Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Stem je verzekering af op je interieur: de geschikte woonverzekering voor jou! - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  Stem je verzekering af op je interieur: de geschikte woonverzekering voor jou!

  Heb je onlangs een nieuw interieur aangeschaft of een verbouwing gedaan in je woning? De kans is groot dat je hier lang van wilt genieten. Hoe zuinig je ook bent met je prachtig ingerichte interieur, onverwachte schade aan je woning kan helaas voorkomen. Voor dergelijke situaties bestaan er woonverzekeringen. Deze verzekeringen zorgen ervoor dat je beschermd bent in geval van onverwachte schade aan je huis. Ben je benieuwd naar de beste manier om je huis te verzekeren of zoek je naar de goedkoopste woonverzekering? Dit artikel geeft alle antwoorden op jouw vragen. 

  Welke verzekeringen zijn er voor jouw woning?

  Er zijn twee verzekeringen om rekening mee te houden: de inboedelverzekering en de opstalverzekering. De inboedelverzekering dekt al je verplaatsbare bezittingen, zoals je televisie en koelkast, maar ook zaken als gordijnen, tapijten en andere interieurartikelen. De opstalverzekering richt zich daarentegen op alles wat permanent aan je huis is bevestigd, inclusief de badkamer, toilet, leidingen, tuinhuis en garage. Deze verzekeringen zijn bedoeld om onverwachte en onbedoelde schade aan je woning te dekken, zoals brandschade, diefstal, inbraak, waterschade en stormschade. Het is niet alleen verstandig, maar in sommige gevallen ook verplicht om dergelijke verzekeringen af te sluiten als je jouw huis en je zorgvuldig samengestelde interieur wilt beschermen tegen externe invloeden. Je kunt in dit geval je woning verzekeren om je woning veilig te stellen.

  Interieur en verzekeringen

  Verschillende interieurstijlen kunnen verschillende eisen stellen aan de benodigde verzekeringen. In de meeste gevallen dekt een standaard woonverzekering de algemene schades. Maar voor veel mensen blijkt dit vaak onvoldoende te zijn. Vooral als je kostbare bezittingen hebt, zoals kunst, antiek, dure muziekinstrumenten of waardevolle sieraden, is het raadzaam om een kostbaarhedenverzekering toe te voegen aan je inboedelverzekering. Deze verzekering biedt dekking bij diefstal, verlies of schade aan je kostbare bezittingen, maar let op, er kunnen specifieke eisen aan verbonden zijn. Zorg ervoor dat je deze grondig controleert. Daarnaast is er ook de optie van een glasverzekering. Hoewel deze verzekering soms is inbegrepen, kan je deze vaak als extra optie toevoegen. Zoals de naam al aangeeft, biedt de glasverzekering dekking voor schade aan glas, zoals ramen en deuren in je woning.

  Goedkoop verzekeren

  De prijs van een woonverzekering kan aanzienlijk variëren. Gemiddeld kost een basisverzekering slechts enkele tientjes per maand. Hoewel een voordelige verzekering gunstig is voor je portemonnee, moet je ook letten op de prijs-kwaliteitverhouding. Doe daarom onderzoek naar welke dekkingswaarde de polis biedt. Als de waarde van je interieur aanzienlijk hoger is, is het verstandig om aanvullende dekking te overwegen of specifieke kostbare bezittingen extra te verzekeren. Houd er tevens rekening mee dat diefstal en inbraak niet altijd volledig gedekt worden. Soms moet je aan kunnen te tonen dat je de nodige preventieve maatregelen hebt genomen om deze situaties te voorkomen.

  Is jouw woning goed verzekerd?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu