Op safari in de kringloopwinkel

Of ik aanwezig wilde zijn tijdens een high-tea in kringlooploopwinkel De Boedelruimers. Dat vond ik toch een van de meest originele invites in mijn mailbox. Dus struinde ik vorige week donderdag ‘helemaal’ af naar Amsterdam Noord om me onder te dompelen in heel veel tweedehands moois.

De lange tafel stond vol tweedehands servies uit de winkel zelf, verse bloemen en heerlijke taartjes. En naast het eten was er ook nog tijd voor een ware kringloopsafari; we kregen per persoon een woord (zoals ‘zebra, of ‘parel’) en moest per letter iets vinden in de kringloopwinkel. Best moeilijk maar o zo hilarisch.

Na het hele gebeuren ging ik zelf natuurlijk ook meerdere rondjes maken in deze kringloopwinkel en stuitte op heel veel moois. Zo ging ik naar huis met een enorme porseleinen olifant (is het ooit een lamp geweest? Of een salontafeltje? In ieder geval doet het gat bovenop de olifant me fascineren; wat zou het nou zijn geweest?!), een porseilen schaal met een deksel van een konijn (!!) én om nog even in het dieren- en porseleinen thema te blijven (mijn zwak) scoorde ik op de valreep ook nog even een bakje mét een eendje als deksel. Je snapt dat de terugreis naar huis met de bus en later met de fiets erg moeizaam ging. Maar ze staan nu eindelijk te pronken in huis.

Boedelruimers vind je op de Slijperweg 18 in Amsterdam.

Op safari in de kringloopwinkel

Op safari in de kringloopwinkel
Op safari in de kringloopwinkel
Op safari in de kringloopwinkel
Op safari in de kringloopwinkel
Op safari in de kringloopwinkel
Op safari in de kringloopwinkel
Op safari in de kringloopwinkel
IMG_3040kopie
Op safari in de kringloopwinkel
Op safari in de kringloopwinkel

 

Beeld 2 via De Boedelruimers

Nog meer hotspots in de hoofdstad:

Reageer ook