Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  Mijn kersttafel styling

  Bijna Kerstmis! Zijn jullie al bezig met de voorbereidingen? Dit jaar ga ik beide kerstdagen koken voor de (schoon)familie. Dat betekent dat ik dit jaar extra uitpak met mijn kersttafel styling. Het Bloom servies van Mepal vormt de basis én ik ga in de weer met goud, een nachtblauw tafelkleed én kitscherige kerstornamentjes…

  Door de jaren heen verzamelde ik heel veel servies van keramiek. Maar elke keer slaag ik erin, na niet zo’n lange tijd, steeds deze borden kapot te maken. Dan is er weer een hoekje vanaf, doordat ik ze te lomp uit de vaatwasser haal. Of ik liet er gewoon eentje uit m’n handen vallen. Gevolg: op elk bord ontbreekt wel een stukje en ik blijf servies bij kopen ( om ze vervolgens wéér per ongeluk kapot te maken). Daar moest maar eens verandering in komen.

  Mix & match op mijn kersttafel

  Nu we een zoontje hebben die dit jaar ook aan de kersttafel schuift, kwam het nieuwste Bloom servies van Mepal me toch als geroepen. Ok, het is van kunststof en niet van keramiek en daar kunnen de meningen over verdeeld zijn. Want ja, als buitenservies is dat leuk, maar staat het ook mooi voor op m’n kersttafel? Daarom deed ik deze kerstige shoot met het Bloom servies van Mepal om jullie te laten zien dat het hartstikke mooi staat.

  Mijn kersttafel styling

  Het mooie aan het Bloom servies is dat het een matte finish heeft, robuust en krasbestendig is (life saver!), lichtgewicht én in verschillende kleuren verkrijgbaar is, zodat je kunt mix en matchen. Om jullie te laten zien dat het perfect is voor tijdens de feestdagen bij deze mijn tips voor de perfecte kersttafel styling.

  Kersttafel styling tip 1: kies een kleur als basis

  Uiteraard is goud het uitgangspunt voor mijn kersttafel styling. Daar was geen twijfel over mogelijk. Ik hou van warme tinten in mijn interieur, dus ook voor op de kersttafel, maar ik kan me voorstellen dat zilver ook erg mooi staat. Nu had ik zelf nog geen gouden bestek, dus dat sloeg ik meteen in. Als je net als ik voor goud kiest, dan is het mooi om goud terug te laten komen in bijvoorbeeld het tafellinnen voor een mooie balans. Dit tafelkleed vond ik extra mooi door de nachtblauwe kleur en de goudkleurige borduursels. Met recht een gouden kleurencombinatie.

  Mijn kersttafel styling

  Kersttafel styling tip 2: style de natuur op tafel

  Een bezoek aan de bloemist staat altijd op de planning als we etentjes geven voor vriendin en familie. Met Kerstmis pak ik natuurlijk extra uit. Rode besjes zijn lekker kerstig, maar ook eucalyptus en dennentakken doen het altijd goed op tafel. Toch koos ik dit jaar er eens niet voor, maar kwam ik thuis met takken die goud waren gespoten. Style deze op je servet en klaar ben je. Pas wel op met katten; na de shoot stond ik in de kattenkots. Onze kat knauwde er lustig op los…

  Mijn kersttafel styling

  Kersttafel styling tip 3: oude wijnglazen als kandelaar

  De echte wijnkenner weet dat je wijn absoluut niet drinkt uit kelkvormige wijnglazen. Ik deed dat jarenlang wél (want ja, dat stond gewoon véél mooier op tafel). Toch wordt het tijd voor échte wijnglazen, dus kunnen mijn oude nu door als windlichthouders. Een hele simpele oplossing met een groots effect.

  Kersttafel styling tip 4: mix & match oud met nieuw

  Had ik even mazzel dat mijn moeder laatst een deel van het servies van mijn oma , na zeventien jaar in een schuur gestaan te hebben, aan mij gaf. Daar hoorden de kristallen water- en wijnglazen bij. Zo blij dat ze dit jaar onderdeel zijn van mijn kersttafel styling omdat ze me aan vroegere kerstdiners bij mijn opa en oma doen denken. De gouden onderzetters kocht ik in een kringloopwinkel. Naast het Bloom servies gebruikte ik ook de multikommen. Ideaal, want hierin kun je je eten bewaren, opwarmen én serveren. In deze setting zie je ze in de kleuren Nordic Green en Nordic Denim.

  Mijn kersttafel styling

  Kersttafel styling tip 5: stapel je borden voor een lotus effect

  Wist je dat het Bloom servies is geïnspireerd op de lotusbloem? Toen ik alles stapelde viel het kwartje pas. Door verschillende tinten te gebruiken krijg je een heel stijlvol geheel, net als een lotusbloem. Daarom vind ik het extra leuk om verschillende kleuren met elkaar te combineren (een tip: maximaal drie tinten voor een mooie kleurbalans, anders wordt het te druk). Nu maar hopen dat mijn gasten niet al bij het voorgerecht de rest van de borden vies maken…

  Mijn kersttafel styling

  Kersttafel styling tip 6: kitscherige kerstornamentjes als extra styling

  Ik doe nooit aan tafelschikkings. Dat heeft meer te maken dat ik tijdens de voorbereidingen van onze Toscaanse bruiloft twee jaar geleden nachtmerries kreeg van de tafelschikking. Het veranderde continue en toen we lastminute twee afzeggingen kregen, knapte er iets in me. Dus nee, iedereen mag nu gewoon voor zichzelf bepalen waar die zit. Met kitscherige kerstfiguurtjes als cadeautje wordt het moeilijk kiezen voor de familie. Hopelijk krijgen ze geen ruzie…!

  Mijn kersttafel styling Mijn kersttafel styling Mijn kersttafel styling

  FYI: ik heb voor deze shoot de tafel gedekt voor zes personen, maar eigenlijk schuiven er straks acht man aan tafel. Ik koop binnenkort dan ook een inklapbaar campingtafeltje voor nog eens vier extra stoelen. Dan is er ook meteen ruimte op tafel voor die enorme gevulde kalkoen die ik dit jaar ga maken. Wordt vervolgd…

  Meer weten over dit handige Bloom servies, check dan de website van Mepal.

  Mijn kersttafel styling

  Mijn kersttafel styling

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Mepal. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support. 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu