Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Interieur tips voor een interieur wat werkt - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  14 maart, 2018

  Interieur tips voor een interieur wat werkt

  Ooit kochten onze opa’s en oma’s een eiken houten set toen ze gingen trouwen. Als het nog goed is, doe je het natuurlijk niet weg. Nu staan de kringloopwinkels er vol mee. Klaar voor de een nieuwe laag verf, andere pootjes en greepjes en een jungle behang aan de binnenkant. Bij deze mijn ultieme interieur tips op een rijtje.

  We gaan nu heel anders met ons interieur om. Ons interieur moet voor ons werken, passen bij onze levensstijl en uitstralen wie wij zijn. Hoe individueel we ook allemaal willen zijn, net als op de middelbare school (ik wilde erg graag bij de ‘skaters’ horen, al ging ik al onderuit zodra ik een skatebord van dichtbij zag…) blijven er altijd bepaalde groepjes over. Is dat erg? Nee! Het kan juist een hele handige tool zijn om een goede basis sfeer neer te zetten in een huis.

  “Wil je eens mee kijken, want we zijn niet tevreden met ons interieur en we hebben geen idee wat we ermee moeten..” Kijk, dat is de vraag waarop jij zit te wachten. Ik heb weer enkele interieur tips voor je om goed beslagen ten ijs te komen.

  Interieur tips voor een interieur wat werkt

  Maak een plattegrond op schaal

  Denk hier vooral niet te moeilijk over. Kun jij het beste uit de voeten met potlood en papier? Zorg dan voor marker papier, vulpotlood, schaalliniaal, geodriehoek, fineliner 0,3 en enkele basis marker kleuren. Houd jij meer van digitaal? Gebruik dan Floorplanner of Sketchup. Beide gratis programma’s, waarin je gemakkelijk kunt tekenen. En uit deze programma’s kan je zo een 3D afbeelding printen.

  YouTube kan een nuttige bron zijn om je hierbij op weg te helpen.
  Begin met het indelen van de ruimte in zones; zithoek, eethoek, keuken, werkplek, speelplek voor de kinderen etc. Ga de zones daarna pas invullen met meubels.

  Inspiratiebronnen: neem ze vooral niet te serieus

  Een foto op Instagram van een bed gemaakt van pallets, een verwassen grijze deken met een grof gehaakte plaid. De wanden zijn afgewerkt met Marrakech stuc en het hoofdeinde bestaat uit … cactussen?! Ja, true story. En ik mag van harte hopen dat je bij de eerste interieuradvies geen hoofdeinde bestaande uit cactussen gaat voorstellen.

  Wat prachtig is op een stylingfoto is niet altijd handig in het échte leven. Bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat iemand wakker wordt met een cactus op zijn gezicht. Neem ze mee als inspiratie voor een bepaalde sfeer of basis principe. In dit geval een contrast tussen zacht en hard.

  Gebruik stijlfoto’s

  Twee stylisten helpen mensen die het niet breed hebben om hun paleis voor een prikkie op te knappen. Tijdens het eerste bezoek nemen ze een map mee waarin ze verschillende stijlfoto’s laten zien. ‘Nee, doe maar niet ‘industrieel modern’. Ja, dat ‘klassiek Engelse’ past veel beter bij mij.’ Pinterest is een goede bron om foto’s te bundelen in een album. Hiermee creëer je heel makkelijk overzicht. Voor jezelf, maar ook voor je klant. Als je op mijn Pinterest pagina kijkt, zie je dat ik verschillende stijlmappen heb gemaakt. Een online versie van de map met stijlfoto’s. Werkt perfect.

  Interieur tips voor een interieur wat werkt

  Verdiep je in materialen

  Voor een ontwerp zoek je naar een bank met landelijke uitstraling voor een jong gezin. Op internet vind je een prachtige bank met grote kussens en een licht vergrijsde linnen stof. Voordat je de bank in je plan opneemt, doe je er goed aan om je te verdiepen in de eigenschappen van o.a. de stof. Martindale is een test die aangeeft hoe snel de stof slijt. Wanneer je een sample van de stof opvraagt, staat dit vaak aangegeven op een sticker aan de achterkant. Geeft het label minder dan 15.000 Martindale aan? Zoek dan snel verder.

  Interieur tips voor een interieur wat werkt

  Nog meer interieur tips? Vraag samples op

  Zorg voor een sample van de vloer, stof voor de meubels en/of raamdecoratie, behang en muurverf die je wilt toepassen. Bij veel websites kun je gratis of tegen een kleine vergoeding samples opvragen. Dit is het zeker waard. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de klant is het fijn om de samples in handen te hebben als tastbaar onderdeel van jouw plan. Je kunt de samples samen met je interieurplan achterlaten als voorproefje op het resultaat én zodat ze hun vrienden jou natuurlijk kunnen tippen over je goede advies!

  Beeld © Laura Klijnen

  laura

  Als Wooncoach bij een bouwbedrijf geeft Laura dagelijks vorm aan wonen. Een huis dat echt bij jou past, voelt als thuis. En dat is veel meer dan een kleur op de muur.. In de interieurplannen van Laura staan persoonlijkheid en praktische uitvoerbaarheid centraal. Maar een kleurtje mag natuurlijk niet onbreken! Geen luchtkasteel, maar jouw droomhuis! Dat is voor iedereen bereikbaar. Is jouw interieur toe aan een make-over? Stuur haar een berichtje via Instagram of volg haar op Pinterest.

  2 reacties op “Interieur tips voor een interieur wat werkt”

  1. Careline schreef:

   handige tips! zeker ook voor het inrichten van een verpleeghuis. Gr. Felix

  2. Jorg schreef:

   Het blijft moeilijk iets helemaal in een stijl inrichten, pas in mijn nieuwe huis ondervonden, mooie tips!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu