Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Mijn kerstfavorieten voor op de eettafel - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 24-02-2024

  5 december, 2016

  Mijn kerstfavorieten voor op de eettafel

  Sint is nog maar net het land uit of ik heb mijn kitscherige kerstboom al staan (daar snel meer over). Niets zo fijn dan de boom weer op te tuigen, de sfeerlichtjes aan te doen en de tafel te dekken voor gezellige etentjes met vrienden en familie. En om natuurlijk cadeautjes te geven. Wie verdient er bij jou iets moois?

  Voor de feestmaand pak ik altijd extra uit; ik jas er tientallen waxinelichtjes doorheen, de geurkaarsen zijn niet aan te slepen en op de eettafel haal ik weer de lange kaarsen tevoorschijn. Uiteraard kies ik dit jaar voor een goudkleurige kandelaar om het extra feestelijk te maken. Maar een cadeau geven, is stiekem veel leuker.
  Mijn kerstfavorieten voor op de eettafel

  Mijn kerstfavorieten

  Iittala heeft genoeg leuks in de collectie voor de komende maand om de tafel én de kerstboom extra feestelijk aan te kleden of cadeau te doen aan je dierbaren. Style de tafel bijvoorbeeld met de goudkleurige Nappula kandelaars (mijn favoriet!), stop wat eucalyptus takken in de Alvar Aalto vaas, eet je maaltje vanaf de vrolijke rode Taika borden (met een uiltje erop), drink je wijntjes uit de Essence wijnglazen en eet je toetje uit een Kastehelmi schaaltje. Maak het gezellig met de Kastehelmi sfeerlichtjes in het rood of groen waar ik het vorige week over had. Extra feestelijk voor Kerstmis. Om te chillen na het kerstdiner in de zithoek staat zo’n bijzondere Leimu lamp met een mondgeblazen glazen lampenkap en een stoere betonnen voet zeker niet mis (op mijn wensenlijstje). Maar ook de kleurrijke kussens die het Finse merk samen met Issey Miyake ontwierp, pronken mooi op de bank.
  Mijn kerstfavorieten voor op de eettafel

  Versier je kerstboom met vogels

  Ook leuk om te geven, zijn de kerstballen en figuurtjes voor in de kerstboom. De Birds by Taikka glazen kerstbal bijvoorbeeld met een vogel erin. Of ga juist voor witte aardewerken figuurtjes in de vorm van vogels met lichtgrijze satijnen linten om ze in de boom te hangen. Maar net zo leuk zijn ze om op de borden van je kerstvisite te zetten met hun namen achterop. Zo weet iedereen waar hij zit.
  Het is voor mij nog een raadsel wat ik dit jaar onder de kerstboom vind. Wat hoop jij te vinden?
  * Dit is een inspirerende samenwerking met Iittala.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu