Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Hotspot: Merci - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 25-06-2024

  4 juni, 2014

  Hotspot: Merci

  Hotspot: Merci

  Hoera! Stefanie houdt ons vanuit Parijs op de hoogte van de leukste interieuradresjes, te beginnen met – natuurlijk! – Merci. Ah oui!

  Als je in Le Marais ben,t kun je beter je portemonnee verstoppen en je camera in de aanslag hebben. Een weldaad aan fijne winkeltjes, boutiques, pop-up stores en andere pareltjes van puur geluk.

  Concept store Merci is een goed beginpunt om door deze wijk te gaan struinen. Het heeft niet alleen een Used Book Café voor een ontbijtje of koffie tussen 10.000 boeken, er is ook een Cinéma Café waar een film op de achtergrond wordt afgespeeld, en achter in de winkel is er ook nog The Merci Canteen met uitzicht op de tuin. Zou je bijna vergeten dat er een dijk van een winkel tussen in zit.

  Op de begane grond is een afdeling met kleding voor de hipster mannen onder ons, mooi gepresenteerde crèmes, delicate sieraden, een grote afdeling met shorts, jurkjes en shirtjes van de mooiste materialen. Ook kun je artikelen vinden voor de keuken en de tuin. En alles is even mooi smaakvol gepresenteerd met veel oog voor detail.
  Maar waar de interieurjunkies voor komen is de zolder met interieurdesign. Een grote kapverdieping met de mooiste stoelen (zie de schommelstoel!), lampen en banken waar je in zou kunnen wonen. Geef mij die ruimte én de inrichting maar.

  Merci combineert exclusieve stukken met betaalbare gadgets, vintage met hedendaags ontwerp, uit binnen- en buitenland (opvallend veel Nederlandse ontwerpers!). En aangezien ze de winkel maandelijks opnieuw inrichten is het een goed excuus om er elke keer weer even langs te gaan.

  Hotspot Merci: 111 Boulevard Beaumarchais, 75003 Paris.

  Hotspot: Merci Hotspot: Merci Hotspot: Merci Hotspot: Merci Hotspot: Merci Hotspot: Merci Hotspot: Merci Hotspot: Merci Hotspot: Merci Hotspot: Merci

  Beeld gevonden via:

  Beeld 1 via Apartment Therapy. Beeld 2 via April and May Studio. Beeld 3 via Pinecone Camp.
  Beeld 4 via Cate St.Hill. Beeld 5 via Mots d’amour. Beeld 6 via Vosges Paris. Beeld 7 via Latte Lisa. Beeld 8 via Mots d’amour. Beeld 9 via The Kertz on Fashion. Beeld 10 en 11 via Yellow Trace.

  StefanieStefanie (25) heeft een zwak voor dingen die het dagelijks leven mooier maken: alledaagse dingen zouden juíst bijzonder moeten zijn. Ze omringt zich dan ook graag met bijzondere spullen – van zelf gemaakte tot vintage interieurpareltjes. Na haar studie kunstgeschiedenis is ze naar Parijs verhuisd om zich onder te kunnen dompelen in de musea, boutiques, interieurwinkeltjes, fijne hotspots en koffietentjes. Ze zal haar Parijse must-see plekken vanuit daar met Interieurjunkie gaan delen. Voor meer inspiratie van Stef kun je haar volgen op Pinterest.

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu