Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Milan Design Week update: Brera Design District - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  Milan Design Week update: Brera Design District

  Vorige week kon je al lezen over mijn favorieten tijdens de Milan Design Week in de gezellige wijk Zona Tortona. Deze week staat het Brera Design District centraal waar ik uiteraard heel veel moois spotte op woongebied..

  Het leuke aan de verschillende designwijken in Milaan is dat elke wijk compleet anders is dan de andere. Was Zona Tortona wat rauwer en liet het voornamelijk werk zien van opkomend talent, Brera is het historische hart van Milaan en kan wel gezien worden als het chique design district. Hier vind je veel galeries, ambachtelijke zaken, musea en de kunstacademie. Hier presenteerden dan ook voornamelijk de gevestigde namen in chique showrooms. Handig ook: via de wapperende rode vlaggetjes wist ik precies waar ik moest zijn. Best handig als je met een stel vrouwen op pad bent.
  Ik startte mijn tour natuurlijk eerst bij het meest goddelijke tentje ooit, Princi Bakery, waar je heerlijke koffie en nog overheerlijke taartjes kunt scoren (echt een aanrader, zelfs vriendinnetje F. die op strikt dieet was, ging helemaal los deze week). Dit – voornamelijk chocolade – walhalla was voor mij dan ook elke dag vaste prik.
  Milan Design Week update: Brera Milan Design Week update: Brera
  10 Corso Como
  Erna hopte ik even binnen bij 10 Corso Como, een snoepwinkel voor modeliefhebbers met een koffietafelboekenafdeling waar je U tegen zegt. En binnen stuitte ik niet alleen op de prachtige binnentuin maar ook op een bijzondere ‘bloemige’ kunstinstallatie en een mini-expositie van Keith Haring. Mijn favorieten van deze conceptstore? De enorme cactussen!
  Milan Design Week update: Brera Milan Design Week update: Brera Milan Design Week update: Brera Milan Design Week update: Brera Milan Design Week update: Brera Milan Design Week update: Brera
  Fritz Hansen + Scholten & Baijings
  Fritz Hansen en Scholten & Baijings zaten in dezelfde straat dus ideaal om daar even rond te kijken. Het Nederlandse ontwerpduo (mijn favoriet!) presenteerde hier de Lines Grid & Blocks stoffen- en textiel collectie. Bij Fritz Hansen spotte ik weer prachtige meubelstukken én houten, robuuste snijplanken mét marmer. Zucht…

  Milan Design Week update: Brera

  Scholten & Baijings Lines Grid & Blocks.


  Milan Design Week update: Brera

  Scholten & Baijings Lines Grid & Blocks.


  Milan Design Week update: Brera

  Scholten & Baijings Lines Grid & Blocks.


  Milan Design Week update: Brera

  Scholten & Baijings Lines Grid & Blocks.


  Milan Design Week update: Brera

  Fritz Hansen.


  Milan Design Week update: Brera

  Fritz Hansen.


  Milan Design Week update: Brera

  Fritz Hansen.


  Milan Design Week update: Brera

  Fritz Hansen.


  Milan Design Week update: Brera

  Nog zo’n leuke tip: Caffe Cacao.

  Milan Design Week update: Brera

  Hier drink je je drankje uit een oude jampot.

  Antichi Vizi + Miniaci Art Gallery
  Tijdens mijn tour door Brera viel mijn oog in Via dell ‘Orso op een winkel vol curiosa genaamd Antichi Vizi met opgezette beesten en dierenskeletten. De eeuwenoude ‘cave bear’ wachtte me bij binnenkomst al op. Liefhebbers van opgezette beesten kijken hier hun ogen uit. De eigenaar vertelde ons enthousiast over zijn voorraad.
  Iets verderop hopte ik even binnen bij Miniaci Art Gallery waar niet alleen een kunstwerk van oude stoelen mijn aandacht trok, maar ook de binnentuin zeker een fotootje waard was.

  Milan Design Week update: Brera

  Antichi Vizi.


  Milan Design Week update: Brera

  Miniaci Art Gallery.


  Milan Design Week update: Brera

  Miniaci Art Gallery.


  Milan Design Week update: Brera

  Ik was mijn schoudertas tas zat en kocht meteen een nieuwe. Hij zit als gegoten!


  Andreas Kowalewski + Inoda + Sveje
  In een steegje stuitte ik nog op retro-like meubelstukken zoals de knalgele Clamp Chair van Andreas Kowalewski en een fijn bankje plus krukje van Inoda + Sveje wat samen een ideale match bleek. Allen zo verfijnd, alleen vraag ik me af of de gemiddelde Hollanders met z’n lange benen er comfortabel op zit. De gele stoel zag ik al voor me bij mijn Pastoe-like vintage bureau op mijn werkplek..
  Milan Design Week update: Brera
  Yamakawa Rattan
  Dat de Wanderlust woonstijl vol met rotan een echte hit dit jaar is, zag ik ook terug in Milaan. Het Japanse Yamakawa Rattan presenteerde een aantal verfijnde stoelen, salontafels met gekleurde glazen bladen erop en buitenmeubels. Ja hoor, mag best bij mij op het dakterras staan.
  Milan Design Week update: Brera

  Yamakawa Rattan.


  Milan Design Week update: Brera

  Yamakawa Rattan.


  Milan Design Week update: Brera

  Yamakawa Rattan.


  Milan Design Week update: Brera

  Yamakawa Rattan.


  Henrytimi
  Erna kwijlde ik weg Henrytimi’s keukens gemaakt van lavasteen (!), een robuust materiaal wat zeker wat kost maar wat staat het mooi. Ook de marmeren wasbak en de houten compacte keuken mochten er wezen. Ik droomde even flink weg in de showroom..

  Milan Design Week update: Brera

  Henrytimi. Check die keuken!

  Milan Design Week update: Brera

  Henrytimi.


  Milan Design Week update: Brera

  Henrytimi.


  Milan Design Week update: Brera

  Henrytimi.


   
  Milan Design Week update: Brera

  En natuurlijk kwam dit weer van de Hollanders..!


   
  Milan Design Week update: Brera

  Regen, regen, regen… Gelukkig klaarde het einde van de middag op. Dat beloofde wat voor de volgende dag.. In het midden trouwens Souraya van Binti Home, een supergezellige metgezel deze Design Week!


  Dag twee was een regenachtige dag. Gelukkig was het een dag later weer prachtig mooi weer. Binnenkort staat mijn report online van de laatste wijk, Ventura Lambrate, toch wel mijn favoriet. Save the best for last, laat ik maar zo zeggen..
  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie
  *Mijn tripje werd gesponsord door MADE.com!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu