Close

Mijn online interieurstyling volgen of (online)interieuradvies aan huis boeken?

Boutique hotel in Amphawa - Interior junkie
Menu

Search

 • I like my money right
  where i can see it:

 • 17-04-2024

  23 september, 2014

  Boutique hotel in Amphawa

  Boutique hotel in Amphawa
  Om de hoek van de Floating Market in het Thaise Amphawa zit het Na Non Hotel waar ik voor een nachtje incheckte.

  Speciaal voor Interior Junkie reisde ik vorige maand af naar Thailand (heimwee!) op zoek naar de leukste plekjes. Na Bangkok en het tropische budgetresort op eiland Koh Talu, checkte ik ook in bij een gezellig boutique hotel in het stadje Amphawa. Ondanks dat de stad weinig toerisme kent, vond ik het hotel voor Thaise begrippen, echt heel hip. Vooral de Egg hangstoelen in de lobby had ik al direct uitgetest (ik kwam ook meteen niet meer uit, wat lag dat heerlijk zeg).

  Boutique hotel in Amphawa

  Het Na Non Hotel bestaat uit 36 gezellige kamers verdeeld over drie verdiepingen met op de bovenste verdieping, de vierde, plek voor een groot dakterras waar het heerlijk toeven is met een drankje terwijl je over downtown Amphawa uitkijkt. Mijn kamer leek meer op een appartement en was van alle gemakken voorzien: twee slaapkamer afgeschermd met een glazen wand, een gezellige zithoek plus een heerlijk daybed en een grote badkamer plus balkon. Elke kamer ziet er weer net even anders uit maar altijd met kleurrijke muren, strakke meubelstukken en fleurige woonaccessoires. En voor de liefhebbers: fietsen! Ik voelde me er al direct thuis.
  Boutique hotel in Amphawa
  Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in AmphawaBoutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa
  Boutique hotel in Amphawa
  To do’s in de omgeving
  Heb je trek of gewoon zin om te shoppen voor souvenirs? Dan hoef je alleen maar de hoek om te gaan, want de floating market (de tweede, meest populaire drijvende markt in Thailand) zit echt op een steenworp afstand. Extra gezellig is om ‘s avonds te gaan; dan gaan alle lampjes aan en kun je aan de waterkant (met een beetje fantasie lijkt het net Venetië in het klein en dan in plaats van pasta, noodles!). Hier trok ik een paar uurtjes voor uit om lekker te slenteren, Thaise hapjes te proberen en natuurlijk om te shoppen (want dat kun je hier goed). Voor alle interior junkies: hier kun je ook leuke spullen voor in huis kopen. Ikzelf vond alle drijvende keukens zwaar interessant; bestelde je iets, dan werd het gewoon op een bootje recht voor je neus gemaakt. Hoe leuk is dat? Deze drijvende markt is alleen in het weekend (vrij-zo) open vanaf 16.00 uur.
  Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa
  Markt op een spoorweg
  Iets verderop, maar net zo bijzonder om te bezoeken, is de Mae Klong railway markt. Deze is niet drijvend, maar staat op een spoorweg. En niet zomaar eentje; deze is nog gewoon in gebruik; drie keer per dag rijdt er een trein overheen. Je snapt dan ook wel dat de kraampjes zo snel mogelijk moeten worden afgetuigd zodra dé trein eraan komt. Ik heb het met eigen ogen bekeken en het was best indrukwekkend. Als toerist zijnde moet je wel oppassen: je kunt zo onder de trein komen, dus mijn tip: een mooi plaatje schieten, is natuurlijk zeer begrijpelijk, maar let ook goed op.
  Ook goed om te weten: voor deze markt heb je een sterke maag nodig. De vislucht moet je tegen kunnen en voor je het weet, word er voor je neus een aal onthoofd.. Toch is het zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen want zo’n bizarre markt kom je nooit meer tegen. Let wel: hier kun je alleen eten kopen en geen woonspullen. En ondanks dat de markt een beetje ‘viezig’ is qua lucht, halen alle sterren restaurants in de buurt hier hun waar omdat alle vis hier direct uit de zee komt en zo vers als het maar kan, is.
  Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa Boutique hotel in Amphawa
  Vuurvliegjes spotten en Thais leren koken
  Het meest bijzondere moment van mijn Thaise trip was om ‘s avonds in een longtailboot te spotten naar vuurvliegjes. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, totdat ik een aantal bomen met flikkerende lampjes zag. Dat waren toch gewoon kerstboomlampjes? Maar nee, het waren vuurvliegjes!
  Houd de site in de gaten, want dan vertel ik je alles over dé Thaise kookcursus die ik in een heel gezellig en interior junkie proof oord had.
  Meer informatie over Thailand
  Wil je meer informatie en inspiratie uit Thailand bezoek dan eens de website van het Thais Verkeersbureau of de Facebookpagina. Vanaf Brussel en Frankfurt vlieg je heel gemakkelijk rechtstreeks met Thai Airways naar Bangkok.

  Volg mijn interieurspinsels ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram
  Beeld © Elisah Jacobs/Interior Junkie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Ontdek meerWoonverhalen

 • Laatste blogpost
 • Menu