Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Coole woonshop: John Derian - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 19-05-2024

  22 september, 2014

  Coole woonshop: John Derian

  Coole woonshop: John Derian

  In East Village stuitte ik op de woonwinkels van John Derian, een New Yorker die prachtige handgemaakte woonaccessoires en meubels maakt en antiek inkoopt.

  In de prachtige klassieke binnenkijker van vorige week verwees ik al naar de shops van John Derian (hij heeft er drie naast elkaar) die ik graag wilde bezoeken. Wat blijkt? Het is vlakbij mijn New Yorkse stulpje. Vorige week ging ik dus met camera in de aanslag langs voor een mooie fotoreportage. Een hele verleidelijke, moet ik wel zeggen, want alles in de winkel wilde ik wel meenemen.

  De verrassing van mijn bezoek? De kunstige ‘jasjes’ voor je lichtknop. En nu ik er beter over nadenk vind ik het een geniaal idee: de Amerikaanse lichtknoppen zijn – net als die in Nederland trouwens – ontzettend saai. Helaas passen de kunstige lichtknop cases van John Derian helaas niet op die van mijn Amsterdamse stulpje. Maar goed ook, de dingen kostten namelijk wel wat.

  Coole woonshop: John Derian

  De drie winkels in 6 East Second Street bevatten een ruim aanbod om je stulpje helemaal eigen te maken. Voor mij geven de shops het gevoel alsof je in Parijs ergens in een antiekwinkel belandt. In winkel één (de meest linker) verkoopt John o.a geprinte borden van melamine (fijn ook, dan kunnen ze tegen een stootje), glazen presse papiers (leuk!), prachtige borden in samenwerking met Astier de Villatte, vrolijke ansichtkaarten, boeken, papierwaar, servies, canvastassen en hele mooie Marokkaanse poefjes. In de winkel ernaast, de middelste, is plek voor prachtige meubelstukken en kleden. De meest rechter winkel verkoopt spullen voor de slaapkamer, zoals plaids en kussens, maar ook lampen en vaasjes.

  Ik ging er los met mijn camera. Kijk vooral even rond!

  Coole woonshop: John DerianCoole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John DerianCoole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian Coole woonshop: John Derian

  Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

  Beeld © Elisah Jacobs

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu