Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn zoektocht naar een Interior Junkie proof afzuigkap - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  3 oktober, 2016

  Mijn zoektocht naar een Interior Junkie proof afzuigkap

  Je kent vast en zeker dit probleem wel: een aantal dingen in huis, die je dagelijks gebruikt, mogen er best wel iets mooier uit zien. Dan denk ik niet alleen de kattenbak, de krabpaal en de stofzuiger, maar ook aan die lelijke afzuigkap. Nee, in mijn nieuwste huis moet er eentje komen die schittert. Van Novy bijvoorbeeld!

  Omdat ik regelmatig binnenkijk bij anderen thuis kom ik steeds vaker bijzondere afzuigkappen tegen. Want de huis-tuin-en-keuken afzuigkap is eigenlijk een beetje op z’n retour. Nee, wij interior junkies pakken het natuurlijk het liefst anders aan. Ook dit functionele apparaat in huis moet er mooi uitzien. Sterker nog, hij mag best opvallen omdat hij eruit ziet als een cool interieur item. Niemand die weet dat het eigenlijk een afzuigkap is. Is het een lamp?! Is het een kunststuk?! Welnee, het is dé afzuigkap. En het ding werkt ook nog eens top.
  In mijn zoektocht naar mooie afzuigkappen stuitte ik op die van het merk Novy. Mij viel direct de Mood afzuigkap op. Ten eerste dacht ik dat het een lamp was, maar dit blijkt een afzuigkap en verlichting in één te zijn. Nu zit er natuurlijk altijd al een lamp in een afzuigkap maar de Mood afzuigkap van Novy lijkt ook écht op een hanglamp.
  Mijn zoektocht naar een Interior Junkie proof afzuigkap
  Nog zo’n ergenis: het geluid. Wanneer ik druk in de weer ben met koken, kan ik vaak moeilijk het gesprek aan tafel volgen (en ik hou van kletsen!). Dus wat doe ik: ik loop naar de eettafel, klets er hevig op los, terwijl mijn pannen ondertussen aanbranden…  Ik liet me vertellen dat de Mood afzuigkap zo stil als wat is door z’n zogenaamde ‘silent body’. En door twee zeer platte en energieefficiënte motoren werkt hij ook nog eens efficiënt en krachtig. Hij absorbeert alle geurtjes en brengt gezuiverde lucht terug de keuken in. Niet alleen fijn voor de lucht, maar ook voor je energierekening omdat lucht niet meer naar buiten gebracht moet worden. Aan beide zijden van de afzuigkap zorgen vetfilters voor de opname van alle vetdeeltjes. Best handig, toch?
  Mijn zoektocht naar een Interior Junkie proof afzuigkap Mijn zoektocht naar een Interior Junkie proof afzuigkap
  Nog even terugkomend op het licht. Hiermee kun je ook variëren; kies je liever voor een warme of koele toon, dan stel je ‘m zo in. Maar je kunt de Mood afzuigkap ook instellen als intens licht of juist gedimd voor na het koken als je eenmaal met je gezelschap je maaltje aan het opsmikkelen bent. En zo heb je ineens twee vliegen in ééb klap te pakken.
  Novy blijkt nog veel meer coole afzuigkappen te hebben. Daar vertel ik je snel meer over. Voor nu ben ik vooral benieuwd wat voor afzuigkap jullie hebben?!
  Mijn zoektocht naar een Interior Junkie proof afzuigkap
  * Dit is een inspirerende samenwerking met Novy.
   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu