Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 22-07-2024

  6 december, 2017

  Heeft je plant stekjes? Dit kun je ermee doen!

  Dat ik geen groene vingers heb, weten jullie. Toch probeer ik mijn groene vrienden altijd zo lang mogelijk in leven te houden. Op Instagram tipte iemand mij eens dat mijn pannenkoekenplant stekjes heeft. En met stekjes kun je nieuwe plantjes ‘maken’. Instagrammer Sharita a.k.a. Soohme doet hetzelfde…

   

  ‘Stekken’ is een vorm van vegatieve vermeerdering. Dat betekent dat je van een stukje van je volwassen plant een nieuwe plant kan laten groeien. Dat betekent tevens dat je zelf je eigen plantjes kunt maken, dus ook nog eens hartstikke budgetproof bezig bent. En zeg nou zelf: zo’n miniplantje om te verzorgen, is toch superleuk?

  Natuurlijk moet je wel enig geduld hebben; je hebt niet binnen een maand een compleet nieuwe plant te pakken. Nee, voor een nieuw exemplaar van bijvoorbeeld je o zo geliefde pannenkoekenplant moet je ellenlang geduld hebben. Wat je ervoor terug krijgt, is een nieuw plantje welke na een tijdje uitgroeit tot volwaardige plant. Zelf ben ik er thuis ook mee bezig en het is leuk om te zien hoe je plantje groeit.

  Heeft je plant stekjes? Dit kun je ermee doen!

  Maak van je stekje een nieuw woonaccessoire

  Je kunt een stekje meteen in de grond zetten, maar wat Sharita deed, is het eerst in een flesje met water doen zodat het stekje gaat wortelen. Komen er op een gegeven moment veel witte worteltjes aan, dan kun je het in een potje doen. En zeg nou zelf: het staat ook nog eens hartstikke mooi, toch?

  Heeft je plant stekjes? Dit kun je ermee doen!

  De stekjes van Sharita’s volwassen pannenkoekenplant groeiden uit tot deze knapperds!

  MEER WOONTIPS UIT DIT HUIS?!

  Aanstaande vrijdag staat de complete huizentour bij Soohme’s Sharita (foto + video) live. De vorige woontips uit haar huis al gezien: gisteren al gezien: ‘zo creeer je een werkplek in de woonkamer‘ en ‘maak heel gemakkelijk een romantisch hemelbed‘. Wil je niks missen van Sharita en haar stunning interieur? Volg haar dan via Instagram.

  Beeld © Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu