Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Chillen in de surfshack - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  3 juni, 2014

  Chillen in de surfshack

  Chillen in de surfshack
  Waan jezelf in Californië in deze surfshack die ik in Portugal ontdekte. Uiteraard werd de cocktailkaart én de surfplank even uitgetest.

  Onlangs kon je mijn reisreport lezen over het Martinhal Beach Resort & Hotel. Het was een heerlijk zonnige trip waar ik vijf dagen lang in de watten ben gelegd (maar er werd ook héél hard gewerkt hoor!). Op het enorme terrein stond ook deze gezellige surfshack waar je buiten op tuinmeubelen gemaakt van pallets (het blijft een hit) cocktails kon drinken van de uitgebreide cocktailkaart. Eenmaal binnen kon het babyblauwe Volkswagen busje me zeker niet ontgaan.
  Over het resort:
  Het Martinhal Beach Resort & Hotel zit middenin een beschermd natuurgebied, het Costa Vicentina National Park. Duurzaamheid staat dan ook voorop bij Martinhal en juist dat gedeelte (naast de prachtige omgeving natuurlijk) sprak mij erg aan voor een bezoekje. Naast ecofabulous beautyproducten in je hotelkamer (shampoo met zeewierextract) en lokale producten (verse vis!) op je bord tot aan meubelstukken gemaakt van lokaal materiaal en 243 zonnepanelen om het resort van stroom te voorzien. Alle hotelkamers en vakantiehuizen zijn ingericht door de Britse Michael Sodeau. Het interieurdesign is een mix van designmeubelstukken van Vitra, accessoires van Muuto (zoals de Dots kapstokken in de hal), opbergkastjes van Kartell, pasteltinten en meubels gemaakt van lokale producten zoals kurk en steen.  Speciaal voor Martinhal ontwierp hij verschillende meubelstukken als een salontafel gemaakt van kurk uit de omgeving en een bijzettafel gemaakt van gesteente uit de Monchique Mountain. Tijdens mijn verblijf zette ik vier verschillende accommodaties op de kiek zodat je een beter beeld krijgt van het resort. Die kun je in mijn vorige post bekijken.
  En om nog even in de sferen te blijven van de surfshack stond er uiteraard ook een dagje surfen op de planning. Alleen bleek ik hiervan niet het talent (én het geduld) ervoor te hebben. Maar toch: kan dat ook weer van mijn bucketlist..
  Chillen in de surfshack
  Chillen in de surfshack Chillen in de surfshack Chillen in de surfshack Chillen in de surfshack
  Chillen in de surfshack  Chillen in de surfshack Chillen in de surfshack Chillen in de surfshack
   
  Chillen in de surfshack Chillen in de surfshack Chillen in de surfshack
  Meer informatie vind je op de website van het Martinhal Beach Resort & Hotel.
  Beeld © Elisah Jacobs

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu