Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Een kijkje in de studentenkamer van Rose - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 26-02-2024

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  In de studentenkamerrubriek kijken Interior Junkie’s Renata en Elise binnen in inspirerende studentenkamers. Na die van Macy en Ellen is deze week de studentenkamer van Rose aan de beurt. Ze woont samen met haar vriend in een containerwoning in Almere. Hun huisgenoten: vier ratten! Kom maar binnen…

  Dit keer gingen we naar Almere en gingen we langs bij de studentenkamer van Rose. Zij is geen student meer, maar haar vriend, waarmee ze samenwoont, zit in zijn laatste jaar en is daarmee nog heel even student. Ze wonen in een containerwoning, maar kochten recent een huis.  De studentenkamer is van haar vriend en hij woonde er eerst in z’n eentje, toen waren Rose en hij al wel samen, maar zij woonde nog bij haar moeder. “Toen was het echt zo’n mannenhuis. Allemaal oude meubels, alles bij elkaar geraapt. We hebben langzaamaan alles samen vernieuwd en ingericht.” Wat het eerste was wat zij veranderde aan dit huis? “De vloer. Dat was omdat ik de oude vloer van m’n broers appartement kon overnemen. En eigenlijk begonnen vanaf toen ook wel de kriebels voor de styling van de rest.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “Zicht op de zithoek vanuit de eethoek. De eetkamerstoelen zijn van Dutchbone, de bank is tweedehands en komt bij Loods 5 vandaan.”

  Industrieel meets Scandinavie

  Wanneer je op het eerste gezicht de studentenkamer binnenloopt, valt als eerste de donkerblauwe muur op. Erg aanwezig, maar past zeker goed bij het geheel. Hoe Rose zelf hun stijl zou omschrijven? “Ik denk een beetje tussen industrieel en Scandinavisch in. We hebben dat gezellige van het Scandinavische, maar het zwarte en de donkere kleuren van het industriële.” Wat ook meteen opvalt, is de motorkap aan de muur. “Mijn vriend is autogek en dan specifiek van Volkswagen, Audi en eigenlijk alles wat Duits is. Toen hij hier net kwam wonen, ging hij naar een markt en daar verkocht iemand deze voor een euro. Het is een kap van een oude Volkswagen Beattle.” Ze gebruiken ‘m als prikbord voor kaartjes en herinneringen. ‘”Het is een iconisch stuk van het huis geworden.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “De motorkap is onze eyecatcher en is niet te missen. De salontafel kocht ik bij een garage sale van Loods 5. De kussens op de bank zijn van KARWEI.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “Op de salontafel staat een kaarsenplateau van HEMA, de cactussen zijn van Ranzyn, de waxinelichthouders zijn van Kwantum.”

  Samen wonen, samen beslissen

  Samenwonen is soms best een uitdaging, vooral als je het niet altijd helemaal eens bent over de inrichting. Gelukkig hebben Rose en haar vriend redelijk dezelfde smaak qua interieur en hebben ze heel af en toe onenigheid. “Hij wilde heel graag zo’n Barcelona chair. Die vind ik ook mooi, maar dat past hier niet. Die is mega strak en glimmend, dus daar heb ik wel van gezegd dat ik dat niet wilde.” Andersom heeft haar vriend ook weleens iets op te merken aan haar wensenlijstje. “Ik wilde heel graag een velvet oudroze stoel, maar dat ging voor hem echt even te ver.” Daarom hebben ze voor hun nieuwe huis besloten dat ieder een eigen kamer krijgt, die ze naar eigen smaak mogen inrichten. “Hij wil een gym en ik een make-upkamer/inloopkast vol roze, dus zo mogen we ons allebei een beetje uitleven.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “Het tijdschriftenrek is van Kwantum.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “De plant in de pot is van Spruitje, de octopus van HEMA, de polaroidcamera is van Fuji en is de Instax Mini 90 Fujifilm. De gouden ananas kocht ik bij Loods 5.”

  Fan van woonprogramma’s

  Elke zondag kijken ze samen de hele avond naar interieurprogramma’s. “Mega burgerlijk, dus we moeten er altijd wel stiekem een beetje om lachen. Ook volg ik heel veel interieurblogs op Instagram en Pinterest. We vinden het altijd wel leuk om te kijken hoe andere mensen dat doen.” Haar vriend is misschien nog wel meer into interieur dan zijzelf. “Hij kan echt altijd precies de dingen vinden die wij zoeken. Alleen hij is meer van de robuuste meubels. Daarin moet ik dan wat tegengas geven.” Maar als Rose dan weer met kaarsen thuiskomt, zegt hij: ‘Nu is het genoeg geweest, hoor.'”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “De vloerlamp links van de rattenkooi is van Kwantum. De sidetable kreeg ik cadeau. De rattenkooi kochten we bij Critter Nation.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “Het bakje met de kwasten is van Kwantum.”

  Volgend jaar gaan ze verhuizen naar de duinen van Almere. Het is nu nog een grote zandbak, maar ze hopen er over zes maanden te zitten. “Dit is een studentenhuis, dus hier moeten we echt uit wanneer m’n vriend is afgestudeerd. We zijn de kleine ruimte nu ook wel zat, dus we hadden zoiets van: dan doen we het meteen goed en kopen een huis.” Een deel van de meubels gaat mee. “De bank bijvoorbeeld niet en van de tv-meubel weet ik ook niet of die in de nieuwe woonkamer komt te staan.” De stoelen en eettafel zijn net nieuw en kochten ze ook speciaal voor het nieuwe huis. “Die vonden we heel tof en die passen hier gelukkig ook. De stijl zal ook wel een beetje terugkomen in ons nieuwe huis.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “Dit is een oude kentekenplaat van de auto van Edgar’s zus. Zij nam het mee uit Seattle.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “Een polaroidcamera is altijd leuk om te hebben!”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “Het vloerkleed is van Praxis.”

  Woontips

  “Wat wij heel erg geleerd hebben van deze studentenkamer, is dat je al gauw het liefst alles vol wilt zetten. Dus je wilt bijvoorbeeld ook zo veel mogelijk opbergmogelijkheden, maar eigenlijk kan dat niet. Hou het gewoon netjes en bewaar niet te veel zooi. Daardoor creëer je veel meer ruimte en openheid in een kamer, denk ik.’” Zelf vinden ze het ook belangrijk dat een huis echt eigen wordt en dat je kunt zien wie erin woont. “We zien bij veel vrienden dat het toch wel heel snel strak is en dat je denkt: maar wie woont hier? Dat vind ik altijd zonde, wanneer een huis geen persoonlijke items bevat.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “Dit lijstje is al heel oud en kreeg ik ooit cadeau van mijn opa.”

  Een kijkje in de studentenkamer van Rose

  “De eettafel is van KARWEI, de cactussen erop van Ranzyn, de kaarsenhouders erop zijn van Kwantum. De kast links is de BILLY van IKEA. De tv-meubel is van IKEA.”

  Bedankt Rose en Edgar dat we jullie huisje mochten fotograferen in jullie studentenkamer en wie weet tot de volgende keer in jullie nieuwe huis!

  Benieuwd naar de andere studentenkamers? Je bekijkt ze hieronder:

  Tekst & interview: Renata Soldan
  Fotografie: Elise van den Arend/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu