Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 15-04-2024

  Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal

  Smaakte de keukenkijker bij Karlijn uit Tilburg naar meer? Deze week neem ik een kijkje in de keuken van allround stylist Chantal en haar gezin uit Osdorp. Haar witte hoogglans keuken springt er nog eens extra uit door de bakstenen muur. Zo’n bakstenen muur steekt lekker af tegen de moderne witte hoogglans keuken.

  Chantal woont samen met haar man en dochtertjes in een nieuwbouwhuis in Osdorp. Ze woonden altijd al in de stad, maar wilde graag een huis kopen waar ze niet hoefden in te leveren op de ruimte. “Mijn man ontdekte dit nieuwbouwproject in Osdorp. We schreven ons in en kregen ook echt het huis.” Een groot voordeel: Chantal en haar man konden qua indeling van het huis alles zelf bepalen.

  Zo konden ze de keuken volledig naar eigen smaak uitzoeken, “Er was van alles mogelijk,” vertelt ze. “Zo kozen we voor een L-opstelling met daar tegenover een losse kast in plaats van bovenkastjes. Nu hebben we genoeg opbergruimte in de keuken. En een inductiekookplaat is weer handig met oog op de toekomst. Sommige buren hebben een muur laten plaatsen tussen de keuken en het woongedeelte. Dat wilden we absoluut niet, omdat we van veel daglicht in huis houden en een open keuken veel gezelliger vinden.”

  Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal

  Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal

  Extra pronkstuk: de bakstenen muur

  Net als in de keuken van Karlijn schitteren ook in de keuken van Chantal de bovenkastjes door afwezigheid. In plaats daarvan creëerden ze een bakstenen muur. “Denk niet dat deze muur tevoorschijn kwam toen we gingen breken; we maakten deze zelf! We kochten een partij bakstenen en lieten die door een klusjesman door midden zagen. Tijdens onze vakantie ging hij bezig met de bakstenen muur. Wat hij zei toen het af was? ‘Dit doe ik nooit meer!’ Blijkbaar was zo’n bakstenen muur een hels klusje, haha. Maar wij zijn er super blij mee, omdat het een speels contrast geeft met de strakke, witte keukenkastjes.”

  Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal

  Zwevende kastjes

  Om toch de extra bergruimte mee te pakken, kwamen er zwevende keukenkastjes op de rechtermuur. “Doordat het zweeft, oogt het ook meteen een stuk ruimtelijker in onze keuken,” vertelt Chantal. Dat de keuken wit is, was ook meteen beslist. Chantal: “In ons vorige huis hadden we een witte matte keuken. Mat wilden we niet meer, maar het witte qua voorkeur is altijd gebleven. En glanzende keukenkastjes vinden we ook veel chiquer staan, hoewel het vaak wel een uitdaging is met twee kleine kinderen. Ach, ik poets gewoon wat vaker.”

  Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal

  Extra ruimte koelkast

  We kozen voor een ruime koelkast waarin we veel kwijt kunnen. We hebben wel een vriezer, maar die staat in de schuur. “Die hebben we helemaal niet nodig; we hebben liever meer ruimte in de koelkast. Als noodoplossing hebben we wel een vriezer in de schuur staan. Handig voor de ijsjes in de zomer.” Het liefst maakte Chantal ook haar keuken af met een zwart granieten blad, maar omdat er op het budget gelet moest worden, is het uiteindelijk een werkblad geworden met houtrelief. “Het lijkt nét echt en de kleur matcht weer mooi met de bakstenen muur,” aldus Chantal. Een goed compromis, dus.

  Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal

  Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal

  Italiaans als favoriet

  Wie het meeste in de keuken staat, is Chantal: “Ik hou gewoon van koken. We maken er ook echt ons ritueel van: we ontbijten ‘s ochtends altijd samen en ‘s avonds doen we dat ook. Dan maak ik in de ochtend lekker gebakken eitjes en zit de oudste gezellig bij mij op het aanrecht. In de avond ziet mijn gezin mij het liefst Italiaans koken.” Hun favoriet? “Zelfgemaakte pizza. Maar mijn spaghetti valt ook erg goed in de smaak.”

  Als ik Chantal vraag naar wat ze het fijnst vindt aan haar keuken, antwoordt ze enthousiast dat ze de hoekkast links van de wasbak ideaal vindt. Chantal: “Deze kast pakt meteen de loze ruimte van de hoek mee, zodat ik alle ruimte heb voor mijn pannen.” Een ander pluspunt? “Ik kan mijn dochters goed in de gaten houden als ik aan het koken ben en zij buiten op het plein spelen.”

  Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal Kijkje in de keuken met bakstenen muur van Chantal

  Budgetproof botanisch hoekje

  Waar die liefde voor planten vandaan komt? “Toen ik me aanmeldde voor deze keukenkijker had ik twee grote zwarte potten voor het raam staan. Dat vond mijn man verschrikkelijk en zelf was ik ook niet zo enthousiast. Dus tikte ik voor een paar euro deze potjes op de kop bij de kringloop en deed er allemaal plantjes in. Eén potje is bijvoorbeeld een oude bierpot.”

  Enthousiast geworden van de keuken van Chantal en meer keuken inspiratie opdoen, bekijk dan de website van Bruynzeel Keukens. Heb je de vorige keukenkijker bij Karlijn uit Tilburg ook al gezien?

  * Dit is een inspirerende samenwerking met Bruynzeel Keukens. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. 

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu