Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing

  Onlangs hopte ik voor een paar dagen naar China om de vierde ‘tiny house’ van MINI LIVING te ontdekken vol inspiratie voor klein wonen. Toch wel een droomreisje hoor. Na veel design spotten had ik gelukkig ook tijd om ongegeneerd de toerist uit te hangen en de Chinese Muur te beklimmen…


  In mijn vorige artikel over Milaan schreef ik al dat we steeds meer richting de stad trekken en dat leefruimte meer schaars wordt. In de stad gebeurt alles buitenshuis, dus waarom zou je ook een grote woonkamer hebben als je er toch niet zit. En waarom deel je geen keuken met de buren? Of nog beter: één grote woonkamer voor al je buren. Ja, klein wonen wordt hot!

  Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing

  Van New York tot Shanghai

  MINI LIVING (ja, van de compacte auto’s) bedacht daarom het woonconcept Urban Cabin van 15m2 waar compact wonen centraal staat zonder dat het woongenot afneemt. Want je hoeft niet perse heel groot te wonen om mooi te wonen, toch? Elke cabin werd weer gepresenteerd in een wereldstad; New York, Londen, Los Angeles en nu dus ook Beijing. Het concept van afgelopen jaar in Milaan was net even wat anders, maar valt wel binnen deze reeks. Extra leuk: het vijfde concept staat gepland voor Shanghai en hier wordt de Urban Cabin ook écht gerealiseerd. Er gaan dus écht mensen in wonen. Deze vijfde Urban Cabin gaat alle highlights bevatten van de vier cabins ervoor.

  Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing

  Chinese hutongs

  In het Olympisch Dorp (bij de welbekende Bird’s Nest) kon ik de nieuwste Urban Cabin met eigen ogen bekijken. Het leuke is dat deze door de lokale architect Dayong Sun is ontworpen geïnspireerd op de traditionele Chinese ‘hutongs’ in China. Een hutong is een ommuurde woonwijk bestaande uit hele kleine huisjes en zeer nauwe straatjes. In Beijing zijn sommigen zelfs 40 centimeter breed. Niet teveel dumplings eten, dus.

  Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing

  Klein wonen vol slimme trucjes

  De Urban Cabin van MINI LIVING viel meteen op door zijn gouden jasje (FYI: daar houden Aziaten wel van) en spierwitte uitstraling. Al dat goud had trouwens een diepere lading; vanuit deze tiny house kon je van binnen de hele omgeving goed in de gaten houden omdat het bestond uit allemaal schuin geplaatste spiegels.

  De Urban Cabin zelf vond ik zelf best groot ondanks zijn 15m2 aan oppervlak. En het zat vol slimme oplossingen: zo was het bed verschuifbaar naar buiten (zodat je ‘s avonds onder de sterren kunt slapen, hoe romantisch), kon je een bureau inklappen en zaten er overal in de muur gaten waar je haken aan kon hangen. Ideaal als kapstok of gewoon voor een handplantje of spiegel.

  Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing

  Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing

  Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing

  Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing

  Klein wonen: met MINI LIVING naar Beijing

  Schommelen maar!

  De badkamer vond ik ook een leuke: het radiatorrek was te draaien zodat het aan de buitenkant van de cabin gebruikt kon worden als ladder naar het dakterrasje. Geniaal. En ja, wat is een tiny house nou zonder schommel? Meer weten over MINI LIVING bekijk dan de website. Ook heb ik gevlogd in Milaan waar ik je meer laat zien over dit woonconcept over klein wonen én zie je al mijn andere avonturen in Beijing.

  Beeld via MINI LIVING

  * Op uitnodiging van MINI Living ging ik naar Beijing. 

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu