuldig dat hij besloot het eiland te kopen en iets terug te doen. Zodoende ontstond Koh Talu Island Resort, een eco resort waar je niet alleen een heerlijke vakantie viert, maar ook met eigen ogen kunt zien hoe het koraallandschap wordt hersteld en zeeschildpadden worden gered, verzorgd en weer terug naar zee worden gebracht. Meedoen mag! Hedendaags zwaait zoon Phao er de scepter over het 240 hectare tellende eiland.
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh TaluTip: idyllische vakantie op Koh TaluTip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Ecofabulous verblijf
  Als een echte interior junkie kijk ik natuurlijk of het verblijf wel gezellig genoeg is. Dit eiland is door de houten strandhutjes en villa’s, de gezellige restaurants en genoeg zitjes om volledig tot rust te komen meer dan geslaagd voor de test. Maar ook het duurzame aspect wil ik jullie ook zeker niet laten ontgaan; eigenaar Phao doet er echt alles aan om zowel het leven boven- als onderwater te herstellen en te behouden. Met die groene gedachte in het achterhoofd slaapt het net wat lekkerder in zo’n strandhutje, toch?
  Zeeschildpadden knuffelen
  Tijdens je verblijf mag een bezoek aan de Sea Turtle Nursery niet ontbreken op je to do lijst. Hier verzorgt de Turtle Man – zoals ik de man liefkozend noemde – schildpadden van het ei tot aan het eerste levensjaar waarna ze later in zee worden vrijgelaten. Alle schildpadden krijgen een chip in zodat de verzorgers ze kunnen volgen, de vrouwtjes komen na een aantal jaren weer terug naar het eiland om eitjes te leggen. En zo is de cirkel weer rond. Tijdens mijn trip kon ik zelf een zeeschildpad vrijlaten en zag ik ook dat niet elke zeeschildpad zin had in een avontuur in zee; eentje bleef vrolijk op het strand zitten. Zeer bijzonder.
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh TaluTip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh TaluTip: idyllische vakantie op Koh TaluEnthousiast geworden?! Op Koh Talu verblijf je al voor €150 per nacht. Dat is de prijs voor 1 kamer inclusief 3 maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en onbeperkt drankjes (koffie, thee, sap) plus een snorkel-, kano- en trekking tocht en de boottocht van en naar het eiland. Op het eiland zelf kun je nog andere activiteiten boeken en zelfs een wedding package (hint hint hint!) samenstellen. Want ja, als je toch gaat trouwen, waarom dan ook niet op zo'n prachtig eiland?

  Koraalrif pimpen
  Het resort zelf probeert beetje bij beetje het koraallandschap aan te vullen met nieuw koraal. Het Coral Project is dan ook een aanrader om te bezoeken en zelf meedoen is nog leuker. Met dit project wordt er een kunstmatig koraalrif op de bodem van de zee gelegd.
  Hoe dat eraan toe ging? Tijdens mijn snorkeltrip zaagden duikers een stukje koraal af van het huidige koraallandschap wat ik weer schroefde in een buisje dat men weer aan een groot raster bevestigde. Ik had slechts tien minuten de tijd om het goed en wel te doen: koraal leeft natuurlijk en kan niet zo lang uit het water blijven. Extra leuk: mijn stukje koraal is gelabeld zodat ik precies weet welk stuk koraal van mij is. Je snapt dan ook dat ik over een tijdje met eigen ogen wil zien hoe mijn eigen stukje koraal flink gegroeid is.
  Snorkelen
  Een snorkeltripje (let wel: goed insmeren! Ik was zwaar verbrand..) is natuurlijk leuk om te doen. Een tip: neem bananen mee het water in en maak met je onderwatercamera (aanrader!) foto’s. Je zult versteld staan van alle vissen die op je afkomen. Af en toe kom je ook koraalrasters in groei en bloei tegen. Dan te bedenken dat er de komende jaren nog veel meer bijkomen. Prachtig.

  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu

  Tip: idyllische vakantie op Koh TaluTip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Things to do 
  Vervelen hoef je zeker niet op het eiland. Naast elke dag op je handdoekje neerploffen op het hagelwitte zand en een tukje doen in de hangmat kun je ook naar de top van Koh Talu lopen (let wel: niet voor mietjes, qua hoogte maar ook qua beesten die je onderweg tegenkomt en lek prikken) waar je een stunning view hebt op de zee en de rest van het eiland. Dat was de klim voor mij meer dan waard. Na terugkeer kun je een welverdiend drankje doen in een van de beach bars of natuurlijk een duik nemen in zee.
  Een andere to do is kanoën naar Chong Talu, een groot gat in een rots, daar waar het eiland zijn naam aan te danken heeft. Liefhebbers van inktvissen kunnen zelf eentje vangen en eten op zee. Vergeet vooral ook zeker niet een Thaise massage (of een van de andere soorten massages), een pedicure of een manicure (of gewoon allemaal tegelijkertijd!) te boeken bij de twee Thaise vrouwtjes. Echt een aanrader. Ik verliet het eiland volkomen relax met prachtig gelakte teennagels..
  Dansen onder de sterren
  Een dag is niet compleet zonder een gezellige avond in de Beach Bar waar na een uurtje livemuziek van de bareigenaar de Spotify playlist aanging. Hier danste ik met mijn groep tot in de vroege uurtjes, dronk ik overheerlijke Mai Thai cocktails, danste de Turtle Man vrolijk met ons mee en lieten we onze eigen wensballon de lucht in gaan. En maar stiekem hopen dat de avond oneindig zou duren..
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh Talu Tip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Enthousiast geworden?!
  Op Koh Talu verblijf je al vanaf €123 per nacht. Dat is de prijs voor 1 standaard kamer inclusief 3 maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en onbeperkt drankjes (koffie, thee, sap) plus een snorkel-, kano- en trekking tocht en de boottocht van en naar het eiland. Heb je écht iets te vieren dan kun je de duurste accommodatie boeken op het eiland, de Thai Style Ocean Villa Studio. Aan de andere kant: het is zonde om op zo’n eiland binnen te zitten, toch? Op het eiland zelf kun je nog andere activiteiten boeken en zelfs een wedding package (hint hint hint!) samenstellen. Want ja, als je toch gaat trouwen, waarom dan ook niet op zo’n prachtig eiland?
  Meer informatie over Thailand
  Wil je meer informatie over het Koh Talu Island Resort dan kun je de website bezoeken. In Nederland verzorgt Green Wood Travel reizen naar het tropische eiland. Wil je meer informatie en inspiratie uit Thailand bezoek dan eens de website van het Thais Verkeersbureau of de Facebookpagina. Vanaf Brussel en Frankfurt vlieg je heel gemakkelijk rechtstreeks met Thai Airways naar Bangkok.

  Koh Talu heeft mijn hart veroverd. Ooit hoop ik weer terug te gaan, al is het alleen om mijn eigen stukje koraal te bekijken..
  Tip: idyllische vakantie op Koh Talu
  Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram
  Beeld © Elisah Jacobs/Interior Junkie
  Beeld van mij al springend op het strand is gemaakt door Margot Veldhuizen

  2 reacties op “Budgetproof eco resort op Koh Talu”

  1. Mooie en ongerepte natuur, dat is wel duidelijk te zien aan de foto’s!!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu