Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Houten kistjes als boekenkast - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 16-07-2024

  Houten kistjes als boekenkast

  Toe aan een nieuwe boekenkast, maar geen zin om hier bakken aan geld aan uit te besteden? Verzamel dan een paar houten veilingkratjes. Et voila: een klein idee mét een groots effect.

  In de tijd dat ik veilingkratjes zocht, waren deze nergens te vinden. Ik heb het dan ook over vijf jaar geleden. Ik staakte mijn zoektocht omdat ik ze én niet kon vinden én er eigenlijk geen ruimte voor had in mijn 45m2 tellend appartmentje in Amsterdam Oost. Toen ik drie jaar later met vriendlief een twee keer zo groot huis kocht, zette ik dé zoektocht weer met alle enthousiasme voort. Mét succes. Ik vond een aanbieder in Zaandam en kocht er meteen vijf. Van twee ervan maakte ik een boekenkast voor mijn kookboeken.

  Aan de slag
  Benodigdheden: 4 pluggen per krat én een handige vent als het allemaal te moeilijk wordt. Belangrijk is dat de krat stevig genoeg is om er een enorme schroef in te boren. Niets zo vervelend dan dat het hout splijt. Ik heb de mazzel dat ik naast een ijzerhandel woon. Ik ben dus honderd keer mét krat naar de bouwmannen geweest om te vragen hoe ik hem het beste in de muur kon bevestigen. Het was een eitje. Kijk ze eens hangen.

   

  © Elisah Jacobs

   

  2 reacties op “Houten kistjes als boekenkast”

  1. […] dacht je bijvoorbeeld van een houten bank als salontafel? Een mooie oude (deken)kist, of fruitkistjes? Zet er twee op de lange zijkant tegen elkaar aan en je hebt een leuke, vierkante salontafel met […]

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu