Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Creëer een unieke belevenis op een muur in huis - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-06-2024

  16 november, 2023

  Creëer een unieke belevenis op een muur in huis

  Soms heb je een prachtige grote muur in huis, maar is het lastig te bedenken wat je er nou mee moet doen. Elk huis vraagt om een andere aanpak en een ander uniek idee. Hierbij een blog met inspiratie voor een geweldige speciale muur die perfect past bij jouw huis! Kies bijvoorbeeld voor een moswand of een foto muur. 

  Kies voor een unieke groene moswand

  Er zijn veel mogelijkheden voor het creëren van een bijzondere invulling van een wand of muur in huis die wel wat opleuking kan krijgen. Misschien is de meest bijzondere keuze wel om te gaan voor moswanden in je huis. Een moswand is enorm speciaal doordat het natuurlijk een groot stuk groen is dat zomaar een groot deel van de muur in beslag neemt. Belangrijk bij het kiezen van een moswand is om te kijken of je een echte of een kunstmoswand zou willen. De versie van de moswand die niet echt is, is namelijk zonder onderhoud, wat weer veel tijd scheelt. Mocht je dus enorm genieten van groen in huis, dan is de moswand een heel goed idee. Er zijn verschillende soorten moswanden voor iedereens eigen voorkeur. 

  Ga voor een wereldkaart op de muur als echte reiziger

  Een ander idee voor het opvullen van een muur of wand in huis is door het plaatsen van een wereldkaart. Het is natuurlijk iets wat al jaren wordt gedaan, maar in verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een soort landkaart of wereldkaart die helemaal bij jouw stijl past. Vooral voor reizigers is een land of wereldkaart erg leuk, want er zijn ook veel versies waarbij je kan afstrepen waar je bent geweest op de wereld. Soms wordt dit gedaan door een speld te plaatsen of een gedeelte van de wereldkaart in te kleuren.

  Plaats een gigantische boekenkast 

  Voor de lezers en boekenverzamelaars is het een aanrader om van een wand waar niks mee gedaan wordt, een enorme boekenkast te maken. Kies een stijlvolle boekenkast uit, die precies over de lengte van de wand past. Hierdoor is er plek voor alle boeken in het huis en het ziet er ook nog erg professioneel uit. Een boekenkast aan de wand kan ook zorgen voor leuke gesprekken met bezoek, over alle verschillende boeken die erin staan. 

  Maak een gepersonaliseerde fotowand

  Om een hele persoonlijke sfeer in huis te krijgen is het een leuk idee om een fotowand te maken. Hierdoor is er gelijk een DIY project om mee bezig te zijn. Kies bijvoorbeeld voor verschillende formaten fotolijsten met leuke foto’s die bij elkaar passen. Het is mogelijk om eindeloos te variëren in foto’s en posities met het maken van een eigen fotowand, doordat ze zelf kunnen worden gewisseld en geplaatst. Mocht je na een poosje nieuwe foto’s willen toevoegen is dat dus geen probleem. 

  Wat heb jij thuis hangen?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu