Close

Geef je interieur een boost met mijn online interieurstyling cursus INTERIORBOOSTCAMP

Figaros Barbershop Lisboa - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-08-2022

  16 september, 2014

  Figaros Barbershop Lisboa

  Figaros Barbershop Lisboa

  Tijdens een vakantie in Lissabon stuitte ik op deze ouderwetse barbershop ‘Figaros’ genaamd. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt door de uitstraling van het mooie pand en de klassieke gevel. Helaas: men only!

  Gelukkig was ik na sluitingstijd wel welkom om een kijkje in de barbershop te nemen en foto’s te maken van dit fantastische interieur. Het pand is totaal gestript en verbouwd, maar authentieke elementen zoals de mozaïeken tegelvloer en bakstenen muren zijn in tact gelaten. Het geeft de shop een stoere en klassieke uitstraling, soms neigend naar kitsch.

  Zodra je binnenstapt, is het alsof je teruggaat in de tijd. Op elk detail is gelet, van de prachtige vloer tot de kleur van de muren en de accessoires in de shop, van de vintage telefoon tot de old-school kassa, alles klopt. Zelfs de barbers Fabio en Salvador lijken zo uit de jaren 50 te komen…

  Fabio Marques, de eigenaar van Figaros, raakte tijdens zijn verblijf in Nederland geinspireerd door het succesvolle Rotterdamse concept ‘ Schorem Haarsnijders & Barbiers’. Zoiets bestond nog niet in Lissabon, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Hij besloot zijn passie te gaan volgen en de sprong in het diepe te wagen (na een loopbaan als financieel adviseur) en opende dit voorjaar zijn eigen shop aan de Rua do Alecrim, hartje Lissabon.

  Figaros Barbershop Lisboa Figaros Barbershop LisboaFigaros Barbershop Lisboa

  Al vanaf de opening loopt het storm in de zaak, er zitten standaard klanten in de shop en er lopen continu toeristen voorbij die door de ruitjes gluren of foto’s maken(vooral dames). Wachttijden lopen soms op tot twee uur, maar het schijnt de moeite waard te zijn. Bovendien kijk je als klant binnen je ogen uit.

  De spullen heeft Fabio overal en nergens vandaan gehaald, de ouderwetse kappersstoelen bijvoorbeeld heeft hij in Nederland gevonden, de telefoon en opgezette eend in een antiekshop in Porto. Ook de opgezette dieren heeft hij op de kop getikt op een grote vlooienmarkt in Lissabon, Feira de Ladra genaamd.

  Wat op het eerste gezicht een ratjetoe en rommeltje lijkt, past eigenlijk perfect binnen de stijl van het barbershop-concept. Fabio hoopt natuurlijk dat het zo’n succes blijft, zijn droom is om meerdere vestigingen te openen. Niet alleen in Lissabon, maar ook daarbuiten!

  Figaros Barbershop Lisboa Figaros Barbershop LisboaFigaros Barbershop Lisboa

  Figaros Barbershop Lisboa

   

  Figaros Barbershop Lisboa

  Figaros Barbershop Lisboa Figaros Barbershop Lisboa Figaros Barbershop Lisboa Figaros Barbershop Lisboa

  Figaros Barbershop Lisboa

  Alle beeld via Jamilla

  Jamilla schreef over:

  JamillaJamilla (31) woont en werkt (als juf) in Rotterdam.Ook heeft ze een studie grafische vormgeving gevolgd aan de Willem de Kooning Academie. Niet afgemaakt, maar haar liefde voor grafische prints komt terug in haar kleding en interieur. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met interieur en lifestyle en met het bijhouden van haar woonverslaving. Haar laatste verslavingen (interieur-wise): kussens met dierenprint, washi-tape en marmer. Inspiratie vindt ze in woonbladen, op internet en blogs, kringloopwinkels in obscure dorpjes, koffiebarretjes, via vrienden maar ook gewoon op straat. Wat dat betreft biedt Rotterdam genoeg inspiratie en creativiteit! Op de wishlist: echte Bertoia draadstoelen voor aan de eettafel (en een bad op pootjes).

  Eén reactie op “Figaros Barbershop Lisboa”

  1. Taeke schreef:

   En ze kunnen serieus knippen daar, ze doen niet onder voor Schorem in Rotterdam!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu