Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Struinen op de Paris Design Week - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  19 september, 2014

  Struinen op de Paris Design Week

  Struinen op de Paris Design Week

  Een week lang galerie openingen, workshops en discussies. Allemaal ter ere van de Paris Design Week. Natuurlijk ben ik ook gaan buurten, zo ook bij een ganache proeverij in le Carroussel du Louvre.

  Ik ben er nog niet uit wat de link nou is met design, maar hé, lekker was het wel. Naast de vele evenementen was er een headoffice in ‘Now! Le Off’ in les Docks aan de Quai d’Austerlitz. Daar toonden vele jonge, opkomende ontwerpers hun ontwerpen.

  Ik ben fan geworden van een paar designers die ik uit zal lichten, maar je zag bij alle projecten dat het hard werken is en het niet anders kan dan dat het gepaard gaat met enorme passie voor hun ontwerp. En wie smelt daar niet voor?

  Foto 1 (hierboven) toont ontwerp “hoi” van Supercraft – fantastisch simpel maar o zo mooi; bloempotjes die je aan planken kunt hangen. Het kastje met ingebouwde lamp, het bureau waar je al je spulletjes in kunt haken/hangen, de vaas en tafel van onderstaande twee foto’s zijn van Diane Fouchere, de ontwerpster van Sirene et Sardine. Wat een verrassende ontwerpen! Speels en functioneel.

  Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week

  Onderste twee beelden tonen de meeneembare, superlichte krukjes van Wherever. Je haalt het bovenste deel dat gemaakt is van kurk (dus erg licht) zo van de houten basis, die gevormd wordt door twee X-jes die je in één beweging in elkaar steekt. Heel praktisch en verkrijgbaar in allerlei kleuren. Overigens is het mooie witte bureau ook van Whereverfurniture.

  Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week

  De collectie van B.U.D. (beau-utile-durable) geeft je meteen dat warme thuis gevoel met bijvoorbeeld een bed/bank waar je direct in wil kruipen.

  Ô pas sage! heeft een koffietafel, stoelen en een theeservies die allemaal vanuit dezelfde gedachte ontworpen zijn, namelijk dat de mens meer in harmonie moet leven met de natuur. Ze zijn op zoek gegaan naar vormen die dat het beste zouden weergeven en daaruit kwam de vorm die je elke keer terug ziet, namelijk een cirkel gecombineerd met een vierkant.

  Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week

  Een ontwerp dat niet zou misstaan in een Frank Lloyd Wright villa die over Hollywood heen kijkt (of in elk ander modern interieur) is te zien op onderstaande foto. Het concept van het Zweedse merk Resize Design gaat er van uit dat het niet moeilijk moet zijn om je interieur te veranderen, of om meubels mee te nemen naar een ander huis. Het resultaat zijn de Red Line Etagère (zwart, vooraan) en Green Line Penderie (wit, rechts op de foto). De pilaar klem je zo tegen het plafond aan – mits dat tussen 2m10 en 3m30 hoog is, en ook de kastjes die er aan hangen kun je op iedere hoogte hangen. Zo kun je dus makkelijk je inrichting nu en dan veranderen.

  Door het jaar heen vind je er allerlei design gerelateerde happenings, dus ook na de Paris Design Week kun je Now Le Off op je to do lijstje zetten.

  Waar vind je het? Now! Le Off (in Les Docks – Cité de la Mode et du Design)  – 34, quai d’Austerlitz. 75013 Paris

  Struinen op de Paris Design Week

  Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week  Struinen op de Paris Design Week Struinen op de Paris Design Week

  Beelden gemaakt door Stefanie Stappers

  Stefanie schreef over meer hotspots in Parijs:

  StefanieStefanie (25) heeft een zwak voor dingen die het dagelijks leven mooier maken: alledaagse dingen zouden juíst bijzonder moeten zijn. Ze omringt zich dan ook graag met bijzondere spullen – van zelf gemaakte tot vintage interieurpareltjes. Na haar studie kunstgeschiedenis is ze naar Parijs verhuisd om zich onder te kunnen dompelen in de musea, boutiques, interieurwinkeltjes, fijne hotspots en koffietentjes. Ze zal haar Parijse must-see plekken vanuit daar met Interieurjunkie gaan delen. Voor meer inspiratie van Stefanie kun je haar volgen op Pinterest.

  Eén reactie op “Struinen op de Paris Design Week”

  1. […] Struinen op de Paris Design Week. […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu