Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

6x stylingtips voor studenten - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  28 augustus, 2015

  6x stylingtips voor studenten

  Een nieuw schooljaar betekent veel nieuwe studenten. Zelf ben ik afgelopen jaar afgestudeerd. Daarom wissel ik graag mijn interieurtips uit mijn studententijd met je uit.

  Tip 1: Ga voor veel wit
  Niet alleen omdat door wit je kleine kamer ruimtelijker oogt. Ook omdat je wit nooit beu raakt, witte interieurs trendy zijn en je je muren na je studie toch weer wit moet opleveren.

  Tip 2: Meubels met meerdere functies
  Ik denk dat ik je niet hoef te vertellen dat in een studentenkamer niet al te veel meubelen passen. Kies daarom voor multifunctionele meubelen. Zo gebruikte ik mijn bureau ook als eettafel en mijn tv meubel als opbergkast.

  Tip 3: Kringloop/vriend en familie
  IKEA is handig, heel handig (en goedkoop). Maar met alleen deze meubelen krijgt je studentenkamer weinig sfeer. Ga daarom langs de kringloop, bel vrienden of plaats een oproep op Facebook. Zoek via allerlei kanalen naar leuke tweedehands meubelen. Het fijne? Met een likje verf zijn ze binnen no time een hip meubelstuk.

  Tip 4: Spiegels
  Spiegels, niet alleen handig om te kijken of je outfit voor die dag wel ok is. Naast hun primaire functie zorgen ze er namelijk ook voor dat je kamer groter lijkt. Met een spiegel sla je dus twee vliegen in een klap. Handig!

  Tip 5: Kledingrek in plaats van kast
  Een kledingkast kan een dure aanschaf zijn. Op mijn kamer koos ik daarom voor een kledingrek. Onder het rek plaatste ik wat manden om de minder mooie items zoals sokken en sportkleding in op te bergen.

  Tip 6: Gebruik je muur
  De muur, de ideale plek om nog wat extra opbergruimte te creëren. Dus hang wat planken op voor je boeken en een kapstok voor je shawls en jassen. Zo zorg je er ook voor dat je kamer niet overvol raakt met meubelen.

  Als laatst verzamelde ik nog wat beeld van deze prachtige studentenkamer. Zucht.. zo’n kamer wil iedereen wel!

  Beeld gevonden via:

  Stadshem

  Lees hier alle posts van Gabriela. 

  Gabriela Nouws Gabriela is afgestudeerd als stand- en winkelvormgever en heeft vandaag de dag haar hart verpand aan het reclamevak. Aan het begin van dit jaar is ze haar eigen blog Eigen Handig gestart om haar interieur escapades kwijt te kunnen. Want ondanks haar liefde voor reclame miste ze interieurland behoorlijk. Inspiratie haalt ze uit woonmagazines, kunstexposities en diverse andere blogs. Daarnaast leest ze graag boeken over mindfulness en vindt het daarom belangrijk dat je huis een plek is waar je tot rust komt. Dat zie je terug in haar artikelen. Je kunt Gabriela volgen op haar blog, via Instagram en op Pinterest.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu