Verliefd op de Lisianthus in huis

Dat ik gek ben op bloemen in huis laat mijn Instagram wel zien. En sinds deze week pronkt er weer een heerlijk geurende bos in mijn nieuwe huis: eentje vol met de Lisianthus. Zeer passend bij mijn nieuwe stulpje; de bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma.

Precies wat ik op dit moment voel als ik door mijn nieuwe droomhuis loop en bij mezelf denk “Wow, ik woon hier gewoon écht!” De Lisianthus komt oorspronkelijk uit het Wilde Westen. In Texas, dus. Daar groeide de Lisanthus in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. De bloem kreeg echter een Japans tintje toen Japanse kweker ‘m kruisten met de prairiegentiaan. En zo groeide de oude Lisianthus uit tot de Lisianthus die we nu kennen.

Verliefd op de Lisanthus in huis

Verliefd op de Lisanthus in huis

Ik vind het hele mooie bloemen, zacht van kleur (want in vele mierzoete als lila, zalm en roze) en goed te combineren met andere soorten. Zo spotte ik ‘m al regelmatig in de veldboeketten die ik cadeau kreeg (voordeel van een nieuw huis: je visite neemt altijd bloemen mee!). Zelf zette ik de hele bos in een brede vaas, maar je kunt ze natuurlijk ook per stuk in een klein vaasje doen. De Lisianthus staat dus voor dankbaarheid. Ideaal om te geven én te krijgen. Aan wie zou jij een bosje willen geven?

Verliefd op de Lisanthus in huis

* Deze bos kreeg ik aangeboden van Mooi Wat Bloemen Doen omdat ik de komende tijd Bloemenmeisje ben en heel veel mooie bloemen mag stylen in huis. 

Reageer ook