Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Pronken met de Amaryllis in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  Pronken met de Amaryllis in huis

  Als Bloemenmeisje van Mooi Wat Bloemen Doen lichtte ik het afgelopen jaar de mooiste bloemen in mijn huis uit. Na de pioenroos, dahlia en de lisianthus staat in deze post de bijzondere amaryllis centraal die ik voor de gelegenheid even flink kortwiekte…

  De amarylllis komt van ver; oorspronkelijk uit Zuid- en Midden Amerika en de Cariben. Hij stamt af van de narcis en heet eigenlijk de Hippeastrum wat ‘ridderster’ betekent, een knipoog naar de stervormige bladeren. Zeer passend bij de feestmaand, dus.
  Dat de amaryllis ideaal is voor de feestdagen is wel duidelijk; hij ziet er extra feestelijk uit voor in huis. Daarnaast symoliseert de bloem trots en schoonheid en geeft het een gevoel van vriendschap en genegenheid. Ideaal dus om te geven aan vrienden en familie. Of gewoon om jezelf mee blij te maken.
  Pronken met de Amaryllis in huis
  De amaryllis laat ik meestal lekker lang en stop ze in een hoge vaas. Helaas waren alle hoge vazen al in gebruik, dus wiekte ik voor de verandering deze bos amaryllisen kort, wat ik stiekem veel leuker vind. Ook leuk; amaryllissen kun je ook laten hangen. Benieuwd? Check dan deze DIY.
  Pronken met de Amaryllis in huis
  * Ik ontving deze fleurige bos amaryllissen van Mooi Wat Bloemen Doen in ruil voor exposure op mijn blog. 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu